KLL 2013

För er som undrar så JA jag lever och mår, trots att det inte funnits så många livstecken på bloggen på sistone.. Har liksom haft fullt upp hela veckan och fastän jag inte kunnat träna p.g.a. förkylningen så har hela veckan bara rusat iväg. Sprang på torsdagen ÅH-kontroll, vilket inte alls visade positivt.. Pulsen var allt för hög och tiden allt för mycke, jämfört med veckan före. Gjorde dock det dumma beslutet att ändå fara iväg till Heinola och tävla i kll(skol-FM) dagen därpå.. Tävlingen gick väl ändå helt ok med tanke på formen, spikade alla kontroller förutom 7:an som jag bommade med ca.2-3 minuter.. Dock gjorde sig förkylningen påmind i slutet av banan och jag tror nog aldrig jag har känt mig så slut och utan krafter förr..:/ Kändes som om hela huvudet kokade och pulsen var högt ovanför molnen. Med denna upplevelse tänker jag nog i framtiden inte tävla då jag sjuk, utan istället försöka bli frisk så fort som möjligt! Hursomhelst blev jag slutligen åttonde med 3sek. från 7:an vilket ändå var helt bra med tanke på formen! Blev sedan att vänta på prisutdelningen i några timmar innan vi äntligen kunde påbörja bilfärden hem mot vörå.. Dock blev det en anning sent innan vi kom fram så istället för att åka ända hem till Kronoby mitt i natten, blev det en natt i Vörå:)

..Denna lediga villaavslutningsdag har i stort sett spenderats i soffan och framför datorn, skönt att någon gång bara ta det lungt och chilla lite.. Hörses!

 

©SNEAKPEAK
Var ute en snabbis med Nea och fotade lite galna höstbilder idag, lägger in mer bilder nästa vecka..
 

HO HEY

Är nu hemma igen efter en vecka i Vörå. Skulle egentligen ha farit på Nuorten Jukola denna helg, men eftersom vi endast skulle ha fått ett blandlag utanför tävlan, valde jag istället att komma hem och vila upp mej lite eftersom jag under den senaste veckan dragit på mej en envis förkylning som inte riktigt vill släppa.. Tog t.o.m till min trogna vän vitlöken igår och hoppas nu att den ska hjälpa!
Har idag varit en sväng till stan med mamma och Rosa och inskaffa en del behövliga saker; bl.a. en matta och ett dörräck till Vörå.. Har dessutom varit på förlovningsfest och sitter nu och söker bilder till min kommande fotovägg.. Hjälp vilka härliga minnen sommaren 2013 fört med sig! ♥
 
 

UPDATE:
Åh gud vad jag skäms... ;P Trodde jag skulle springa landsskapsstafetten nästa söndag men tydligen var det idag!?? Blev uppringd en halv timme före min start och fattade noll då han i telefonen undrade varför jag var hemma.. Piinsamt! Hoppas bara att de hittade någon annan som kunde springa min sträcka..
...Skärpning Ellen!!
 
 
 
 
 

JAG LEVER OCH MÅR

Tiden bara flyger iväg nuförtiden och bloggen bara står stilla.. Hoppas ni ändå tar er tid och kikar in nu och då! :)
 
Var i helgen på FM-läger till Isosyötä med Ir-gruppen.. Lägret var enligt mej allt för kort, men träningarna desto bättre :) Fick bl.a. springa i riktigt fin kangasmaasto och öva på sluttningskontroller. Kan inte heller klaga på sällskapet likaså maten :P 
Igår började ännu en ny skolvecka och jag stormtrivs redan här i Vörå! Att hela tiden vara omringad av kompisar och att inte enns behöva tänka tanken att måsta träna ensam e helt suuuper! Var igår och sparng ÅH och tar det lite lugnare med träningen denna vecka, eftersom det blivit ganska mycket träning på sista tiden + att jag har kännt mig lite kraksig och absolut inte vill få någon förkylning just nu!!
 
