MIDSOMMAR

Kort och konsist, direkt från telefonen: "En trevlig midsommarkväll till er allihopa!" 

Själv firar jag iår midsommar hemma i lusthuset med familjen och några andra bekanta! Kommer att bli en mysig kväll med mycket god mat och gött sällskap! ;)
 
 
 

MIDSOMMAR

Kort och konsist, direkt från telefonen: "En trevlig midsommarkväll till er allihopa!" 

Själv firar jag iår midsommar hemma i lusthuset med familjen och några andra bekanta! Kommer att bli en mysig kväll med mycket god mat och gött sällskap! ;)
 
 

GOOD DAYS

De senaste dagarna har mestadels gått åt till att träna, äta, kolla serier och sova, haha xP Fast såklart har jag hunnit med annat kul också! Körde igår två hårda pass för första gången på evigheter och det kändes riktigt bra, först en lite längre rullskidslänk och senare på kvällen backdrag vid Köukarberget tillsammans med Alle. Alltid lika kul med träningssällskap, speciellt då man drar något tyngre. Skulle aldrig ha orkat detta för några veckor sedan och är evigt tacksam för att de hittade "felet" och kunde åtgärda min järnbrist inom ändå så kort tid. Visst är mina ben ännu en aning tröttare än vanligt men jag orkar ändå träna och min puls har börjat återgå till det normala. Detta hurrar vi för!! :)
 
Men nu till dagen. Vaknade extra tidigt och låg sedan i sängen och tittade på nyaste avsnittet av pll. Åt sedan frukost och for cyklandes och hälsade på mina två blivande barnvakts-barn. Ååh de var söööta <3 
När jag sedan kom hem tillbaka for vi med mamma till stan. Vi började med att luncha vid HH och storhandlade sedan mat till midsommaren.
Har nu ikväll varit funktionär på Torsdagsbommen. Sprang också en egen bana som gick mindre bra. Hade noll fokus i början av banan och bommade bort mig på de lätta avstånden. Benen kändes dessutom som två betongpelare efter gårdagens backdrag. Nåja, kom mig ändå igenom banan men denna gång med en sönderriven arm, ett blodigt knä och midjan full av skrapsår. Varifrån dessa dykt upp lär bli ett olöst mysterium xP!? Kul var det ändå! ;) 
 
Caféhäng med den saknade vännen / Nöjd tjej efter tung träning i solskenet

09:49

En ny vecka har tagit fart och om mindre än en vecka är jag i Estland på träningsläger med bästa folket.
Vaknade ovanligt sent igår och hela förrmiddagen och -eftermiddagen spenderade jag med att gå runt som en zombie utan att veta vad jag sade och gjorde. Haha jukola tar minsann på krafterna xP
På kvällen tog jag mig hursomhelst i kragen och for springandes till Tössbacken på "måndags-styrketräning". Sköntskönt!
Idag ska jag träffa Matilda men innan dess ska jag hinna ut och träna i blåsten och städa lite. Tja! 
 
Bild från förra årets långläger i Sälen
 

 
 


Kuopio-JUKOLA

Årets största orienteringshelg, nämligen Jukola, kom och gick. Efter ett drygt dygn ute på en lerig åker tillsammans med flera hundra tusen andra glada orienterare, en knapp timme i skogen och några timmar väntandes på vägkanten i väntan på bussen, styrde vi dödströtta kosan hemmåt.
 
Jag sprang detta år andra sträckan i kvinnornas stafett kallad Venla, som löps på eftermiddagen. Hade värsta spurtduellen med Hanne till startpunkten och han under den första kilometern redan springa om x-antal tiotals lag. Det var total rusning i skogen och folk precis överallt. Redan vid första uppförsbacken blev det stoppning och alla äldre tanter tycktes ha vissa svårigheter att ta sig upp. Damerna i kön stod bokstavligen och knuffade varandra på rumpan för att slippa upp, hehe ;P Orienteringen löpte sedan på helt okej, bara någon liten krok till nån enstaka kontroll. Farten kunde dock ha varit en aning högre men det var svårt att ta sig om alla i den lite för saktaframskridande kön. Speciellt då inte orken var 100% efter min nyliga järnbrist. Kom ialla fall till växling runt 160:de lag och hann under ca. 40minuter i skogen ta upp hela 172 placeringar, detta en prestation som jag kan vara mer än nöjd med med tanke på att jag inte ännu på onsdagen visste om jag skulle kunna springa el. ej :D Laget vårt blev slutligen 124. Troligen bästa placeringen i föreningens historia! ;)
 
 
Efter att staffetten var över fördrevs tiden med att träffa kompisar, vandra i butikerna, ståendes i matkön osvosv. innan självaste Jukolastarten skedde klockan 23.00. Känslan av att få närvara då flera tusen orienterare samtidigt rusar ut till skogs är närapå obeskrivlig. Hela marken dundrar och det är så tätt med människor överallt runt en så man knappt kan röra sig ur fläcken.
Efter starten började tröttheten krypa fram och det blev som vanligt sviinkallt. Jag och Nea sökte förgäves reda på varm kakao, men som också iår tagit slut så vi fick nöja oss med mändger av choklad i fast form istället..
 
