INTERVALLER, PACKNING, SÄLEN

Steg upp kl. 8 i morse och kokade gröt innan jag for ut och tränade med Ida. Blev intervaller på mjukt underlag blandat med flug/mygg krig.. Alltid lika kul med träningsällskap! :) 
Har nu på eftermiddagen packat och packat för imorgon runt 12 tiden åker vi ner till Åbo och far sedan över med nattbåten till Stockholm och därefter vidare till Sälen på långläger med IR-gruppen :D Kommer bli en helt awsome vecka med bra träning, sällskap osv.. :) Nu håller vi bara tummarna för att foten håller! 
 
 
Nea har lovat att ta hand om bloggen undertiden, vilket vi får se hur det går.. Kommer kanske också slänga in ett eller annat telefoninlägg.. Annars så hörs vi efter den tredje juli!
 
Sommar då den är som bäst♥
 

TREVLIG MIDSOMMAR

Var igår midsommarafton och dagen spenderades mestadels hemma.. For på eftermiddagen ut och cyklade med pappa.. Superkul att cykla igen och konstigt nog klarade foten de 30kilometrarna ganska bra ändå. Då vi kom hem började vi laga midsommarmaten och åt sedan i lusthuset! Åkte sedan en sväng till Bryggan och njöt av sommarkvällen. Midsommaren avslutades med en salig kombination av Neas roliga humor, jordgubbar, grädde och vaniljglass!
 
Vaknade runt kl. 9 idag av att det stormade och regnade. Med andra ord en dyster dag.. Har hela dagen gått runt och vankkat som en halv dödzombie med huvudvärk utan att få något vettigt gjort, men börjar nu äntligen piggna till lite. Fast nu hinner jag inte skriva mera, eftersom jag måste byta om till Rosas släktkalas som börjar när som helst.. Ha de bäst!
 
 Bild från förra midsommaren!
 
 
 

16:16

Var igår äntligen en varm och solig dag och på eftermiddagen åkte jag och mamma en sväng till stan för att köpa en ny telefon åt mig. Har länge tänkt skaffa en ny, men inte vetat om jag ska köpa en iphone 4/4s eller samsung s2 plus.. Blev nu till sist ändå en vit samsung :) På kvällen blev det sedan en timmmes styrketräning i gräset och fotografering med Nea..
 
©ellenseannorlundablogg.blogg.se
 
Har idag ösregnat konstant och jag har passat på och bakat lite.. Tog dock ganska länge eftersom det sket sig på första försöket.. -.- Ikväll blir det torsdagsbommen i regnvädret..:)
 
 
 

JÄMSÄ-JUKOLA

Åkte på lördagsmorgonen iväg med bussen mot årets jukola happening. Damerna startade klockan två på eftermiddagen och jag sprang andra sträckan som var lite över 6km.. Fick en härlig flow på det hela och sprang en anning hårdare än annars.. Efter knappa 39minuter kom jag till växlingen och hade då lyft upp vårt lag med 140 placeringar och kunde inget annat än vara nöjd med min insats.. Vårt lag slutade på 201 plats av ca. 1200 startande..
Blev sedan några timmars chill innan det var dags för herrarnas start.. Känslan då 1600herrar rusar iväg ut i skogen och hela marken dånar är obeskrivlig! For runt 2 tiden sedan till tältet för lite välbehövlig sömn.. På morgonen tog vi ner tälten och började sedan söka oss till bussen.. Tog dock till lite över kl. 1(!) innan alla som skulle hem med bussen var på plats.. Gissa vem som sedan somnade direkt.:P
Helgen var ialla fall super och sällskapet likaså. Feelisen på världens största orienteringstillställning är något alla borde få uppleva, varken man är orienteterare eller inte.. Bara 364 dagar till nästa år nudå.. :)
 
© Pappas bilder
 
 
 
 
 
 
 
 

READY FOR JUKOLA

Vaknade rekordsent i morse, vilket var väntat efter gårdagens långa utfärd. Åkte nämligen på morgonen ner till Sibbo med tåget och hälsade på moffa en snabbis :D Hann klippa gräset åt honom, åka till butiken och köpa glass med penionärskotern och tappa bort mig någonstans i skogen då jag for på länk längsmed Nickbys härliga motionsbana innan vi åter for hemmåt.Kom dock hem först runt 12 tiden eftersom tåget blev en anning försenat.. 
 
Idag har vädret varit uselt vilket i sin tur varit ganska bra; har kollat några avsnitt av pll, varit en sväng till intersport och packat för imorgon bitti bär det av till årets Jukola, denna gång i Jämsä.. Springer troligen andra sträckan och hoppas på en awsome helg utan regn med 10000 andra orienterare!..
 
..Lite bilder från förra året..

 
 
 

GALET VÄRRE

Vad är charmen med denna sport? Var idag ute i 62minuter(!!) på en bana som var knappa fem och en halv kilometer och lyckades med nästan allt under dessa minuter.. Terrängen var densamma som på söndagens tävling och då jag kom i mål visste jag inte rikitigt om jag skulle skratta eller gråta, valde dock att ta det försa alternativet.. :P Kläderna var skitiga till 110% och hela kroppen värkte, eftersom jag föll med ungefär 5sek. mellanrum.. En kvist i magen, en i huvu, en i framlåret, en i baklåret, en i vaden, en i... Haha, konstaterade att det borde räcka med fall några år framöver för min del.. ;P Inte nog med detta tappade jag kartkontakten totalt till fyran och sprang 90grader fel-.-.. Hursomhelst var det galet kul och en suuperbra orienteringsträning inför jukola:) NU gäller det bara att få tvättat bort all gyttja som sugits fast i huden.. Hoppas er kväll varit lika intressant! ;D
 
