Minnen för livet <3

Kom för några timmar sedan hem från en underbar vecka spenderad i Vuokatti på IR-läger tillsammans med Sanna m.fl.. Har under veckan orienterat i världens finaste terräng och i dess motsats och ätit supergod mat, hehhe efterätt 2ggr om dagen ;P Åkte upp på söndagen och hade den första träningen då redan på kvällen, har sedan dess oftast varit 2 träningar per dag, förrutom på tisdagen då vi hade långvandring i 4 och en halv timme(28km).. Terrängen hade GANSKA så stora höjdskillnader vilket ledde till mycket bra träning, fast knäna gillade inte riktigt detta lika bra.. Löstes dock ganska så bra med r-taping :)) Snacka om att träningsmotivationen är på topp nuh så jag tänker verkligen börja satsa extra hårt på träningen till höstens FM tävlingar, men denna vecka blir det nog först att vila och låta kroppen återhämta sig :)
 
 Enda bilden från lägret jag hittade, Sanna med sin söta bävermin <3 ;)
(Bilden är lånad från FSO´s fb grupp)

Packning på G

Godmorgon allihopa! Har nyss ätit frukost och varit och cyklat med pappa i runt en timme.. Idag blir det att packa, för imorgon åker jag iväg på FSOs IR-läger till Vuokatti och ska vara där ända till nästa lördag. Hoppas på en rolig vecka med bra träning inför höstens alla FM tävlingar :)) Men nu ska jag gå och dekorera en jordgubbstårta som ska till Rosas släktkalas som är ikväll :D Ha det bra!
 
 
Observera att det inte blir någon blogging denna vecka eftersom jag då åker iväg på IR-lägret! :)
 
 
 

GLAD MIDSOMMAR 2012

 
Trevlig midsommar till er alla! Är redan i full gång, har hunnit vara med pappa och köpa en megastor ryggsäck, hade redan tänkt köpa en på jukola men det blev liksom inte av.. I dag ska jag ta det helt lungt och bara njuta och kanske fara ut på en länk i den stekande solen? Och sedan ikväll blir det att äta en massa gott ;))

Vilodag

Hej alla läsare! Har i dag haft en lite bättre dag, men har fortfarande sk*t sjuk mage -.-. På förmiddagen åkte vi till stan och köpte mat till midsommaren och så var vi till intersport och jag inskaffade lite nytt inför orienteringslägret nästa vecka :)) Då vi kom hem åt vi chili con carne, muums!! 
 
 
DAGENS TIPS - Bananplättar , finns det ngt godare i plättväg?
 
 

Bad day

Började dagen med en ganska kort länk, men med ordentligt temppo.. Då jag kom hem åt jag världens godaste grönskasbiffar med champingionsås och potatis och sedan fick jag så himla sjuk mage så jag knappt kunde behärska mig.. Har fått likadant några gånger förut efter att jag riktigt ansträngt mig, men nu börjar jag få det allt oftare.. Måste vara något med att magen inte klarar av att få mat då man just ansträngt sig hårt fysiskt.. Låg på soffan i närmare 3 timmar och såg på en film emellan tupplurerna tills det blev bättre :) Skulle inte räcka med detta med sedan fick jag ännu det där normala sjuka och fick hoppa om orienteringen ikväll, eftersom jag knappt kan gå eftersom det bara river till i magen.. Hoppas verkligen på en bättre dag imorgon och att det blir bättre tills nästa vecka så att jag kan åka på IR-lägret till Vuokatti!



18.6.2012

Sitter för tillfället och äter kvällsmål, var snål på något lite speciellt så det blev bananmos, fullkornscornflakes, frysta hallon och turkisk joughurt :)) Var idag på maanantairasti och det gick inte så värst bra.. Bommade knappa 20min. tillsammans med en finsk gubbe en kontroll och skulle på finska börja förklara var vi var, hehhe inte helt enkelt ;P
.. Då man sedan kom hem och skulle gå i duschen hittade man dessutom en fästing som kröp omkring :O Detta måste vara den fästingrikaste sässongen på flera år. Har orienterat i snart åtta år och inte haft på mig en enda sedan Ålandslägret, men iår har man redan haft 2st. -.-

SVAR PÅ KOMMENTAR AV SARA:
Ska du på o-ringen i år? vilken klass springer du? ;))
SV: Nej jag ska inte på O-ringen, bor juh i finland, så jag åker istället på något motsvarande som heter Finn5. Jag springer i D15, men ibland också D16 :))

