21:30

Äntligen fredag och hela helgen framför sig. Nästa vecka börjar redan provperioden så det blir att börja läsa lite redan i helgen. Har modda och fysikprov inkommande vecka och veckan därpå sedan psykologi.. 
Åker sedan huxflux iväg om två veckor till portugal med några andra orienerare från vörå på orienteringsläger.. Var inte meningen att jag skulle åka, men blev lite ändringar i programmet och beslöt mig på tisdagen för att ändå åka, så jag fixade flygbiljetter i sista sekunden, bra där Ellen! :D
 
Imorgon på eftermiddagen bär det av till stan en sväng med Matilda för att fixa en sak och senare på kvällen ska jag på nyårsrevy med familjen. Trevlig fortsatt fredagskväll allihopa! :)
 
                                  
 
 

 
 
 
 

VIDEOINLÄGG

Vet att jag varit extremt oaktiv på bloggen på senaste tiden, men nu är jag äntligen tillbaka. Torsdagen till ära hade vi hela kvällen ledig, så jag och Matilda bestämde oss för att testa göra ett videoinlägg.. Hahha trodde aldrig detta skulle ske xP Kvalitén är tyvärr inte den bästa, men ifall vi fortsätter med denna tradition lovar vi att kvalitén ska bli bättre! Enjoy X)
 

20 Januari

Spendera största delen av helgen tillsammans med Sonja och Matilda.. Vi hann med en massa skoj, bl.a. punktering på hemvägen, tortilla/film-kväll, shopping, träning och backstagebesök. Blev dock inte så mycket till sömn eftersom vi hade så mycket att prata om ända in till sena natten xP ..Så hela gårdagen var jag totalt slut, trodde nästan jag blivit sjuk och funderade ett tag på att inte enns fara till Vörå.. Nåja nu är jag ialla fall här och känner mig lite piggare; hade som tur bara halv skoldag idag och kunde sedan vila en ordentlig stund innan träningen.. Dagens träning var roligast på länge; nämligen inomhusorientering!! Man kunde tro att det är löjligt att springa runt i en gymnastiksal och stämpla som en galning, men det är FAKTISKT skitbra träning; både för snabbheten och huvudet.. Man får inte släppa fokusen en 1/3 des sekund för då är man redan ute och svävar....
 
Men nu måste jag fortsätta med läxorna, tänker nämligen gå och lägga mig suupertidigt ikväll eftersom vi har intervallträning vid botniahallen imorgon före skolan och måste stiga upp redan före klockan sju... Hejhopp!
 
 
 
 
 
 

Också detta år kom snön hit!

Har i princip alla läxor gjorda och hela kvällen ledig och sitter nu och chillar i våra nya VSG kläder.. Riktigt fin design men byxorna var lite konstiga till modellen xP Denhär veckan har bara flugit iväg och imorgon är det redan fredag!! Har under veckans gång bl.a. haft sleepover med Sanna, gjort fattiga riddare och skidat i skenet av fullmånen med tårna halvt ihjälfrusna.. Dagens långlänk blev drabbad av kylan. Efter en timmes skidning stod jag inte mera ut av allt frysande, utan for istället in med Sonja i skolans korridor och springa lite.. Har full förståelse om vissa klassar en som psykiskt störd efter en timmes löpning i en ca. 50 meter rak korridor! Haha..
Den inkommande helgen kommer bli extra kul, eftersom jag å Sonja far till Matildas. Har bl.a. inplanerat tortillakväll, STAGE besök och träning på gym :D Ha de gott!!
 
 

Bättre tider

Vet att jag inte är så aktiv på bloggfronten just nu men det finns viktigare saker i livet! ;) Första veckan i skolan igen gick riktigt bra! Känner på mig att denhär perioden kommer bli helt super, har lagommånga kurser och bara intressanta ämnen :) Träningarna dehär veckan har också gått riktigt bra, man kan nästan säga att formen kommit helt tillbaka till där den var innan jag blev sjuk.. 
 
Då jag för en gångs skull nu bloggar kan jag på samma gång passa på och berätta om denna härliga lördag.. Vaknade ovanligt sent i morse och kollade sedan några avsnitt gossip girl innan maten. På eftermiddagen for jag och orienterade i hemknutarna. Blev svinkallt eftersom det plötsligt började snöa och blev värsta snöstormen.. XP Nu har jag städat mitt rum och ska om 20 minuter iväg på massage.. Trevlig lördagskväll allihopa! :D                                                                                                                                                                                       
Bildrepris---Hinner tyvärr inte söka efter något annat just nu...
 