Bildrepris
 

HO HEY

Dagarna bara rullar på och snart är det redan midsommar! 
Gårdagen spenderades ute i solen och senare på kvällen for jag springandes genom skogen till Tössbacken på måndagsträningarna.. Kändes dock en anning trögare att stiga upp imorse eftersom det blåste och var helt dystert utomhus.. Kollade ett avsnitt av gengångare(någon ny fransk serie som lönar sig att kolla) på förmiddagen och bakade sedan lite till Rosas kalas.. Har nu ikväll haft nybörjarorientering och måste säga att det bara blir roligare och roligare för varje gång+att alla bara blir duktigare för varje vecka :) 
 
För övrigt finns det väl inte så mycket annat att berätta. Foten är inte ännu helt återställd, men det går ändå att träna lite smått :) På lördagen är det dags för Jukola och om två veckor far jag iväg till Sälen på läger och därefter bär det nästa direkt vidare mot VM i Vuokatti.. Livet leker med andra ord!
 
ask.fm/ellenmyrskog

FULLSPÄCKAD HELG

Denna helg har med andra ord varit den bästa på ganska länge :) På fredagen var det DM-medel och mitt lopp gick riktigt bra, vann med 15sek och banan var ganska så lätt..

Efter tävlingarna kom Sanna hit och sov över. På lördagsmorgonen for vi ut och tränade i det soliga vädret och stannade på hemvägen vid sandgrävarna och simmade lite.. Sprang sedan hem med dyblöta kläder på oss, hahhaXD På eftermiddagen for vi en sväng till stan och shoppade loss, hittade två vita toppar+ sias lösglass som är ett måste;) Resten av kvällen chillade vi mest på gården och fjanttade oss.. Lagade exotiska ansiktsmasker och konstaterade att jag nog inte äter kanel en tid framöver ;P

Idag for vi på tävlingar till Sundby men det kändes ganska så segt i benen, blev riktig hackig och okoncentrerad orientering, men inte ska jag nu klaga eftersom jag ändå vann.. Tack för en awsome helg! :D Nu taggar vi för Jukola..

 

telefonbilder(inte precis bästa kvalitén)
 

 

 


FREDAG, TÄVLING, SOL

Var igår och provsprang foten på torsdagsbommen. Konstaterade att det nog är förkalkningen som skavat på.. Men hur i all sin dar får man då bort kalk-klimppen? Försvinner den av sig själv eller ska jag leva med den resten av livet? Ööh..:O Hursom helst gick det ändå helt bra att springa, blev dock lite yr av det extremt heta vädret och tog kontrollerna i lite annorlunda ordning, hahha! ;P Konstaterade dessutom för en stund sen att jag glömt kvar orienteringsskorna på parkeringen, så mamma fick fara å hämta dem..
Ikväll är det medel-DM och efter det kommer Sanna hit ändå till söndan :) Jejje!! 
 

SUNNY TUESDAY

Tror inte det kan bli mera sommrigt än det är nu; har nämligen spederat mesta tiden av denna soliga onsdag liggandes på studsamattan med musik i öronen och en bra bok i handen. Brukar verkligen inte ha ro att ligga still, men nu då foten är helt åt sk*ten är det lika bra att bara ligga och slöa.. Fick dock nog av det på eftermiddagen och böt istället om till träningskläder och körde styrketräning ink. stämplingsträning så gott det gick.. ;P 
 
Var i går till stan en sväng och träffade på Becka där.. Vi sökte desperat efter svarta bikini-nedredelar, men konstaterade tillslut att det är omöjligt att hitta helt svarta basic undredelar i hela kokkloa city:P Dock hittade jag en grå istället som får duga till övredelen jag köpte i vintras från H&M för hela 1 euro.. 
 
 
 
 
 
 
 

21:16

Har inte bloggat på några dar, så här kommer lite vad som hänt i helgen. For på lördakväll till Emet folkpark med några andra från klassen.. Dock kände vi oss en anning på fel ställe, men kul hade vi ändå :D For sedan runt 12 tiden hem och Becka å Heidi kom hit på övernattning.. Tog nog sedan till sena natten innan vi äntligen babblat klart och somnade, haha ;P
Skulle idag ha åkt iväg på orienteringsläger till Raseborg, men beslutade tillsist att hoppa om det eftersom foten inte ännu är helt okej och aldrig skulle klara 2-3 träningspass per dag.. Usch, hatar att måsta hoppa över just detta läger, men kan inte sätta hela tävlingssässongen på spel bara för att få leva loppan i en vecka.. :P 
Dagen blev istället till största del spenderad utomhus i solen med en bok och ipoden full med ny sommarmusik! Har också varit och rullskidat och kollat ett lite pll..  
 

SOMMARLOV!

Dessa tre år i högstadiet har minst sagt runnit iväg. Kändes som igår man började på sjuan och var en liten feg plutt, hah! Har under dessa år lärt mig massor och lärt känna en massa nya vänner! Inte minst sagt min pantflaska Becka, Emmi och Heidi! Nu splittras vi då jag far till Vörå, men vi jag lovar hålla kontakten! ;D ♥
För övrigt gick avslutningen riktigt bra, bortsett från att vi inte fick uppspelat en låt åt vår klassföreståndare som var menat.. 
Fick dessutom med mig ett ganska så hyggligt stipendium hem och betyget kan man väl inte heller klaga på ;)
Nu blir det att åka runt och fira ett x-antal studenter hela eftermiddagen och senare ikväll fara till Emet folkpark med folket. Ha det uupergott!
 
 
 


RSS 2.0