Sammanfattar detta års jukola som riktigt lyckat, fast vädret kunde ha varit lite varmare!! Nästa år igen!! :DD
 
 
 
 

Fullspäckad dag

Gårdagen var minst sagt hektisk, men ack så kul mot kvällskvisten. Började morgonen med att fara till hälsocentralen och ta nya blodprov. For sedan och lade ut kontroller till nybörjarorienteringen. Efter lunchen for jag tillbaka till hälsocentralen men denna gång för att träffa själv doktorn. Det visade sig bl.a. att mina värden hade blivit betydligt bättre sedan förra veckan och att orken snart borde börja komma tillbaka bara jag fortsätter med min minst sagt järnrika kost. Fick dessutom med mig hem några nya astma och allergimediciner som jag ska testa och se om de hjälper mot slemmet i halsen..
Efter läkarbesöket för jag till stan några timmar för att träffa saknade Emmi. Fick sedan bråttom hem tillbaka för att hinna med pappa till Larsom på orienteringsträning. Terrängen där är en av mina favoriter och trots att jag inte kan räkna korrekt till siffran två och inte farten var den bästa, blev träningen den roligaste på länge! :)
..Hann knappt komma hem innan Erika sedan skickade om jag ville komma med henne ut och fiska. Fick galet bråttom i duschen innan hon kom och hämtade mig med scotern. Ajaj, vad jag ångrar att jag inte tog mopokort nu i efterskott. Det var så himla kul att sitta på, hehhe ;P .. Kom hem lite före elva och åt sedan kvällsmat i lusthuset innan jag gick och la mig. Älskar verkligen såna här spontana sommarkvällar med finaste vännerna! 
 
 ..Observera den smakiga masken xP
 
 
 
 

STOP THINKING. JUST LIVE

Spenderade som sagt slutet av helgen i Vasa hos Sonja. Trots att jag inte var där mer än två dagar hann vi med en massa kul, bl.a. picnick med hemmagjord kycklingsallad i kvällssolen, photoshoot, teenwolf, träning, fika vid sweet Vasa och några timmar shopping på stan och såklart en massa skratt och bus.. Tack för en superhärlig helg, dethär måste vi definitivt göra om senare i sommar! ♥ ;) 
 
Sov extra länge i morse och tog det sedan lungt en stund framför tv:n innan jag for ut och tränade. Kändes fortfarande tungt men ändå inte helt omöjligt! Ska imorgon och ta nya blodprov så får då se om det börjat fara åt rätta hållet.
..Bestämde mig just för att baka banoffee pie så var cyklandes en sväng till butiken för att köpa ingredienser. Kvällens planer är ännu ganska öppna, men ska troligen träffa Erika :) 
 
 
 ..En av alla 154 bilder vi tog. Tetsade på lite annorlunda redigering denna gång!
(Hudfärgerna visar dock inte alls sitt rätta)

Tänker komma tillbaka starkare än någonsin!

Många har undrat varför jag inte tävlat så mycket på sistone och för den delen inte heller knappt tränat. För att det inte ska bli någa missförstånd och frågor utan svar tänkte jag nu kort berätta hur det ligger till så att ni alla vet..
 
Har i princip hela vintern och våren varit mer eller mindre förkyld. Har haft sjuk hals varvat med bihåleinflammationer och konstant slem i halsen. Har aldrig riktigt vågat ta ut mig fullt på träningarna för då har det direkt blivit sämre igen och för varje hårt pass/tävling har jag märkt att mina krafter bara börjat svika mer och mer. Fick för några veckor sedan avbryta både ett test och orkade mig knappt igenom en medellång tävlingsbana. Mjölksyran har kommit direkt jag börjat träna och pulsen åkt upp till skyn.. Varje träning har varit otroligt jobbit. Har länge försökt tränga bort tanken att inte kroppen orkat med träningen men tillslut går det inte längre och efter min senaste tävling förstod vi alla att nu måste det redas ut vad som är fel.. 
Nåja, nu har jag i alla fall fått svar på min orkeslöshet och hoppas så snart som möjligt få mina krafter tillbaka.
Jag har varken mycoplasma eller twar som jag fasat över utan istället en hemskt stor järnbrist som i sin tur gjort att mitt hemoglobivärde nu är långt under det normala. Syret i blodet har inte kommit ut i kroppen som det borde och framför allt inte till benen, och alla vet vi ju att syret behövs om man ska kunna prestera! Den återkommande förkylningen beror troligen på att mitt immunförsvar blev helt rubbat under körtelfebern jag hade i höstas och att min kropp fortfarande är extremt mottaglig för alla små baciller man kan hitta i luften.. Detta borde försvinna fast kan ännu ta en tid. Huhu, aldrig trodde jag att en sväng körtelfeber kunde ställa till med så mycket och sååå länge efteråt :S 
 