Tro det eller ej, men man börjar faktiskt sakna dessa busiga krabater då man är borta hela veckorna ♥

NYA RUTINER

Startade dagen med ett träningspass med Sanna. Blev lite löpning och hopp i skidspåret + styrka i det torra gräset.. Tiden liksom bara flyger iväg då man har träningssällskap! :) Blev sedan att göra sig klar och fara till skolan.. Kändes ganska ovant med nya lärare och nya klasser, speciellt då vi är knappa 40(!!) stycken på vissa timmar.. Efter skolan blev direkt orienteringsträning med karta i skalan 1:15000(vilket jag minsann behöver öva på inför FM).. 
 
Då vi kom tillbaka efter träningen började jag och matildas jaktpåmat-äventyr. Maten hade redan slutats serveras då vi kom hem och någon snäll person hade tagit extra mat till internatet åt oss som varit och tränat.. Problemet blev dock att slippa in i internatet(vi tog sedan en konstig förrådsdörr) och hittade köket.. Tillslut fick vi vår efterlängtade mat och just då vi kom in genom dörren började det ÖSregna!! Snacka om bra tajmning ;P
 
 
Imorgon blir det långlänk kl. 8 och efter skolan far jag hem en snabbis innan jag på fredamorgon far iväg till Isosyötä på FM-läger... Ha de bäst!
 

22:22

Flyttade som sagt igår till vörå och har idag börjat skolan.. Dagen har minst sagt varit intensiv; en massa information att ta in angående, skolarbete, tider, träningar, scheman, böcker, nya klasser osvosv... Tror nog mer än hälften av allt har gått rakt igenom huvudet, men man lär väl vänja sig med allt nytt! Efter middagen for vi iväg på orienteringsträning till Vassor.. Blev faktiskt ganska tungt och segt i benen efter att först ha sprungit en 4km bana i medelhastighet och sedan efter 4minuters paus samma banan igen men med tävlingsfart.. 
 
Morgondagen ser rätt chill ut; börjar först skolan klockan tolv så antagligen blir det lite träning innan dess med några andra.. See ya!
 
Hittade några bilder från fsompå nätet.. Hahha ser en anning skrämmande/(fokuserad?) ut :PP
©Foto: Niklas Enlund
 
 

MOT NYA ÄVENTYR

Har packat hela dagen och om några timmar bär det av mot Vörå!! Var igår på hemvägen från tävlingarna och hämtade nycklarna och tog en snabbtitt i vår blivande lägenhet.. Slår vad om att det kommer bli superbra där bara vi får dit lite saker så som gardiner och mera möbler.. Men nu måste jag forsätta packa ner allt jag äger och har! Hörses!
 
Helgens medaljskörd!

GULD x3

Vet inte hur jag ska beskriva denna händelserika vecka/helg, eftersom det hänt så mycket och det inte finns ord för det hela, men jag ska åtminnstone försöka mitt bästa :)
 
For på tisdagen iväg mot Närpes på FSo-storläger.. Var mest yngre på lägret, men vi hade det ändå riktigt kul vi äldre småbarn ;P Hann med en del bra tekninkträningar och tunga, kortare drag under veckans gång.. 
På fredagen tog lägret slut och vi åkte direkt till tävlingscentralen.. Fredagens tävling gick i relativt bra framkomlig terräng och jag sprang i D18 års klassen.. Mitt lopp gick riktigt bra bortsett från en liten krok till ettan och en ca. 1minuters bom till fyran.. Kunde dock inte tro att detta skulle räcka till första platsen, vilket det gjode med god marginal; 3.17.. Efter prisutdelningen blev det en sväng via Vasa innan i for hem för att fira vinsterna i form av pizza å kebab, Yummie! 

