🇪🇸

 

Lazy morning

 
Godmorgon! Denna dag började ytterst lungt för min del. De andra drog iväg på träning redan före klockan nio men jag lämnade hemma för att vila lite. Har legat på soffa i princip hela tiden under filten och tittat på serier, helt chill. Det har blivit sjukt mycket träning jämfört med vad min kropp är van med så bäst med lite extra vila emellanåt. Tänkte ändå följa med på dagens andra pass så någon extremt lång vilodag blir det precis inte. Imorgon är det tävling som gäller!

En dag bland taggbuskar och stup

Denna dag blev både lång och tung. Vi åkte iväg i soluppgången och kom hem tillbaka när solen gått ner. Dagen bestod kort sammanfattat av tränin,  lunch och träning nr 2. Eftersom båda träningarna var så långt borta så kom vi inte hem emellan utan stannade i Biar. Första träningen gick som smort. Kartan var något helt nytt, en massa stenhyllor överallt i sluttningarna. Orienteringen flöt på riktigt bra och feelisen var på topp. Vädret visade också sin bästa sida hela dagen igenom. Efter att vi laddat upp med ett vrakmål på burgerking körde vi vidare till nästa träning som låg ännu en timme längre bort. Denna gång var det låångdistans i tävlingsfart som gällde. Under den cirka två timmars långa prestationen i galet kuperad terräng skulle vi även testa energigel för att se hur vår kropp reagerade på det. Ett par större bommar blev till och ett par rejäla fall därtill på köpet. Efter fjorton kilometer och 455meter stigning var man helt klart trött. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här lever vi livet

 
 
 

TAGGAD

Det börjar närma sig. Om mindre än ett dygn är vi på väg. Denna gång mot Alicante, Spanien. Jag och Alle åker imorgon på eftermiddagen ner till H:fors med tåg och övernattar hos Ida innan flyget far tidigt på tisdags morgonen. Resten av gänget lär vi möta upp på flygplatsen. Jag har inte läst programmet så hemskt noga ännu men om jag inte minns helt fel så ska vi delta i en tävling på lördagen. Annars kommer dagarna att se ganska så likadana ut; träna, äta, träna, sova, äta och såklart umgås och ha kul.... Dagar som i en idrottares öron låter helt priima.
Vi kommer att bo i ett egnahemshus med pool(!) som förhoppningsvis är varmare än det vi hyrde förra året. Maten lagar vi själva och krokodilerna släpper vi nomatterwhat inte in på gården. Hemma igen borde jag vara någongång på torsdagen den 26.2. See ya then!

För övrigt kan jag ju berätta att min dag har bestått av träning x2 och däremellan packning och "isolering"
i mitt rum. 3/5 av familjen har kroknat och jag tänker omöjligen dras med ner i havet av miljontals flunssabakterier. Jag har varit sjuk min del så det räcker nu!

Debut

Tro det eller ej men idag var jag Ellen Elisabeth Johanna och tävlade. Back on track liksom. Höhö nej, formen är inget och hurra för men igenom banan kom jag ialla fall och tog dessutom hem vinsten. Trots att det bara var frågan om en liten distriktstävling i skidorientering och vi bara var fyra stycken i min klass kändes det kul att få vara med och fightas lite igen. Tävlingen gick bättre än väntat med tanke på förutsättningarna. Utan att ha skidat några som helst hårdare drag i vinter kunde jag ändå hålla uppe farten ganska så bra. Dessutom klarade jag av att skida kortare än vad banan mätte vilket ju är intressant.
Jag hade verkligen inte planerat att redan börja tävla igen men eftersom mamma gått och anmält mig och jag ändå tänkte dra något lite hårdare idag så why not? 
Resten av dagen har bestått av slappande här hemma och en snabbis in till stan. Senare ikväll blir det troligen filmkväll med Nea. 
 
Imorgon blir det hårda tag med träning redan klockan 9.00 från morgonen i Kokkola. Inomhus-ol is it! Eftermiddagen kommer att åt till att packa och på kvällskvisten lär troligen jag och Erica hitta på något kul.
Trevlig alla ♥-dag allihopa! 
 
 
Här kommer vår video från förra årets utlandsläger med VSG. Om bara två dagar är vi påväg igen!  
 

Finlandssvenska idrottsgalan #2015

Här kommer nu några bilder från förra lördagskvällen som spenderades i Helsingfors på Finlandssvenska idrottgalan tillsammans med Ida-Marie, Valtteri och Jonas. Kvällen bestod kort sagt av en god trerätters middag, mingel, program med bl.a. KAJ och fork. I-M hörde till en av de tre ungdomar som var nominerade till ungdomspriset, en fin andra plats kammade hon hem och därmed också lite choklad! Efter festen promenerade vi hungriga in till stan och åt på Mäcken se-så-där klockan tre. Bättre sent än aldrig. Jag rekommenderar verkligen alla att gå på en sån här tillställning om man bara får chansen. En upplevelse man verkligen inte glömmer i första taget. Tack FSO för biljetterna!
 
 
 
 

11:09

Jag borde egentligen just nu sitta och öva på moddeprovet som skrivs som några timmar men min motivation är som bortblåst. Veckan hittills har bestått av vila och provläsing. Surprise, så angrep ännu en förkylningsattack mig. Min träning går verkligen inte som på strömsö iår. Snart har hela tre månader av min grundträningsperiord farit till hukka och konditionen är sämre än sämst. Det här skulle bli vintern när jag skulle få vara frisk och träna stenhårt men nej. Det svider verkligen att inte kunna träna ordentligt utan att åter bli sjuk samtidigt som man ser sina konkurrenter gå frammåt och glida ifrån en. Nu låter jag extremt negativ men vissa dagar tar det minsann på humöret. Jag vet ju själv att jag inte kan bli bättre med den träningsmängd jag nu klarar av. Sommaren närmar sig med stormsteg och om mindre än tre månader är redan de första granskningstävlingarna. Då borde formen vara toppad. Nej jag måste se längre frammåt. Om några år kommer dessa svackor inte spela någon som helst roll i mina prestationer, och det är ju trots allt då det gäller. Jag är fortfarande ung och har måånga år framför mig att visa vad jag går för. Motivationen har inte åkt någonstans och förr eller senare kommer jag komma tillbaka starkare och självsäkrare än någonsin. Jag måste bara ha tålamod nu och tro på att det nog kommer reda att upp sig.
 
Helgen var för övrigt helt suverän, jag berättar mera i helgen när jag har tid.

Taggad

Tjeixen! Här kommer en liten snabb update på vad som händer och sker. Den här veckan har kort sammanfattat bestått av provläsning, besök av nästa års ettor, träning, mera träning och firande av Sonja som idag fyller 18. Grattis ännu en gång! 🎉❤ Fredagen började för min del med långlänk på skidor. Kan inte annat säga än att vädret var perfekt, likaså Botniavasaspåret. Fick sedan en aning stressigt att hinna äta och duscha innan finskaprovet började. Trots att jag hade läst ovanligt lite och inte alls tyckte att grammatiken satt så kändes det riktigt bra. Återstår dock att se hur det gått när vi får ut provet. Direkt efter skolan bar det av hemmåt tillsammans med i-m och Ronja som chaffis. Kvällen har gått åt till packning och prövning av frisyrer för imorgon klockan nio bär det av till H:fors på finlandssvenska idrottsgalan. Kommer sannerligen att bli en intressant helg! 
 
 


RSS 2.0