29 APRIL

Sitter förtillfället i skolan och redigerar lite bilder i camera raw. Har inte kunnat koncentrera mig på hela dagen, utan har nästan bara suttit och hoppas på stället.. Vilket man kan fundera vad det beror på?;P
 
Men nu hinner jag inte skriva mera, eftersom vi slutar om några minuter.. Ikväll blir det maanantairasti som står på schemat:) Hejhopp!
 
                  
 
© Random cykel från dagens fotopass/Fotogf: Jag
     
 
 
 
 
 
 

FINNSPRNG

Inledde som sagt tävlingssässongen igår med Finnspring nära Paimio. Banan gick helt okej; inga större bommar, men ett par ben som tänkte ge upp i alla uppförsbackar.. :P Slutade på en sjätte plats av hela 53 startande, så nog får man väl vara helt nöjd endå :) 
 
Började denna söndag ganska lungt, eftersom man alltid känner sig lite dagen efter, då man suttit 6h i bilen -.- For sedan efter maten ut på länk i det häliga vädret och drog lite intervaller :) Har nu ätit mellanmål och får se vad som hittas på härnäst.:)
 
One Day - Asaf Avida

SWEET SIXTEEN

Var igår den stora dagen; fylld nämligen 16år! :D Hahha, mammas lilla flicka håller på att bli stor ;) 
Började dagen med "skattjakt" till paketen som Nea och Rosa hade fixat :) Blev sedan att cykla iväg till skolan, där vi hade zumba första passet... Då skolan var slut for jag och Nea cyklande till butiken och köpte en mango till vår exotiska smootie:) (Om ni missat, så är vi båda två helt galna i smooties nuförtiden) Åt sedan dagen till ära råmjölkspannkaka och for sedan på torsdagsbommen.. Solen sken, feelisen var på topp och orienteringsbanan som var 7,3 kändes nästan för kort ;) Kvällen avslutades med packning och kvällskaffe i lusthuset..
 
Slutade idag skolan lite tidigare för att hinna hem och packa det sista, innan vi om en knapp halvtimme åker iväg mot Åbotrakten på årets första orienteringstävling inomlands, nämligen Finnspring! Är sjukt taggad och startar imorgon runt 11 tiden(?).. Ha de bra!
 
         
 
© Fotogf: Rosa
 
 

INTRÄDESTEST OCH VÅRFEST

Vaknade igår 6.10 och åt frukost i mina sömniga tankar innan jag åkte iväg till Vörå på inträdestest. På förmiddagen hade vi styrketest som innehöll bänkpress, 5 stegshopp, 2 min situps, 20m flygande löpning och bakåtkast av medicinboll. Då vi var klara med allt detta, gjorde vi orienterare ett uthållighetstest runt "berget" som gick ut på att hela tiden öka. Först 1km gång, sedan 1km jogg, 1km löpning och tillsist 1km max.. Det blev faktiskt ganska tungt på slutet, men gick nog ändå rikigt bra :) Efter lunchen blev dags för personliga interjuver, vilket inte jag precis väntat på, eftersom det inte riktigt är min grej.. Man visste inte riktigt vad de sökte efter i svaren då de t.ex. frågade hur man skulle inreda detta rum ifall det var ens eget?:P Men nog gick det väl helt bra ändå :) Sedan var det dags för själva orienterings testbanorna. Den första gick helt okej, men sedan då man i all hast och iver skulle byta till kurvkartan sket det sig! Hahha, bommade ettan med ett x-antal minuter, fast resten av banan gick helt felfritt :P Så nu är det bara att hålla tummarna uppe och vänta och se ifall man slipper in! :D 
 
Blev ingen sovmorgon idag heller, eftersom det var stafettkarnevalsträning kl. 8 och efter det skrev jag nationella provet i hälsokunskap. Hann också med ett 1/2 pass zumba på tillvallsgymppan innan lunchen :)
 
Är ikväll dags för den årliga gymnastik-vårfesten, vilket troligen blir den sista för min del.. Vi började öva in programmet i sista sekund och magkänslan säger att något kommer att gå fel..:S Nåja, nog ska vi väl fixa det ;)
 
 

Q/A

Har länge tänkt skriva ihop något inlägg med lite random facts om mig själv, så här kommer det!
 
