TREVLIGT SÖNDAGSPROGRAM

Åkte idag halv tolv tiden iväg till Vasa på middag hos Sanna. Det blev en trevlig eftermiddagsstund med supergod mat och en hel det orienteringsprat ;) Fick också höra att man ska äta vitlök då man har sjuk hals, vilket såklart måste testas då jag kom hem. Tror dock att jag åt lite väl mycket på en gång, eftersom jag har mått skit hela kvällen nu :P Hahha dumt huvud får kroppen lida! Men den sjuka halsen försvann åtminstone;)
 
©bild från förra påsken
 

GLAD PÅSK

Hade igår full rulle från morgon till kväll. Började med att redigera ihop en pärm till slutarbetet och for sedan ut och skidade på skaren i det härliga vädret.
Ca. 3 tiden for jag till Emelies med Becka och Heidi. Det blev en hel del prat blandat med god mat ;P Såg dessutom på Taken2. 
 
Idag är det påsk och en massa påskhäxor har varit på besök. Själv har jag inte gjort så mycket eftersom mitt huvud håller på att brinna upp..(antibiotikakuren verkar inte hjälpa det minsta:( Well, ska ialla fall en sväng till påskbrasan om några timmar..
 
 

BEAUTIFUL DAY

Vaknade för några timmar sedan av att solen sken. Blev snål på scones som frukost så jag slängde ihop en sats till mej å Nea. Känner mig nästan helt frisk idag, huvudet värker nämligen åtminstone inte ännu;) Får se om jag kanske far ut på en extremt kort och lugn länk lite senare.. Men nu ska jag ialla fall påskstäda lite..
 
                            
 

LEDIGT

Skulle ha börjat dagen med två pass tillvalsgymnastik, men kunde ju inte vara med då jag äter antibiotika, så jag gick istället till textilsalen och sydde lite på min jeansjacka, som nu istället blir till en väst. Efter maten hade vi fysik och biologiförhör innan klockan blev 3 och vi fick påsklov!! Känns lite konstigt men ändå skönt att få spendera påsken hemma istället för i tjeckien som menat.. Well, well blir istället att packa hela påsklovet nudå ;P
 
Har ikväll inte gjort så mycket annat än att skriva på slutarbetet, bakat påskmuffins och beställt efter världens snyggaste vårfestklänning ;)
    
                           
nelly.com
  

SNART PÅSKLOV

Jaha.. Är nu inne på min tredje antibiotikakur denna vinter! Har som sagt haft hemsk spänningshuvudvärk i över en vecka och kännt mig allmänt slut. Gick i går över till läkargården och testade bihålorna, och visst har jag bihåleinflammation igen.. Får ialla fall vara oerhört tacksam över att Tjeckien blev framflyttat och att jag fick en kur nu, vilket betyder att jag är frisk å kry då lägret börjar :)
Men det suger verkligen att jag inte har kunnat och kommer att kunna träna på några dagar nu då vädret är hur fint som helst..  Nåja, om några dagar e jag på hugget igen ;)
 
 
© sommar ♥

instagram@ellenm_97

Har hela helgen kännt av ett konstigt tryck i huvudet blandat med huvudvärk(please, inte bihåleinflammation igen!). Trotsade dock förkylningen igår och for till Valkealampi på DM i skidorientering. Det kändes ganska konstigt att skida i samma spår som förra helgens FM tävling. Vädret var ialla fall perfekt och jag kom igenom banan utan några större bommar. Märkte dock att formen inte riktigt var den bästa men vann ändå med hela 12min :) (fast det bara var en annan med ;P)
 
Idag har jag skrivit på slutarbetet, som snart är klaart!! och på eftermiddagen for jag till J.stad på redskapsymnastikträningar. Klarade dubbelvolt och måste nog säga att det var roligaste träningen på länge tack vare vårt lilla roliga filmarteam ;P
 
5 senaste från instagram
ellenm_97
 
 

FREE AS A BIRD

Vaknade en timme tidigare än vanligt och åkte till idrottshallen på stafettkarnevalsträning innan skolan började. Skoldagen gick oerhört snabbt och strax innan sista timmen kom mamma och hämtade mig, eftersom jag skulle på läkargranskning. Visade sig att jag nu mår så pass bra att jag idag kunde friskförklaras efter 8 månaders kämppande! Gissa vem som blev lite glad? :) Får nu göra precis vad jag vill och har lärt mig hur oerhört snett det kan gå om man ens slarvar lite med maten och vilan då man tränar.. 
 
