SPÄNNANDE TIDER

Denna dag har varit otroligt låång och spännade :D Väntade på posten hela eftermiddagen och tillslut kom den! Och visst; där låg ett brev från Vörå! Fick ingen internatsplats utan istället en lägenhet tilsammans med två andra orienteringstjejer, vilket kommer bli hur najs som helst! :D Ååå vill att skolan börjar direkt! Nåja, tror ändå tiden kommer gå ganska fort, eftersom jag far iväg på orienteringsläger på tisdagen :)
 
Här kommer ialla fall lite bilder från fotograferingen:
 
 
©
Dålig redigering, eftersom den endast gjordes i pappas dator..
Men vet ni? Min dator e klar och får hämtas!!
 
 
 
 
 
 

LÅNGLÄNK, HALLONPAUS, ÖSREGN

Började denna tisdagsmorgon med en 18km:s länk längs kronobys mysiga skogsstigar.. Sprang med musik i öronen och var helt i min egna lilla värld ända tills jag kom ut till en väg och märkte att det visst ösregnade(!!?) och att jag var genomblöt.. Hahha, snacka om att var ouppmärksam ;P Då jag väl kom hem igen hoppade jag i duschen innan lunchen var klar och for sedan på eftermiddagen med mamma och Nea till stan. Hittade en bikini på rea och en bra basic tröja tills skolan börjar :) Tröttnade ganska snabbt på att gå runt i butikerna och gick i stället till ett mysigt kaffe och satt och myste med varsin tekopp..
 
Har ikväll varit ledare på nybörjarorienteringen och ska resten av kvällen bara ta det lungt.. Blir att fixa in alla bilder från gårdagens fotografering på pappas dator etc..
 
 
Sneakpeak från gårdagens fotografering - Resten kommer imorgon
 
 
 
 
 
 

GRATTIS MAMMA!

Sov inatt i lusthuset med Nea och Rosa, vilket var riktigt mysigt ända tills morgonsidan då solen hettade som bara den.. For sedan runt 12 tiden till Fäboda och åt god mat dagen till ära.. Då vi kom hem blev det födelsedagskaffe och tårta i lusthuset innan jag bänkade mig i solen med en bok och lite musik. Har nu ikväll varit cyklandes till sandgrävnarna och simmat, OCH tro det eller ej, men vattnet var faktiskt riktigt varmt! ♥ 
 
Men nu blir det att packa orienteringsväskan och börja söka sig till sängs, för imorgon är det botnias nationella orienteringstävling som gäller! Gonatt
 
 
©
 

 
 
 

TJOHEJJ

Usch! Känner mig helt naken nu då både min dator OCH telefon(!) är på service! Sen när har jag fått sån elektronisk otur?
Hursomhelst har de senaste dagarna mestadels gått ut på att träna, jobba, äta, sova och njuta av sommarlovet! Har på senaste tiden börjat fatta hur snart sommarlovet är slut och jag på sätt och vis flyttar hemifrån då jag far till Vörå idrottsgymnasium.. Kommer bli såå spännande och kul med nytt ställe och nya människor!
 
So serious
 
Började denna soliga sommardag med att kolla några avsnitt av pll och for sedan ut i solen och läste klart en bok. På eftermiddagen for vi och plockade lite hallon innan det var dags för torsdagsbommen.. Förutom att jag fastnade i ett brännässelsnår till ettan gick banan helt bomfritt och farten var helt klart godkänd med tanke på det varma vädret... Härlig dag med andra ord!
 