MEMORIES FOR LIFE

Kom igår ca. 9 på kvällen hem från jukola. Vi åkte halv fem på lördagsmorgonen och bussresan på ca.7 h. spenderades mest till att sova :P Då vi kom fram hade sommarvärmen verkligen intagit och det var säkert 30grader.. Började känna mig helt yr och visste inte alls hur jag skulle orka springa min bana på knappa 6km i denna värme, så för att vara på den säkra sidan drack jag ca. 1 liter vatten före jag sprang ut på andra sträckan.. Loppet gick löpte helt bra och allt var liksom så klart och tydligt i terrängen + att det hade kommit en MASSA stigar från 1:sta sträckans löpare. Jag sprang om människa efter människa och hade på en mellantidskontroll som mest
sprungit om ca. 90st... :D Men så kom juh såklart en bom på slutet.. Det var ingen stor precis men jag tappade nog 2/3 minuter och fick springa rakt emot alla jag just sprungit om -.- Well i mål växlade jag som 156/1224 och hade tagit upp 67 plac. så det var juh inte helt illa endå:D
Resten av kvällen gick man mest runt och chillade och tog det lungt.. Då vi sedan skulle och äta var maten slut så vi fick komma tillbaka efter en timme. Vi beställde köttbullar + mos ink. mjölk, bröd och sallad MEN vi fick köttbullar med pyttipanna, mjölk och en kismet(istället för brödet) Liksom lite dålig matservice?
Kl. 22.30 var det dags för männens Jukola start och det var verkligen feelis då de alla 1500st. sprang iväg med pannlampor på huvudet :)) Följde sedan med tävlingen via en stor skärm som fanns vi TC  och gick runt och kollade i butikerna en stund och gick sedan så där ca. 1 halv 2 tiden och sov.. Vaknade ca. halv 6 tiden då det började skråma i högtalarna att herrarnas vinnarlag var imål... Men somnade som tur om..
Söndagen inleddes med att packa ihop tälten och sedan gick vi och åt morgonmål. Beställde grötpaket men fick köttsoppa eftersom gröten var slut!!! Sedan började det ösregna och det kändes som evigheter före vår buss äntligen kom och vi inte behövde stå i ösregnet nåmera..
Kortfattat har detta varit ett minne för livet och alla de som inte upplevt jukola kan inte förstå vilken himla feelis det är att tillbringa lite på ett dygn med ca.20000andra orienterare från alla världens hörn :D


Taggad

Tjolahopp, började dagen med att fara på länk runt byn, då jag kom hem tilllbaka åt vi lunch och ny håller jag på och bakar Key lime pie åt Rosa som en liten förhastigad födelsedagspressent :) Ska nämligen fira henne ikväll eftersom jag är borta imorgon då hon fyller :,(


I natt klockan halv fem far alltså bussen till Jukola. Kommer att bli superkul att äntligen få uppleva sin första jukola med så där 10000(?) andra människor. Läste just på datorn att detta är världens största orienteringshändelse :) Springer andra sträckan som är runt 5/6km någon gång på eftermiddagen och sedan är det bara att chilla och sova i tält på tävlingscentralen över natten. Kommer hem någon gång på sönda kväll..

Från förra årets Jukola. Hoppas verkligen inte måsta uppleva sådan trängsel vi kontrollerna :P

Well,well,well

Blev liksom till en mardröm i skogen idag, var för det första inte ens på humör att springa och då man väl kom dit var hela stället invaderat av 10000myggor, som alla skulle smaka på mina ben -.- Terrängen var hemsk, bara en massa tät skog och ris... Längtar verkligen till att få orientera på lite berg igen:) Nåja redan till tvåan hade jag snubblat flera gånger och fått en käpp rakt i knäet och en i magen.. Till sexan bommade jag i en kvart och sedan var juh verkligen "humöret på topp".. Fortsatte banan och bommade liksom lite här och där och tänkte bli attackerad av en arg schäfer som sprang lös på en gårdsplan.. Bommade sedan ennu lite mera och fick ngt skräp i ögat som bara sved :// Well efter en timme och 8 minuter var jag äntligen imål.. Hittade då också en fästing på armen ;O Ibland kan man verkligen fundera vad som är charmen med denna sport?
..och hehhe, detta kan man ju inte precis kalla för en lyckad sista träning före Jukola, men det sägs ju att desto sämre sista träningen går före en tävling, desto bättre går tävlingen  ;)

Då vi kom hem duschade jag och sedan kokade mamma gröt som vi åt i lusthuset, vilket var ett bra slut på dagen ändå:)


OM MIG

Ellen var namnet. I slutet av april år 1997 kom jag till världen och jag är uppvuxen och bor i Österbotten i Finland.
Jag älskar att sporta och allmänt vara i farten. Mestadels av min fritid går åt till orientering. Har orienterat så länge jag minns och jag brinner verkligen för det. Denna sässong har jag vekligen avancerat och på våren vann jag finska mästerskapen i distansen ultralång och tog även 3 plaketter i de andra distanserna. Hoppas att nästa sässong ska fortsätta i samma banor ;) På sidan om orienteringen sysslar jag även med redskapsgymnastik och på vintern blir det även en hel del skidning och skidorientering..
  