Japp, så såhär är nu läget! Såklart kunde det ha varit bättre men får ändå vara glad att det "bara" var järnbrist. Det går att åtgärda på några veckor och sedan borde krafterna vara tillbaka. Men tills dess tänker jag vara duktig och för en gång lyssna på alla experter och varken tävla el. hårdträna. Inte för deras skull utan för mitt eget bästa. Vill ju bli frisk så snabbt som möjligt och kunna njuta av det jag håller på med! Att tävla i denhär formen är varken roligt eller hälsosamt. 
......
Imorgon drar jag i alla fall till K:stad på tävling, MEN som åskådare och supporter vilket väl också kan vara helt kul, eller?. Är dessutom alltid kul att träffa alla andra orienterare man inte sett på länge och växla några ord. Efter tävlingen far jag sedan till Sonja och stannar där till måndag kväll.. Kulkul :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another love - Tom Odell

Den första lediga veckan börjar lida mot sitt slut. Så skönt egentligen att bara få vara hemma och ta det lungt innan alla orienteringsveckor börjar(...Inte för att jag har nåt emot dem heller;). Gårdagen började med frukost utomhus och sedan en lite längre rullskidslänk i hettan. Trots att det var första gången för detta år jag stod på rullskidorna så kändes det stabilare än någonsin, lyckades nämligen undvika alla "nära ögat" ögonblick, heh xP Eftermiddagen spenderades sedan ute i solen och på kvällen for jag med mamma på orienteringsmöte till Sursik. Riktigt intressant stund med en del kända ansikten! 
 
Sommarinspirerat..Shortsranden börjar sakta krypa fram! 
 
...Men nu ska jag förflytta mig till köket och baka hallonpaj för ikväll kommer A och E med familj hit :) See u!
 
 

Wave after wave

Började denna sommarlovsmorgon på bästa sätt. Låg och drog mig extra länge i sängen innan jag sedan steg upp och åt en god frukost framför tv:n. For sedan ut och tränade en stund i hettan innan lunchen. Har nu på eftermiddagen spenderat största tiden ute i solen och varit till apoteket en sväng(jag har tydligen svår järnbrist vilket kan vara en orsak till att jag inte orkar träna som jag borde?...). Ikväll blir det att fara till Fäboda och se på när föreningens små knattar orienterar, spännandespännande :) 
 
 
Hade sommarfoto-shoot med systrarna för några dagar sedan. Ska lägga in fler bilder bara jag hunnit redigera dem..
 
 

KESÄLOMA

Skolavslutningen är över och sommarlovet är äntligen här! Det gångna skolåret har bara rusat iväg och jag har trivats som en fisk i vattnet. Har under det första året i Vörå lärt känna en massa nya härliga personer och fått möjligheten att träna och bo tillsammans med alla dessa trevliga typer. Träningarna har varit riktigt bra och likaså också tränarna. Ångrar mig verkligen inte att jag tar gymnasiet på fyra år, varför skynda på den bästa tiden i livet liksom?
 

Men nu till själva avslutningsdagen. Studentdimissionen började klockan tio och innan dess skulle det sista packas ner och håren fixas.. Festen blev riktigt lyckad och våra sånguppträdanden gick väl helt okej om man bortser från att vi kom av oss i texten lite :P En lång rad stipendier delades också ut och jag fick lyckan att också ta emot ett: "Aktiv studerande, som lyckats kombinera studierna och idrotten på ett bra sätt". Efter två timmar i festsalen blev det dags för betygsutdelning och klassfotografering. Kan inte annat säga än att jag är riktigt nöjd med mitt betyg. Vill inte skryta men trodde minsann betyget skulle sjunka då jag kom till gymnasiet men har istället bara stigit till det bättre ;)
 
♥♥
 
Eftermiddagen spendarades sedan med att köra runt och fira en rad studenter och andra som tagit olika yrkesexamen. Kusinen och två småkusiner stod bl.a. på listan.
Senare på kvällen åkte jag in till Kokkola med ett gäng vänner. Vi var en sväng till Nollapiste, till Stage och åter till Nollapiste för att se på när redrama uppträdde. Var sååå kul att se alla saknade vänner jag inte minns när jag senast såg! :) 
 
#NUTARVISOMMAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


RSS 2.0