Venetziansk bilder 2011

Har helt glömt bort att lägga upp bilder från årets venetiansk så här kommer några:
Foto: Jag Kamera: Nikon D6o
OBS! För er som ej vet; venetiansk el. så kallad villaavslutning är en högtid som firas här runtom på hösten, och liksom namnet säger är det villaavslutning, som firas med grillmat och raketer.

FB-knapp

Tänkte bara påminna er om min facebook-gilla-knapp högst uppe på bloggen i vänstra hörnet :)
Tryck gärna på den ;PP

Vanlig daag

Denna dag har varit ganska vanlig och tråkig, i skolan hade vi matte och musik och sedan skulle vi vänelever till ett skidspår och förbereda sjuornas utedag som är imorgon. På kvällen var jag på orienteringsträningarna och då jag skulle cykla hem började det spillregna = NICE, då man redan är helt förkyld :P Hoppas verkligen att snuvan och den sjuka halsen går om till fredagen för då har vi coopertest på gymppan, det är då man ska springa runt idrottsplanen i 12min så långt man hinner.
Men just nu sitter jag och ser på true talent i tv:n och väntar på att äppelsylten som pappa gör ska bli klar så jag kan äta den med cornflakes som kvällsmål :)
Foto: Jag    Kamera: Nikon D60

Ni får ursäkta råddet!

Hejsan, tyvärr får ni ursäkta råddet på bloggen, för jag håller för tillfället få att ändra design, header mm..

FOTO - tävling

Ska delta i min kompis fototävling som hålls på hennes blogg; http://beckasofia.blogspot.com/
Temat är vatten och här kommer mitt bidrag:
Foto: Jag
Delta gärna ni också :)

KLL

I går var det KLL = Finlandsmästerskap i skolorientering, och jag blev tolfte fastän banan var ganska tunglöpt och jag bommade en hel del smått. Och i dag var det stafett, men den gick inte så bra; det blev en hel del bommar för två av oss.. Men jag får ju åtminstone vara nöjd med min 12 plac. :)
Här kommer en bild av hur orienteringsskorna såg ut då man kom i mål, hahha bara lite leriga och strumporna, byxorna och tröjan var nästan likadanna :P


Kolasnittar

Prövade i dag på att baka något alldeles nytt som jag aldrig förr testat och det blev kolasnittar; en sorts gammaldags småkakor som är superlätta att baka och blir goda :)
Här kommer länken till receptet:
http://www.recept.nu/1.145935/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/leilas_jattegoda_kolasnittar
Leilas jättegoda kolasnittar
OBS! Bilden är från google..

Header tips?

Ska så småningom börja fixa en ny header till min blogg, me nu är problemet det att jag inte riktigt vet hur jag vill ha den. Så om ni har något bra tips el. liknande ska ni såklart berätta här nedan :)
Foto: Ellen (jag)    Kamera: Nikon D6o

Äppelpaj

Här kommer mammas recept på en riktigt god och höstig äppelpaj/kaka, som är snabb och lätt att göra:
4dl socker
4ägg
150g smör
1dl vatten
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker

äppel
kanel,socker
...

Lägg ugnen på 200grader
Lägg vatten och smör i en kastrull och hetta upp det.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål, och rör om.
Tillsätt mjölblandningen och smör/vattenblandningen i äggosockerblandningen.
Rör om!
Häll smeten över en smord hög fyrkantig ungsform med baplåtspapper.
Skiva äpplerna och lägg på dem.
Strö över lite kanel och socker.
Grädda 20min i mitten av ugnen.
Avnjut med mosad/(mixad) vanilglass!



New Jeans

I går var vi och shoppade i regnvädret, och jag hittade nästan direkt 2 par nya jeans från JC, lite dyra var de men de var absolut värda sitt pris, eftersom jag stormgilllar dem :)


Dagens outfit

Dagens randiga outfit:
Randig tröja HM 9,90
Byxor: JC 39,90
Hjärt-Silverhalsband


Regn :(

I dag är har det varit den tredje skoldagen och den var nog helt rolig, men vädret var inte det bästa; det har nämligen ösregnat hela dagen, så man fick ta bussen till skolan i stället för cykeln.
Inte nog med det så var det torsdagsbommen nu på kvällen, och det var inte så värst frästande att fara till skogs på en bana på 5,5km då det ösregnade, men det gick nog helt bra endå; förutom två bommar på andra och tredje kontrollen.
//Kram Ellen


7 Tips; Så skolstarten blir roligare!

Kan man tänka sig hur snabbt sommarlovet gått?I dag började skolan; och här kommer några små tips så allt starten blir lite roligare:
...
-Inskaffa något nytt och färgglatt till din penal
-Sätt ordentligt med sprättiga färger på vardagen t.ex. en orange almanacka!
-Pryd dina häften och böcker med olika små och gulliga figurer
-Fixa håret lite extra t.ex. locka det el. gör en inbakad/utbakad fläta av luggen.
-Klä dig lite finare än vanligt de första dagarna, gärna färgglatt :)
-Byt gardiner i ditt rum och möbler om.
-Tänk positivt; du får nu träffa alla kompisar igen efter det långa sommarlovet!
...
Foto: Jag    Kamera: Nikon D6o    Motiv: Skolgrejjer och en av våra marsvinsbejbisar :P