 
 
 
 
 

In the car

Spenderade som sagt hela helgen i Norrvalla med en hög andra finlandssvenska orienterare på IR läger. Lägret var tyvärr ganska så kort men vi hann ändå med några bra träningar och roliga stunder. Ser så framemot alla läger och tävlingar 2014 med denna härliga grupp! :)

Sitter nu i bilen påväg mot Vörå och kom just på att jag glömt nycklarna där hemma.. F*N!! Hoppas verkligen någon annan kommit ihåg sina nycklar denhär veckan.. xP


Jejj!! Fick dessutom varsin FSO jacka på lägret, inte snyggt va?? xD
(Står på mig för den galet konstiga posen xP)


Full fart

Kändes extra skönt att ligga och dra sig i sängen i morse då man visste att de flesta andra redan börjat skolan igen, hehe skadeglädje xp Steg ändå upp i någonsålunda vettig tid för att hinna på långlänk innan tolvtiden.. Och tro det eller ej; efter halva vägen började det SNÖA!! Fick bråttom att laga mat och duscha då jag kom hem innan jag cyklade iväg mot KG. Var kul att se alla gamla kompisar från högstadietiden :) Fick dessutom fysikpasset till ära fara upp i vattentornet vilket man inte gör varje dag. Efter att skolan var slut for jag å Becka till Emmis där vi sedan mest tog de lungt å chillade:)  Måste sedan hem till sju för att då vara på plats på kommungården för premiäring av mitt FM brons.. 
Imorgon blir det att packa och sedan på eftermiddagen dra iväg till Norrvalla på läger.
  
 

Mitt 2013

Det gångna året har bjudit på en mängd motgångar men också på fina stunder jag aldrig kommer glömma. Jag har lärt mig att uppskatta att man får vara frisk och inte klaga över småsaker.. Har också insett att man aldrig ska tävla då man är sjuk! Ser nu fram emot ett nytt år med nya möjligheter!
Här kommer nu en liten sammanfattning av året som gått:
 
JANUARI 
Var halvflunssig hela månaden och hade bihåleinflammation. Hoppa över ett träningsläger. Skidade en hel del och var med kompisarna. Var till vörå på bekantningsläger. Utmärktes av kommunen för mina FM-framgångar.
 
FEBRUARI 
Skidorienterade så ofta det fanns tillfälle. Tog mig igenom ett flertal svinkalla tävlingar med fingrarna halvt ihjälfrusna. 
 
MARS
Riktigt förkyld en längre tid och fick för säkerhetsskull en antibiotikakur mot mykoplasma. Tjeckienlägret blev framflyttat pga. mesta snön på över 100år.
 
APRIL
Firade påsk och åkte sedan iväg till tjeckien på ett oförglömligt orienteringsläger i den snöiga terrängen. Fyllde 16år och fick min nuvarande dator. Inledde årets tävlingssässong med Finnspring i åbotrakten.
 
MAJ
Fick FM-brons i sprinten i St:Mickel. Sprang också FM-ultralånga men som detta år gick mindre bra. Överansträngde hälsenan så den blev inflammerad. Kunde inte springa på en knapp månad så spenderade i stället mestadels av tiden ute liggandes i solen med en bok i handen. 
 
JUNI
Hade skolavslutning och fick slutbetyget. Tog farväl av min gamla klass. Simmade istället en hel del. Var på JUKOLA och gjorde ett av sässongens bästa lopp i Venlakaveln. Firade midsommar och for sedan på långläger till Sälen med IR-gänget. Orienterade i ur och skur med några meter tejp virat runt min stukade fot. Glömmer aldrig detta härliga läger på de underbara fjällen med helt suuper sällskap! :)
 
JULI
Spenderade en vecka i Vuokatti på KRV och fick uppleva världscupen i orientering live. Tävlingssässongen var i full gång och vissa tävlingar gick bättre än andra. Hade finfint besök en helg av Sanna.
 
AUGUSTI
FSOM i malax, tog trippelseger! Tog mitt pick och pack och flyttade till vörå. Gymnasiet började och jag fick lära känna en massa nya människor. Var på FM-läger till Isosyöte och en massa små helgtävlingar. Livet lekte!
 
SEPTEMPER
En tung månad med många test och mycket skolarbete. Var med vörågänget på KLL och blev en 8:onde plats. Fick ännu en bihåleinflammation och visste inte om ja skulle kunna delta i höstens FM tävlingar. Sprang ändå och kom 5:te i långa-FM trots den dåliga formen och antibiotika i kroppen. Hade ett flertal plättkalas med Sonja&Matilda. Nattorienteringen gick mindre bra och jag fick med andra ord skräck för att bege mig ut till skogs i mörkret. Natt-FM blev till en skrattretande flopp.
 
OKTOBER
Vann skolmästerskapen och avslutade sedan årets tävlingssässong med att åka på Baltic junior cup med fso:s orientetare. Blev riktigt sjuk och det konstaterades att jag hade körtelfeber. spenderade hela höstlovet hemma liggandes i soffan med otrolig trötthet å magsmärtor. Tog även mycoplasmaprov. Kände mig som stamkund vid vörå läkargård. Hade en mängd mysiga skräckfilmskvällar i Vörå med tjejerna.
 
NOVEMBER
Filmkvällarna fortsatte. Kunde sakta börja träna igen efter körtelfebern. Konditionen hade nått till botten men började sakta krypa fram igen. Var på bio med Erica och såg på Fighting Star. Fick uppleva en otroligt fin julkonsert i Kronoby kyrka. 
 
DECEMBER
Levde i stort sett på risgrynsgröt och pappas limppa. Kunde träna på som alla andra och hann skida ett par gånger innan snön försvann. Övade halvt hjäl mig till de sista proven och hade julfest. Fick min efterlängtade pulsklocka till julklapp och blev fadder åt lilla Emil som hade dop. Hälsade på moffa i Sibbo.
 
 
 


RSS 2.0