-Har otroligt lätt för att somna i bilar/bussar
-Kunde äta råmjölkspannkaka året om
-Var första gången utanfär Norden för ca. 2 veckor sedan
-Har aldrig rullskidat(men funderar på att köpa ett par till sommaren, bara för att lära mig tills jag far till vörå)
-Kan gå på händerna
-Om fyra veckor går jag ut grundskolan
-Hatar att slösa pengar
-Dricker helst mjölk till allt
-Tror på vitlök mot förkylning!
-Har skräck för ormar, men glömmer alltid bort det då jag orienterar..
-Är på avsnitt 20 sässong 2 av pll
-Tog FM-guld i orientering förra sommaren och siktar på att göra detsamma iår igen ;)
-Har jumperknee
-Älskar all sorts gröt, speciellt risgryns
-Har läst franska två perioder men hoppade sedan av kursen
-Har världens bästa, snyggaste å smartaste vän som heter Becka.. H. Becka
-Ska till Vörå idrottsgymnasium efter nian, men har ingen aning om vart jag sedan ska söka vidare..
-Har aldrig brutit något eller behövats sys
-Älskar höga frittfall
-Har i princip varit förkyld hela vintern
-Älskar känslan av att ta ut sig totalt 
-Är 158,5 cm lång
-Kan inte sova länge på morgonen
-Byter alltid till mjukisbyxor direkt då jag kommer hem
-Använder upp ett par orienteringsskor per sässong
-Älskar jeans, men hatar att hitta det perfekta paret!
-Samlar på muminmuggar och spinning jewelry ringar
-Fyller 16 om några dar
-Ville inte ha mopokort, utan cyklar istället dit jag ska
-Har ingen personlig tränare
-Har 9,3 i medeltal, men är nästan säker på att det kommer att sjunka..
-Ska på inträdesprov nu på tisdag
-Är livrädd för hårda bollar som kommer flygande
-A life without music is a mistake
-Är en vinnarskalle då det kommer till orienteringen! ;)
 

FREDAGSMYYS

Ännu en vecka har gått och sommarlovet närmar sig nu med stormsteg! Skoldagen gick relativt snabbt och då jag kom hem vilade jag en stund innan jag kokade risgrynsgröt och for sedan ut och sprang lite korta intervaller ink. löpning med kartläsning.. Huhu, verkligen något jag borde jobba på, men intervallerna gick ialla fall riktigt bra :D 
Har nu städat lite och ska resten av kvällen bara chilla och ta det lugnt.. :D 
 
Denna helg är fullspäckad med roligt program; imorgon är det nämligen årets första maanantairasti och på kvällen kommer tjejjerna hit och fira mig ;)) Å på söndag är det endags-orienteringsläger och senare på kvällen övning inför vårfestprogrammet.. Måste hållas frisk nu bara! ;)
 
Frozwen bananas ♥
Skala och skiva en banan och lägg sedan i frysen i några timmar. Ta ut bananbitarna ur frysen.
Ät och njut!

BILDLÖST

Gaah vilket väder. Det bara regnar och regnar och regnet verkar aldrig ta slut! Skoldagen har ialla fall varit riktigt bra. Hade bollspel första passet och skrev sedan vidare på min religionsuppsats. Efter maten hade vi modersmål och jag hade då min slutpressentation som handlade om fotografering.. Ända sedan sjuan har man fruktat för dessa 15minuter och då man väl ska presentera är det rikigt kul :) Kunde faktiskt ha stått där en stund till och babblat på om olika fotomotiv :P Efter skolan hade vi redskapsgymnastikträningar och började i sista sekund öva in vårfestprogrammet till nästa onsdag.. Nåja, nog ska vi väl få ihop något ändå :) 
Har inga planer för resten av kvällen, förrutom att jag ska träna lite styrka innomhus(är liksom inte så frestande att fara ut ch träna i detta väder, då man dessutom är lite halvkrasslig ännu..)
 