 
 

15:55

Ursäkta min dåliga uppdatering av bloggen, men nu är jag äntligen tillbaka igen!
Helgen har bara rusat iväg, trots det dåliga vädret. På lördagen var det träningsdag vid Tössbacken.Förmiddagsträningen bestod av lite kortare men hårdare slingor, medan eftermiddagsträningen blev längre och lugnare, nämligen labyrintorientering :) Riktigt kul med andra ord! Fick sedan bråttom hem och byta om och äta innan mamma skjutsade mig till Kokkola. Var först och jobbade några timmar med Becka och for sedan hem till hennes. Var meningen att också Emmi skulle komma dit, men hon fick tyvärr förhinder, vilket ledde till filmkväll med Ben and Jerrys istället(vilket inte heller var helt dumt;).. Tack för en härlig kväll! ♥
 
Vaknade idag till världens höststorm och bestämmde mig för att städa och möblera om i mitt rum, vilket tog hela förrmiddagen. På eftermiddagen for jag på massage till Ida och ska nu snart börja ställa mig, för om en stund far jag och jobba och därefter direkt på maanantairasti.. Får se hur spagettibenen klarar av detta! ;P Ha en bra kväll allihopa!
 
© Bildrepris
 

..all the right moves

Jobbade i princip hela dagen igår; först några timmars fönstertvätt och därefter direkt till Tössbacken och städa stugan med Alle.. På kvällen for vi iväg på orienteringsträning till Esse, vilket bokstavligen gick åt skogen.. Har hamnat in i någon slags ond cirkel som gör att jag plötsligt tappar kartkontakten till 110% och bommar resten av banan(!?) -.- 
 
Idag blev det ingen sovmorgon, eftersom jag for ut och rullskida med Ida redan lite efter kl. 9.. Alltid lika kul med träningssällskap! :) På eftermiddagen for jag med mamma en sväng till stan, kikade snabbt in i JC och fyndade två nya sommartoppar(lägger in bild senare).. Har nu ikväll varit på torsdagsbommen till Öja och jag lyckades äntligen bryta den onda cirkeln.. Tog det lite extra lungt för att inte bomma allt för mycket vilket lyckades ganska så bra med dagens kontrollplockningsbana...
 
 
Gonatt alla orinterare och ickeorienterande människor! ;)
 
 
 

RAINY TUESDAY

Började dagen med träning bestående av löpning och styrka. Drog lite kort intervaller för att få benen att vakna till liv igen, vilket gick lite si så där.. Tror faktist det skulle vara i all sin tid för lite massage snart.
For på eftermiddagen och sommarjobbade en stund och ska nu bara ta det lungt och kolla lite serier, eftersom det inte finns så mycket annat att göra i detta "underbara" sommarväder. Ha de gott, igelkott!
 
Slängde för några dagar sen ihop lite frukter som resulterade i en himmelskt god fruktsallad, sommrigt till 100% nektarin.jordgubbar.äppel.grynost.pekannötter→rör om
 

WOC/KAINUUN RASTIVIIKKO

Kom igår på kvällen hem efter en hela vecka fullspäckad med orientering och bra sällskap i Vuokatti :) Kan livet bli bättre?  
Deltog för första gången i Kainuun rastiviikko och tävlingarna gick ganska så ojämt.. De två första deltävlingarna sprangs på s.k. drömterräng; nämligen kupperad åsterräng med typ 200 meters sikt.. Blev 13:de första dan med några missar på slutet då jag inte längre orkade i stekhettan och 7:de andra dagen med ett lopp som jag inte annat än kan vara nöjd med :D 
Tredje och fjärde tävlingen sprangs runt Vuokattin Vaara, vilket visade sig vara raka motsatsen av Kumpula terrängen. Kartan var till 90% grön och sikten extremt dålig.. Tappade två pannband i skogen på två dagar, vilket kanske förklarar hur tätt och eländigt det var? :P Hursomhelst så gick mina två sista lopp riktigt ojämnt; hade bästa tiden till en del kontroller, men bommade där emellan vilket drog ner ordentilgt på placeringarna.. Blev slutligen 16:de av ungefär 150 orienterare i D16 elit, så nog får man ändå vara helt nöjd med slutplaceringen med tanke på alla onödiga bommar :) 
Undera veckan har vi förrutom att tävlat också följt med VM tävlingarna..Var riktigt häftig känsla att se alla proffs komma springandes på målrakan rakt framför ögonen på en! Dessutom tog finland hem hela 4 VM-medaljer vilket var över förväntan! :) Drömmen om att själv en dag få vara med är stor! ;)
 
 
Är riktigt skönt att vara hemma nu och få ta det lite lugnare en tid framöver.. Är helt slutkörd i huvudet och kroppen efter att ha tränat/tävlat som bara den i snart över en halv månad, först en vecka i Sälen och sen direkt till Vuokatti.. Men suuperkul ha de varit! :DD
 
 
 
 
 
 

TIDSINSTÄLLT: GRATTIS SYSTER!