 
@trumbl-bild
 

ÄNDRADE PLANER

Skulle ju ha åkt på IR-orienteringsläger till Tjeckien nu på fredagen och varit där till påsk, men det blev visst ändrade planer p.g.a. vädret.  Det har nämligen snöat mera än på 150 år där och de har förbjudit orientering i skogen pg.a. snön... Detta ledde till att lägret i sista sekunden blev framflyttat till efter påsken.
 
Men för min del är det nog nästan bättre så här, eftersom jag de senaste dagarna har kännt mig ganska förkyld.. Och om man väntar på något roligt väntar man aldrig för länge ;)
 
 
 

SÅ NÄRA MEN ÄNDÅ SÅ LÅNGT IFRÅN

Var som sagt tävlingsdag x2 igår.
Vi startade runt halv tio på förmiddagen och åkte mot Alajärvi, där FM(medeldistans) i skidorientering skulle avgöras. Vädret var perfekt och spåren likaså. Jag startade halv ett, ganska i början av vår klass. Jag stakade på i 110% ända från första sekunden och allt gick som på räls ända tills jag plötsligt hade skidat upp för en superstor backe och märkte att jag hade skidat fel -.- Stod och vände och vred på kartan i någon minuter och hade ingen aning om vart jag skidat. Tog sedan beslutet att bara skida vidare in längs med ett litet spår och fick plötsligt fast mig på kartan igen. Inte nog med detta, ramlade jag i en nerförsbacke och traslade in mig i skidorna innan jag äntligen hittade kontrollen. Resten av banan gick utan bommar..
Kändes nog riktigt surt då jag sedan fick se mellantiderna och såg att jag hade haft bättre tid än medaljtrion ända tills jag bommade och i slutet av banan!! Alltså skulle det annars ha blivit FM-medalj.. Nåja, det är bara att se frammåt till nästa FM-tävling :)
 
På kvällen var det då dags för innomhus orientering i Kodinterra. Tog det ganska oseriös eftersom det var första gången jag orienterade innomhus. Var faktiskt riktigt kul att springa runt mellan hyllorna som en yr höna och försöka hitta fram till kontrollerna . Tror nog jag sprang tre gånger så mycket man skulle ha behövt för att hitta igenom.. :P 
 
© Målstämpling och söndrig karta ;)
 
 

TAGGAD TILL 1000

Har spenderat hela dagen ute i slalombacken med mina härliga vänner och resten av skolan. Solen lyste och vädret var perfekt! Då jag kom hem åt jag mellanmål och for sedan ut på länk. Resten av kvällen har jag mest slöat och ska snart kila iväg till tv:n och se på gladiatorerna.
 
Är sjukt taggad inför morgondagens två tävlingar. På förmiddagen bär det av till Alajärvi på FM i skíd-ol. i distansen medel och på kvällen är det någon inomhusorienterings-tävling i Kodin Terra(?).. Hoppas få ihop en tävlingsinsats på FM utan några större bommar som jag kan vara nöjd med :)
 

SMILE BECAUSE YOU CAN

Dagarna bara springer iväg och om inte mindre än 8 dagar bär det av till tjeckien! 
De senaste dagarna har bestått av skolan, träna, äta och sova, thihi ;) Idag hade jag tillvalsgymppa de två första passen och for då ut på en timmes länk i det soliga vädret. Kändes faktiskt lite kul att vara ute och träna då alla andra satt inne i skolan ;P Har ikväll varit till stan en sväng och köpt nya springtights, eftersom mina visst blev stulna igår!? :O Ibland önskar man att somliga människor var lite mera ärliga...
 
      
Dagens självporträtt.. Just so normal ;P

LYCKAD TÄVLINGSHELG

Har haft fullt program hela helgen eftersom det har varit FSOM i skidorientering i Solf. På lördagen var det medeldistans som gällde och mitt lopp gick riktigt bra; jag stakade på ordentligt och gjorde inga stora missar, vilket i sin tur ledde till att jag knep guldet en halv minut före tvåan. Happyhappy! :D
Idag var det däremot långdistans och jag tappade koncentrationen redan till ettan då inte spåren stämde -.- Jag fortsatte banan framåt och gjorde små ondöiga missar här och där med jämna mellanrum och tappade på så sätt ganska mycket tid... Resultatet räckte ändå till ett silver, vilket inte ändå är så dumt! ;) Nu blir det att tagga upp ordentligt inför nästa helgs drabbning, nämligen FM..
 
