Vasahäng

Kom idag på eftermiddagen hem från Vasa. Blev några härliga dagar i gott sällskap i storstadsmiljön. Dagarna gick som vanligt alltför snabbt. Hann ändå med en hel del. Bl.a. lite shopping, träning, pizzakväll, deeptalks och annat kul. Spenderade gårdagskvällen tillsammans med V och en kompis. Vi åt först på Rosso och var senare på bio. Tack ännu en gång för maten guys! ;) Har dock blivit en aning för lite sömn under dessa dagar p.g.a allt babbel sent in på småtimmarna så somnade direkt jag kom hem, haha. Härliga vänner jag har må jag säga <3

 

Imorgon är det nyår och planerna är redan så gott som fastspikade. Ska fira in det nya året tillsammans med några mina frassar å några andra i Såka. Bl.a. trerättersmiddag och bastu är inplanerat. 

 

 


Chapter 362 of 265

Godmorgon! Efter två nätter med alltför lite sömn var det obeskrivligt skönt att sova lite längre i morse.
Idag bär det av till Vasa tillsammans med Matilda för att spendera några dagar hos Sonja. Börjar bli några månader sedan vi alla tre senast var samlade, så det ska verkligen bli superhärligt! Moikka!

 

 

 


27.12

Startade dagen med en lugn träning. Bortsett från att mina skidor var i Vörå och jag hamnade ta ett par skidor som hade fäste på sig gick väl träningen helt hyffsat. Såklart känns det ovant att träna igen efter den långa pausen, men det är ju helt förståerligt. Så fort formen är helt 100 igen kommer nog krafterna att återvända fortare än väntat. Det är jag ganska så säker på. Tills dess lär jag väl köra på i ungefär samma takt som jag gjort denna vecka. En och annan styrketräning varvat med lätt skidåkning. Inga intervaller och mördarpass men ändå skönt att kunna göra någonting..
 
¦ tb från tisdagen ¦
 

Annandag jul

Börjar bli en bra tid sedan jag senast publicerade riktiga foton här på bloggen och inte bara gryniga telefonbilder, men nu gott folk, här kommer en riktig bildbomb från idag då vi var ute och fotograferade lite i kylan. Ikväll blir det släktkaffe och imorgon bitti träning tillsammans med kronans andra orienterare vid Tössbacken. Trevlig fortsatt kväll allihopa!                                                                                                                                                                        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merry X-mas

De senaste dagarna har varit riktigt stämningsfulla. Jag gillar precis allt som har med julen att göra. Maten, alla ljus, lugnet, precis allt.. Julaftonen spenderades som vanligt hemma tillsammans med familjen. Vakande sent, öppnade några julklappar, for och hälsade på en gammal släkting, åt julgröt och for sedan till julkyrkan. Därefter åt vi julmat och for sedan iväg på hemligt uppdrag i några timmar innan det blev dags för självaste paketöppningen. Resten av kvällen spenderades mysandes i soffan framför en klassisk julfilm och choklad. En härlig dag med andra ord!
 
 
Jag önskar er alla läsare en riktigt god jul!

Än finns hopp än finns tid större än vi är nu lär vi aldrig bli

ÄNTLIGEN är den tredje perioden slut och jullovet är här. Dagarna efter det sista provet har mestadels gått åt till att umgås med alla på internatet och ta det lungt. På torsdagen kom mamma efter mig och vi åkte till Jeppis. Jag hade tid till någon slags ljusterapi som sägs ska hjälpa mot isittande bihåleinflammationer.. Gick därefter och fikade på ett mysigt litet kaffé innan hon förde tillbaka mig till Vörå. Kvalitetstid på lite annat vis :) Gårdagen var egentligen ganska så onödig. Först städade vi skolan i cirkusgurka 10 minuter och senare på eftermiddagen internatet.. Firade den sista kvällen med att fara till Vörås pizzeria på mat tillsammans med Sonja och Jonas. Ingen höjdare men det gick ändå helt bra att äta där.
Kommer att sakna alla duudies i Vörå men det är ju som sagt bara två och en halv vecka tills man får återförenas med alla igen. Nu ska vi njuta!
 