Har även ett stort intresse för fotografering. Julen 2011 fick jag min första egna systemkamera som blev en NikonD3100 och sedan dess har fotandet utveklats en del. Gillar att fota det mesta, men just nu är favortimotiven nog kanske macro, porträtt och mat.
  
Randoms:
158cm lång ♦ kan gå på händerna ♦ gillar nästan all mat ♦ har aldrig varit utanför Norden ♦ har skräck för ormar  
 
 
 
 
Följ mig via:
we♥it ¦ bloglovin ¦ blogresponse ¦ instagr@m: ellenmyrskog

2 Dagar till Jukola

Känslan då man vaknar en solig morgon och får ligga och dra sig i sängen hur länge som helst <3 Nämen vaknade för en stund sedan och har just kollat på House och ätit morgonmål; joughurt och en semla full med frön. Har liksom blivit helt galen i bröd som har en massa frön på sig,! <3 Igår på eftermidagen kom Erica hit, först krånglade vi med hennes blogg, men fick sedan nog och for ut på en liten länk. Hehhe gick nu som det gick ;PP Då vi kom tillbaka åt vi glass från vårt enorma glassförråd i frysen, köpte nämligen för några dagar sedan 2 5liters glasspaket från SIA, urgott!! :))
Idag ska jag nu först köra lite intervaller där ute och sedan på eftermiddagens ska jag baka till Rosas kalas och på kvällen blir det att fara på torsdagsbommen(sista oreinteringsträningen före jukola) :) Hörses!


(bild från förra gången jag bakade macarons med passionsfruktssamk..:)
Lovade Rosa att baka macarons, skulle helst baka ngt annat men vi får hoppas de blir lyckade:)

New shoes

Åkte idag till stan på förmiddagen med Nea å mamma, först var vi till sjukhuset på någon rutinkontroll och sedan åkte vi och shoppade lite, hittade äntligen ett par nya sommarskor. Hade tänkt köpa ett par låga converse, men hittade istället ett par björn borg som var desto billigare och bekvämare:)) Efteråt åkte vi och åt lasange mm. och handlade sedan mat, ink. varsin classic glass(måste vara den godaste glassen som någonsin funnits)
Men nu tror jag att jag ska gå ut och klippa gräsmattan och sedan ikväll blir det att vara hjälpledare på nybörjarorienteringen.. Hörses!
SVAR PÅ KOMMENATR AV ELVIRA:
Är det en si-pinne som är på bilden med orienteringsskorna och kompassen? :)
SV: Nej,det är en emit-bricka. Har precis samma funktion som en si-pinne men ser lite annorlunda ut och används i finland :))

TODAY IN PICTURES


Tidig cykellänk

Blev ingen sovmorgon idag heller, eftersom pappa kom och väckte mig halv nio och frågade om jag skulle med och cykla, vilket jag ofc hade tänkt mig.. Så då var det bara att bita ihop och snabbt äta morgonmål å klä på sig(pappor har liksom inte ro för att vänta..;P) Tyvärr började det regna då jag steg ut på gårdsplanen, men det hindrade oss inte.. Cyklade iväg till Kivijärv, där vi tog en liten saftpaus och hälsade på lilla gulliga Amanda som hade växt en hel del sedan sist:) Blev nästan 2h på cykeln, vilket kändes som en bra start på dagen:)
På eftermiddagen åkte jag till stan på Beckas konfirmationsfest, måste säga att de hade supergott "dopp" ;D Grattis ännu en gång <3

(google bild)
Har tänkt baka key lime pie hur länge som helst nu men blir aldrig av.. Hoppas få tid till det denna vecka :)

HAPPY

Var igår på DM medledistans. Banan sket sig redan till första kontrollen då jag började leta alldeles för tidigt och bommade i ca.5min. Int nog med detta bommade jag även på två andra riktigt rejält, så man kan nog säga att det for över 10min. i bommar..Men,men jag vann ändå! ;D
-
Idag blev det tyvärr ingen sovmorgon för min del utan istället åkte jag på ett endagarsorienteringsläger i Lappfors. Tyckte inte man riktigt fick ut så mycket av förmiddagens träning men eftermiddagens intervaller var desto tyngre :))
-
OCH nu till det bästa; blev uttagen till ett IR(inre ringen)-orienteringsläger i Vuokatti som är om några veckor.. Lägret är i huvudsak menat för äldre, men eftersom jag och Sanna varit så duktiga denna sässong och knipit varsit FM guld skulle vi visst också få komma med om vi ville :D Längtar redan massor:))