Åkte i morse iväg till Vuokatti med familjen på Kainnun rastiviikko och WOC. Är här ända till nästa vecka så tillsdess kommer nog bloggen vara ganska sovandes..
 
Hursomhelst vill jag passa på och gratta min älskade lillasyster Nea som idag fyller 14år! Hipphipp hurraaa!
 
 
©
 

NEXT: KAINNUN RASTIVIIKKO

Började dagen med att fara på Krombidaan och delta med Nea i IKK föreningskamp.. Vi repressenterade såklart orienteringssektionen och hade inte den blekaste anning om vad vi skulle göra.. Det blev en massa smått roliga tävlingar så som att plocka ärter med en ishockeyhandske och ballongstafett.. Hursomhelst gick det riktigt bra för oss och vi tog hem vinsten! Jihoo ;P Varsin vattenflaska och en glasvas som vandringspris.. 
Har nu ikväll styrketränat lite och packat klart, för imorgon bitti åker vi iväg mot Vuokatti på Kainnunrastiviikko och WOC... Hoppas ni håller tummarna!!! ;)
 
©
 
 

BILDLÖS SNABBIS

Gissa vem som varit lite trött efter lägret? Hela gårdagen spenderades i princip sovandes med musik och en bok.. Tog mig sedan i kragen och drack en kopp kaffe(!!) för att orka iväg på torsdagsbommen.. Träningen gick oväntat bra; höll mig vaken banan igenom och det kändes som en fjuttig lek jämfört med den tunga fjällterrrängen jag orienterat på hela veckan.
Idag har jag varit en sväng till stan med mamma och Nea och bakat marrängtårta till kvällens släktkalas.. Hörses!
 

SÄLEN 2013

 Är nu hemma igen efter ett helt GALET kul träningsläger i Sälen med bästa sällskapet ever! Saknar er redan!! ♥ Lägret började ed x-antal timmar i bilen och båten innan vi på tisdagskvällen äntligen anlände till Sälen och vår stuga. De första dagarna bestod av orientering på fjäll i ur och skur. Fick faktiskt vara rädd att blåsa bort i dimman men klarade mig med livet i behåll. Vrickade foten x2 i början av lägret och stod över ett pass för att kunna delta i tredagarstävlingen(3+3). Tack vare Carros megatejpning kunde jag springa tävlingarna utan desvärre problem. Första deltävlingen gick riktigt bra bortsett från att jag inte riktigt hittade min karta och får inte annat än vara nöjd med en tredje placering av 45 startande. De två andra deltävlingarna behöver vi dock inte gå in i på detalj, men jag kan berätta att åskan disstraherade mig en anning..
Efter tre tunga tävlingar blev det mosafotboll söndagseftermiddagen till ära. Var faktiskt superkul att plaska runt i leran och det hela slutade med ett myysigt lerkrig! På måndagen var det dags för långvandring och vädret var perfekt. Vi vandrade i över fem timmar och hann bestiga 4 fjäll under våra 24 kilometrar till fots. 
På tisdagen packade vi väskorna och åkte iväg hemmåt. Stannade i Falun för att springa lägermästerskapen i spännande detaljrik terräng. Efter tävlingen blev det lite turistande i Falun. Hittade en mängd söta dalahästar att rida på och lösglass! Körde sedan vidare mot Stockholm och åkte ombord på båten... Blev inte mycet sömn denna natt, utan istället en rolig vaken natt med en massa skratt och disco.. Bilresan hem idag gick ganska fort, sov nämligen största delen! ;) 
 
 Resten får bilderna berätta!
 Bästa lägret på åratal med andra ord!!
 
 
 


RSS 2.0