DON´T STOP WHEN YOU`RE TIRED STOP WHEN YOU`RE DONE

Har varit full rulle ända sen jag vaknade i morse.. Skoldagen var väl rätt så vanlig; engelska, samhällslära, matte och boboll.. Fick ut matteförhöret som skulle ha gått helt super, BARA jag skulle ha fattat att antalet gällande siffror inte är samma som antalet gällande decimaler!! :P
Efter skolan kom mamma och hämtade oss och då jag kom hem åt jag snabbt mellanmål innan jag for ut på en knapp timmes länk.. Humöret var på topp, men benen raka motsatsen, hahha ;) Dirket då jag kom hem tillbaka hoppade jag i duschen, böt om och cyklade sedan iväg till skolan på Nea:s klassträff och åt lasange ft. grekisk sallad.. Är nu hemma igen och har just slängt in en sats bröd i ugnen och skriver som bäst på min powerpoint-pressentation som ska vara en del av min 15minuters slutpressentation som är i övermorgon... Men nu hinner jag inte skriva mera, eftersom det kommer ett reportage om orientering i sportmagasinet :D                                     Ha en bra kväll allihopa!
 
© Oh yeah!
 
 
 

GREY WEATHER

Vädret har precis inte varit det bästa idag. Det har stormat och regnat hela dagen och allting där ute är helt grått och trist.. Får hoppas att snön smälter snabbt nudå! Skoldagen har ialla fall varit helt bra. Hade fysik första passet och fick ut förhöret som jag skrev i all hast innan jag for till Tjeckien. Gick visst lite bättre än jag trodde( 10- ;) Efter maten hade vi tillvallsfoto och det var produktfotografering som stod på schemat. Fick till några bilder som jag blev riktigt nöjd med.. Har just ätit mellanmål ska nu ta och styrketräna lite innan det blir dags att åka iväg till N:vetil på R-taipingkurs :) Hoppas få några goda råd angående mitt knä där :)
 
© Produktfotogf. TomasSabo
 
 
 
 
 
 
 
 

GODMORGON

Vaknade för en knapp timme sen och har nu varit i duschen och ätit frukost. Är faktiskt riktigt pigg idag om man jämför med gårdagen då jag tänkte somna sista passet när vi skrev samhällsläraprov.. :P Är ialla fall riktigt skönt hem två lediga dagar nu så man riktigt får vila upp sig från lägret. Fick också med mig hem en förkylning i bagaget, så jag har tagit det riktigt lugnt från tränandet ändå sen jag kom hem. Börjar dock känna att den börjar lätta nu så jag borde nog vara igång nästa vecka igen ;) Får se vad jag hittar på idag, ska ialla fall städa mitt rum och på idrottsmassage kl.14..
       

TJECKIEN 2013

Kom i förrgår sent på kvällen äntligen hem efter en 12timmars lång hemresa från bästa träningslägret någonsin.. Veckan har varit fullspäckad med träningar och tävlingar och en hel del annat kul också ;)
 
Har under veckan sprungit på allt från gröna, flata partier till terräng bestående av världens högsta stup och sandstenar. Mestadels av veckan bodde vi i Hradec Kralové på ett 14-våningshotell och åkte sedan vidare till Doksy, där vi bodde i något liknande vandrarhem. Dagarna har i stort sett bestått av träna, äta, vila, träna , äta, sova, MEN vi har också hunnit med en massa annat kul, där bl.a. shoppat och spelat kort kvällarna långa :)
Vädret har inte riktigt varit det bästa men ändå helt okej :) Medeltemperaturen var väl runt 3+ och vädret mulet för det mesta, dock var snön nästa helt borta överallt:) 
 
Kändes nästan hemskt att packa väskorna och åka hem tillbaka, samtidigt som kroppen nog har blivit en aning trött och behöver få återhämta sig.
Veckan har ialla fall varit obeskrivlig och sällskapet likaså! :DD NU är det bara att tuta och köra för tävlingsässongen är nära och jag känner på mig att den kommer hur bra som helst nu när alla förutsättningar finns ;)
 
© ellensenannorlundablogg.blogg.se
 

PLEASE GIVE ME SOME LUCK

Denna dag har verkligen varit låång! Antibiotikakuren har som sagt inte hjälp så mycket och ännu igår kände jag mig helt sjuk, så tog nästan beslutet att inte åka med till tjeckien på onsdagen. Har idag igen mått lite bättre och börjat tvivla på att inte ändå åka.. Väskorna ligger tillsvidare opackade och allt ligger nu i läkarens händer. Ska imorgon på en kontroll och ifall han tycker att jag är frisk nog att åka på träningsläger blir det att snabbt som kvickt fara hem och packa och senare på kvällen åka till Vasa å sova hos Sanna..
Gaah, e j*kligt nervös nu och vill bara att morgondagen ska vara över hurän det sedan blir!! 
 
 


RSS 2.0