Check-lista sommaren 2012

-varit på orienteringsläger
-vunnit FM-guld
-fell in love<3
-ätit lösglass
-klippt gräsmattan xantal ggr.
-fått världens skavsår
-myggbett
-fotat
-ätit rabarberkräm
-har inte behövt stiga upp kl. 8
-gått på händerna utomhus
-inte behövt vara öga mot öga med en orm(ennu iaf)
+en massa mer..
Kommer att öka på den efter sommarens gång :)


7.6.

Åkte idag på förmiddagen till stan med mamma och nea. Skulle handla lite födelsedagspressenter åt Rosa, men vi hann inte till så många butiker eftersom jag blev vrålhungrig nästan direkt :/ (så himla typiskt mig, ska alltid äta:P) så då åkte vi istället till HH på lunch.. De hade nog riktigt god mat och t.o.m efterrätt som bestod av pannkaka ink. grädde å sylt, muums! ;))


Nu ikväll tvingade jag iväg mig på torsdagsbommen fastän min mage bara värkte:// Gick nog ändå helt bra att springa då jag tog det lite lugnare..:) Men nu hinner jag inte skriva mera eftersom jag lovat pappa att jag ska trimma någå gräs?..

Långlänk

Känns som om denna dag gått fruktansvärt långsamt.. Har varit på skitdåligt humör ooch hittade inte på något att göra så till sist stekte jag plättar och for sedan ut på en 1 1/2 timmes långlänk i skogen.. Är nästan lite trist med sommarlov då Becka et. company är på rippiläger hela veckan :/ Saknar er och hoppas ni har det kul där ;P <3



Men nu ska jag gå ut och äta kvällsmål i vår lilla mysiga "villa"(lusthuset) vid ån, Hörses! :)

Today

Har idag regnat hela halva dagen och jag har inte gjort så värst mycket förutom bakat chokladrutor med bananyoughurt(Världens godaste<3 ;) å varit på stafett DM. Jag sprang ankarsträckan och vårt lag vann med ca.8min. Superbra sprunget Alle å Nea!! :D

Bilder från FM sprinten

Hello, är idag redan tisdag och det har redan nästan gått en halv vecka av sommarlovet, hjälp! :P Blir nog mest att ta det lungt idag, för ikväll ska jag på DM stafett och ska springa med Alle och Nea och vi siktar ju såklart på guld ;)
Här kommer iaf bilderna från FM sprint i Tammerfors. 4plac. :)


4 plac. i FM sprint

Godmorgon! Vaknade just fast jag skulle ha fått sova hur länge som helst, nu då vi äntligen fått sommarlov, så typiskt då man en gång för alla skulle få sova hur länge som helst och så vaknar man halv 9 :P
Igår var jag på FM(finska mästerskapen i orientering) i distansen sprint i Tammerfors. Trodde det skulle gå helt skit eftersom sprint aldrig riktigt har varit min starkaste grej, eftersom banorna går i stadsmiljö och man måste vara otroligt snabb på att läsa kartan och springa snabbt, men denna vår verkar det där med att läsa kartan då jag springer verkligen klickat så tävlingarna gick verkligen över mina förväntningar:)
Tio över 9 startade jag i försöket och sprang banan som var 2km på 10.21 och kom på en tredje plac. Vilket betydde att jag slapp vidare till A-Finalen med 39andra. A-finalen sprangs på eftermiddagen och gick inte lika bra som försöket. Märktes direkt att man var tröttare och man kunde inte fokusera lika bra och det blev lite "hakkig" orientering.. Slutade då på 4:de plac. och det var ju inte illa, fast det känns såklart lite surt, eftersom jag kom 3:dje i försöket, men det räknas ju inte...
Lägger in bilderna senare idag :D

LEDIG KVÄLL

Då var årets sista skoldag äntligen över:) Nu är det bara vårfesten imorgon kvaroch sedan är det sommarlov <3  I morgon efter vårfesten ska vi på några stundentexamer och sedan blir det att åka ner till Tammerfors, för på söndagen är det Sprint-FM :D Är nog redan lite taggad och hoppas verkligen att man slipper vidare till A-finalen :))
Nämen nu ikväll ska jag inte göra så mycket, tänker kanske baka något och fara ut och träna lite försiktigt till söndagens sprint..

I want<3 Kanske blir sådana ikväll?



RSS 2.0