FSO tävlingsresultaten

Här kommer följande resultat från Finlandssvenska orienteringsmästerskap 2011:
Fredag medeldistans: Bommade otroligt länge på andra kontrollen vilket ledde till att jag tappade ca. 10 minuter åt ettan. Slutlig plac. 18.
Lördag långdistans: Gjorde några små-bommar och var inte riktigt i bäst form, men blev slutligen 4:de och fick 2 bröd, en adidas t-tröja och en plakett som pris.
Söndag stafett: En i laget bommade rejält men mitt egna lopp blev jag helt nöjd med eftersom jag hade bästa tiden av alla i klassen med tiden 16.37. Laget vårt blev slutligen sjätte
Så man får nog vara helt nöjd med helgens tre tävlingar, men man tycker ju alltid att det skulle ha kunnat gå bättre! :)

Ny väska av mamma <3

I dag då jag kom hem efter lägret och dagens tävling låg det den superfin ny skolväska på sängen som mamma köpt, just den jag hade viljat ha.. Tack världens bästa mamma! :D

Home again

Hejsan svejsan, är nu äntligen hemma igen efter ett roligt och intensivt orienteringsläger. Lägger upp bilderna på alla banor lite senare, men nu först ska jag vila.
Lägret avslutades i dag kl.13 med bussresa till dagens tävlingsområde; tävlingen gick helt skit eftersom jag bommade ca. 10 min på tvåan, som var vid nån dum sten som man inte såg fast man sprungit säkert 10 meter ifrån den.. Nåja får hoppas på FSO revanch imorgon el. övermorgon då istället.

Redskapsgymnastik

Märkte just att jag inte hade något inlägg under gymnastik, så jag måste nu göra ett och berätta lite;
Jag har väl snart tränat redskapsgymnastik i 4 (?) år, vi har för tillfället sommarpaus men annars brukar vi träna 2gånger i veckan 2h, alltså blir det 4h i veckan. Förrutom i perioder då en rysk tränare kommer för då brukar vi träna 4ggr i veckan = 8h.
Jag tävlar i D klassen, alltså har jag flyttat upp till den så kallade 3:dje klassen.. I tävlingsserierna har vi bl.a. volter, flackar(=flera halvvolter bak irad). Å vi tävlar på fyra olika redskap barr, bomm, matta och hopp..
Här kommer några gymppabilder:

Ol-Lägret börjar idag

Yes äntligen börjar orienteringslägret som ska vara enda till fre då det blir 3 FSOM tävlingar i slutet.. Vädret idag är inte det bästa men det regnar ju ialla fall inte ennu. Vi ska ha ca. 2 orienteringsträningar per dag och en massa annat pogram bl.a. stafett o. minigolf.
Jag kommer dock knappast att uppdatera min blogg så mycket därför denna vecka!
//Kram Ellen

Maanantairasti i regnväder.

Kom just hem från maanantairasti, det var lite väl blött i skogen och man fick "möukkon" (=vatten i skorna direkt) men annars gick nog orienteringen helt bra förutom en ca. 5 minuters bomm till åttan .. Sprang banan som var 3,5 på 32.10(?)min.
Här kommer lite regnbilder från igår;



Imr börjar FSO lägret :)

Imr börjar FSO storläger, vilket kommer att bli superkul :D men..; Håller för tillfället på att packa; = Tröögt ;P

Ny header

Har nu igen fixat en ny header, som jag äntligen är nöjd med :)

Här kommer en 2/3delars bild av den:
Foto till bilderna: Jag   Picasa å picnic: Jag

Frågeinlägg

Detta är bloggens så kallade frågeformulär. Här får ni skicka kommentarer och frågor, som jag lovar att svara så gott som jag kan på. Men givetvis är det ju endå fritt framm att skicka kommentarer på andra inlägg också :)
//Kram Ellen

Fjäderörhängen

Dagens tips; suerfina fjäderörhängen från seppälä 5,95€

Tävlingar i ösregn

Hello, idag var det tävlingar i ösregnet och det gick så där, blev andra :) Resten av dagen har jag slappat framför datorn eftersom det regnat ute och jag har haft huvudvärk. Håller för tillfället också på att ändra designen och allt på bloggen, så ni får ursäkta råddet på bloggen för tillfället...
På tisdagen börjar FSO:Storläger med FSOM tävlingar i slutet, läängtar massor :DD
En bild som jag fotoade för några dagar sen då solen gick ner,
observera att både solen och månen är på samma bild ;P

Övernattning å orientering

Hejsan, svejsan! Kom just hem efter att ha varit på en orienteringstävling här i omnejden; jag bommade på ettan och då kom 2 stycken upp mig, så sedan fick jag spruta som en galning resten av banan och försöka göra mig av med dem och det lyckades, så jag vann :D

Flickorna sov ju över här inatt i lusthuset och vi hade superkul :D. Vi somnade först ca. kl. 2 efter att ha sett färdigt filmen Mean Girls. Fick också ett fint halsband av min bästis, TACK Carco! :D

Flickorna kommer hit ikväll

Ikväll kommer flickorna hit och ska sova över, hoppas verkligen det blir kul. Har redan hunnit baka en hallonsmulpaj som vi ska äta och så blir det tortillas :DD

Kvarkenträffen avklarad å ny kompass av pappa :)

I förrgår var sista kvarkenträffen-tävlingen och den gick helt okej, blev andra med åtta sekunder från vinnaren.
Dagen före var den 2:dra tävlingen och då blev jag djupt chockerad, mittiallt kom pappa med en ny kompass, som han köpt, gissa om jag blev glad ;) Och tävlingen gick helt ok blev också 2:dra men med 30 sek. från vinnaren, så om jag inte skulle ha bommat på ettan skulle jag troligen vunnit.
Och priserna kunde man ju inte heller klaga på första dan fick man ett hemgjort smycke, andra dan en tavla med rosor på, och sista dan en piltavla + 5 pilar..
Min gamla olydiga suunto tumkompass ......> Min nya moscompass


RSS 2.0