Iväg in i skogen igen efter mellantidskontrollen..
Efter målgången..
Lördagens prisutdelning.. Nöjd finlandssvensk mästare ;)
 
 

MY BONES ARE DEAD

Stafettkarnevalsträningar kl. 8 på morgonen - Dessikerat ett grishjärta - Fick ut betyget(yey 9,4 i medeltal;) - Träningsvärk till 160% i låren - börjat skriva på slutarbetet - Tittat på pll - Packat - Fått massage..
 
Japp, detta var i stort sett dagens program.. Imorgon bär det av till Solf på FSOM i skid-orientering i distansen medel och på söndagen är det långdistans som gäller. Har gjort allt ikväll för att bli av med min träningsvärk i låren från gårdagens styrketräning, men inte enns mamma massage verkar hjälpa..:/ Nåja, vi får hoppas det blir bättre tills imorgon då jag ska tävla:) Gunatt!
 
©

I NEED SUMMER

Kändes inte så värst lockande att vakna i morse då man insåg att det var snöstorm där ute och att jag skulle vara funktionär på lågstadieskolornas skiddag från kl. 9-12.. Vädret blev dock bättre och det var trots allt ganska kul att hejja på alla små barn som kom skidande :) Åkte sedan tillbaka till skolan och hade fysik och skolkörsövning innan jag åkte hem:) 
Kvällen har varit ganska intetsägande.. Har inte kunnat fara ut och skida eftersom vädret är helt hemskt, så istället har jag varit med mamma till butiken, tittat på tv och gjort lite styrke.. 
Gunatt!
 
© Varför kunde det inte bli sommar snart? Är ialla fall bara 16 dagar kvar till tjeckien nu(!)
 
 
 

BE THE BEST VERSION OF YOU

Är idag redan tisdag och man börjar komma in i rutinera igen.. Skoldagen gick ganska snabbt och sista passet hade vi handboll på gymnastiken.. Var faktiskt riktigt kul fast jag inte riktigt brukar gilla bollsspel.
Då jag kom hem åt jag mellanmål och for sedan ut på en timmes länk.. Vädret var inte det bästa och då jag sprungit lite över en halv timme dök plötsligt en hund upp bakom mig och började skälla som en galning!! Jag ökade tempot en aning för att bli av med den, men den tänkte nästa aldrig ge sig.. Gaah, det är nu andra gången den här veckan jag råkar ut för lösa hundra då jag är ute och springer... Måste nog ha någon slags hundmagnet på mig :P 
 
©Arkivbild
 
Håller förtillfället på och ändrar lite på bloggdesignen, så ni får stå ut med lite stök en tid framöver..

BACK TO THE NORMAL

Hej och hå, idag var det visst sportlovets sista dag och imorgon återgår man till det normala skolarbetet.. Känns ändå ganska skönt att börja igen eftersom det är min sista period i hela grundskolan!! Denna period kommer till stor del bestå av uppsatser, slutarbeten och prooov, men jag tror nog det kommer gå ganska bra ändå eftersom jag har fyra pass gymnastik i veckan och några härliga läger att se fram emot.. :)
 
Har i alla fall tagit ut allt av sportlovet och sportat en hel del :) 
Dagens program bestod av en förmiddagslänk i det soliga vädret och på eftermiddagen var jag och Nea och klättrade till idrottshallen :) Men nu ska jag kila iväg och ha lite sööndagsmys med familgen framför tv:n(var nämligen å hyrde någon film ikväll)..

DM GULD

Gårdagens sköna lördagsmorgon blev ganska så stressig eftersom diskmaskinen gått sönder och vi fick åka till stan och köpa en ny.. På eftermiddagen for jag skidande till Bäckby i det iskalla väder.. Tänkte nog frysa fingrarna och tårna av mig innan jag var tillbaka efter 20km:s stakning i blåsten.. På kvällen åkte vi till pappas morbror å fru på kafferep..
 
Idag var det då tävlingsdags igen, men tyvärr blev det inget hårt motstånd i min klass eftersom de flesta hade insjuknat.. Kändes knappt som någon tävling alls efter att jag skidat om min ändå motståndare till andra kontrollen.. Banan var ändå helt kul och det kändes som om jag fick ganska bra flyt på det hela :)
En DM-guldmedalj fick också följa med i fickan hem :D 
 
Gaah, blev lite kallt om kinderna i slutet (Uttermin ;P )
 
 


RSS 2.0