 
Lördagsmorgonen blev med andra ord kaotisk.. Tänkte aldrig komma iväg och då vi väl for hemmifrån hade vi glömt matväskan å fick köra hem tillbaka -.- Trodde dessutom vi kört fel, eftersom tävlingscentralen typ aldrig kom emot.. Suck! xP Hann ändå riktigt bra till min start och sprang iväg ut till skogs.. Benen kändes som betong jämfört med gårdagen och jag bommade redan till tvåan.. Blev inte heller bättre då jag fastnade i världens grönaste skit till trean och förlorade några minuter.. Resten av banan gick ändå lite bättre, trots att de flesta kontroller togs med en liten onödig krok.. Ledde då jag kom imål, men var bombsäker på att jag skulle bli omsprungen eftersom jag startat bland de fösta och inte var speciellt nöjd med min insats.. Visade sig ändå att de andra bommat ännu mera i den svåra terrängen och jag hoppade glatt upp i mitten av prispallen idag igen! :D
 
 
Efter att tävlingarna var över for vi och åt och sedan vidare till hotellet vi skulle sova på.. Var dödsslut och somnade direkt då jag sedan lade mig ner i sängen.. Vaknade yrvaken några timmar senare av att något konstigt tjöt och efter en stund förstod jag att det var brandalarmet.. Rusade upp ur sängen och ut i korridoren som var fylld av yra människor och luktade konstigt.. Drog snabbt på min ett par byxor som tog typ 10000sekunder att hitta och gick sedan ner till receptionen.. Visade sig ganska snabbt vara falskt alarm och vi fick kunde fortsätta vår skönhetssömn.. Men gissa vad som händer då jag just ska somna igen? Jo, alarmet går en andra gång och alla måste ner en gång till.. -.- Supermysig uppladdning inför morgondagens stafett med andra ord!!
 
 
Stafetten gick ändå riktigt bra! Alle startade och gjorde ett bra lopp likaså Nea.. Då hon kom in till växling var vi tredje och jag hade inte den blekaste anning som vem som låg före oss. Allting hade nämligen gått så snabbt att jag inte riktigt hängde med.. Tog det ialla fall lungt och sprang ut på ankarsträckan.. Spikade ettan och tvåan, men till trean for det plötsligt 90grader fel.. Tänkte att nu SKIT for medajen, men jag fortsatte ändå fokusera och orienterade vidare.. Då jag väl hittat kontrollen jag sökte blev jag lite överenergisk och ökade på tempot vilket ledde till att jag föll raklång framåt och slog i knäet och hela ryggen knäckte.. Tog mig ändå upp på benen igen och sprang vidare med knäet som brann.. I slutet av banan passerade jag först en rygg och just då jag passerat den andra bommade jag nästsista kontrollen med de andra löparna hack i häl.. Lyckades ändå hitta kontrollen och komma ut först till sista kontrollen.. Känslan då man sedan får springa upploppet tillsammans med resten av laget är obeskrivlig! 
 
 
SUPERHELG MED ANDRA ORD! ♥
 
 

SOMMAREN E KORT

Vet att uppdateringen har varit helt kass här på bloggen på senaste tiden, men det är liksom så mycket annat just nu.. Blir inte heller bättre framöver eftersom jag nu på eftermiddagen åker iväg på fso-läger och stannar där tills helgen då det är dags för FSOM i Malax. Kommer sedan hem en minisväng, innan flyttlastet bär av till Vörå :) Spännade tider med andra ord! Hursomhelst ska jag ändå försöka hålla lite liv i bloggen, och om inte annat borde det finnas mera tid efter några veckor, då man kommit in i de nya rutinerna..
 
©
Men nu måste jag packa klart! Ha de bäst!
 

KVARKENTRÄFFEN delt 2

Var igår på kvällen till Nedervetil på torsdagsbommen. Tyckte jag fick riktigt bra flyt i det hela och farten var helt ok. Dock brände det i fötterna som bara den, vilket är konstigt!? Vet inte om det beror på hälsenan/slemsäckarna som spökade för en tid sedan eller på plattfötterna.. Ska hur som helst nu på eftermiddagen och fixa nya skoinlägg, eftersom de jag köpte för knappa två månader sedan redan(!!) har gått sönder.. 
 
Ikväll är det sedan tävlingsdags igen, nämligen kvarkenträffen :D Tävlingarna löps i Vöråskogarna och vår bana är endast 2,2km :P 
 
©Smått charmig bild..
 


RSS 2.0