 
Lite bilder från julfesten. Ära och berömmelse till Sonja för den superfina frisyren 
 
 
 
 
 
 
 
.

Autossa

Den gångna veckan i Vörå har flutit på riktigt bra. Två av fyra prov är nu skrivna. Nästa vecka väntar ännu biologin och engelskan. Har under veckans gång också hunnit vara och köra hela två gånger, varav ena gången i Vasa. Måste medge att jag väntaaaaar galet mycket tills jag fyller 18. Ska bli en sån frihet att ha eget körkort.
 
Hälsan är så gott som oförändrad. Trodde mig känna en liten förbättring efter punkteringen men nej, allt är igen som innan. Önskar att det kom en vändning snart. Saknar precis ALLT som har med träningen att göra. Känslan av att ha tagit ut sig till sista droppen, långlänkarna i höstmörkret, träningssällskapet.. Till och med alla skavsår och blåslagna ben längtar jag tillbaka efter.
 
uppdate: Helgen kom och gick i raserfart. Var på lördagen en sväng till stan mellan allt provläsande för att inhandla lite julklappar. Blev dock inte så mycket av handlandet eftersom Matilda också råkade befinna sig i stan. Vi stadgade oss på ett litet mysigt caf'e och satt sedan där och pratade en god stund om allt som hänt sedan sist. Insåg hur galet mycket jag saknar henne i Vörå. Fick samtidigt en lite ljusare syn på tillvaron. Livet går vidare också fastän man inte kan träna. Oavsett om man vill det eller inte. En så stark tjej♡ Trevligt med ett lov här snart så man hinner ses lite oftare :)
Senare på kvällen var jag med resten av familjen på kronobys luciafest där Nea medverkade. Så stolt storasyster! 
 
 
 
 

Trevlig start på veckan..

Veckan kunde gärna ha fått börja på ett lite trevligare sätt men nej. Klockan 9.00 hade jag tid till en privat näs,-öron och -halsspecialist. Läkaren tyckte att det hela lät väldigt mystiskt med ständigt slem i näsan/halsen, huvudvärk och upprepade antibiotikakurer mot bihåleinflammation som inte hjälper. Eftersom jag haft problem ända sedan våren/förra vintern beslöt hon sig för att punktera bihålorna NU på direkten! En stund därefter kom stunden med det vidrigaste jag upplevt under hela mina sjutton år. Ljudet och känslan när nålen knastrade genom bihålorna lär jag minnas ett bra tag framöver. Fy sjutton! Trodde det värsta därefter var över men nej. Eftersom jag haft var(?) i bihålorna så himla länge uppstod det ett megastort tryck i hela huvudet när bihålorna sedan skulle spolas. Gjorde helt galet sjukt och trodde seriöst hela huvudet skulle spricka. Hoppas verkligen att man aldrig behöver uppleva detta igen. Ett stort frågetecken är dock: Hur i all sin tid har jag ändå kunnat prestera så bra i sommar om jag bärt på en kronisk bihåleinflammation sedan våras?? Nej jag fattar inte...
 
    
 
Helgen var däremot mycket roligare. I-M var hos oss och vi hann med en hel del bus. Firade på lördagen Finlands självständighet och var på söndagen en sväng till stan. Förbrukade även mängder av glass, hehe. Tack för den!
... Ikväll drar jag troligen åter iväg mot Vörå. Skriver imorgon matteprov och på tordagen fysik. Tja!

1.12

Måndagen började en aning tidigare än vanligt. Steg upp redan 6.25(!!) för att hinna och inventera två timmar innan skolan började. Efter att ha räknat skruvar och andra konstiga attiraljer hela morgonen var det mer än skönt att bara sitta i skolbänken resten av dan. Slutade just skolan och sitter nu med en varm kopp te i handen. Planerna för ikväll är inget mindre än läxläsning. Jag har dessutom fysikförhör imorgon som jag borde läsa på. Ska även ta mig en sväng till apoteket. (Nej vadå stamkund?...) Men först ska jag avnjuta ett avsnitt av gossip girl :D Tjaa
 
 
 
 


RSS 2.0