2XU

Jag brukar sällan totalförälska mig i kläder och andra prylar men denhär gången var det faktiskt materiell lycka på maximal nivå. Mina 2xu kompressionstights som mamma beställde från nätet har nu äntligen anlänt. 
 
 

Prom

Och så var ännu en vecka i Vörå över. Tiden bara rusar iväg och om dryga två veckor befinner jag mig förhoppningsvis i Spanien. 
På tisdagen var det som sagt bal. Efter några timmar fyllda med stress och varma locktänger började festligheterna. Först godgod mat och därefter lite program och dans i takt med Antons orkester.
Tror klockan var närmare tolv innan vi var tillbaka på internatet. Sammanfattar det hela som en härlig och lite annorlunda kväll, kul att någon gång få klä upp sig lite och inte bara svettas tillsammans i träningskläderna.
 
 
 

A sunday morning

Gomorgon gott folk! Idag är det söndag vilket betyder back to vörå. Men innan jag åker ikväll ska jag hinna med en hel del. Bl.a. Måste läxorna vara gjorda och så ska jag skicka in ännu några sommarjobbsansökningar. Ja har även planerat att hinna på en långpromenad med Matilda bara vädret tillåter.
 
Den inkommande veckan kommer bli lite annorlunda. Det är nämligen bal på tisdagen. Jag har verkligen sett fram emot detta och slår vad om att det kommer bli en superkul kväll, speciellt då man får gå tillsammans med den mest härliga personen man känner ❤ Vet i nuläget inte mera än att kvällen kommer bestå av trerätters, dans och något annat program. Någon långklänning blir det däremot inte för min del. Jag hade beställt hem en från nätet men kom snabbt underfund med att jag inte alls passar och känner mig bekväm i någon långklänning. Så den fick ida-marie ta och istället blir det nu en lite kortare en som också den ser riktigt festlig ut.
       
 
 
Obs! Det är den andra klänningen jag tänkte ha på balen, den första sparar jag troligen till galan som är om några veckor.
 
 
 
 

Då inspirationen plötsligt tar slut

Skäms för hur sällan jag uppdaterar bloggen nuförtiden. Jag flippar ju själv när folk vars bloggar jag läser inte uppdaterar dagligen. Så förlåt för det men jag har haft så himla mycket annat att göra på sista tiden och bloggen är verkligen inget jag prioriterar i första hand just nu.
Whatever.. Kort efter att jag skrev förra inlägget blev jag åter sjuk. Jag vaknade med en otrolig hemsk hals på söndagen och har varit halft dåsig hela veckan. Som tur är börjar det nu lätta och jag har idag varit så gott som "normalt frisk" för att vara jag. Tänkte försöka dra igång med träningen igen nu i helgen. Åkte ändå till Vörå på måndagen eftersom jag hade teori på kvällen. Bara en lektion kvar nu, HUH.
 
För att göra det hela kort och konsist tänkte jag kort sammanfatta den gångna veckan i puntform. Så håll i er för här kommer nu radiramsan: Moddeuppsats. Bilskola. Årets första fastlagsbulle. Middag med V. Bus. Mera bus. Kittelkrig. Brunch med I-M. Föreläsning om missbruk. Moovienight. Körning i vasa. Körning på hakbanan. Finskaförhör. 
 
Tack och hej för mej! Jag ska nu maka mig iväg till kylskåpet i jakt på kvällsmat. Trevlig fredagskväll
 
 

Lyckorus och träningsvärk

 
 
Vet inte enns var jag ska börja. Jag är så himla lycklig just nu. Pappa är nu friskförklarad och jag har börjat kunna träna igen(inte fullt ut men ändå..). Ja precis allt känns så jäkla bra! Till och med skolan är rolig just nu. 
Veckan i Vörå har för ovanlighetens skull bestått av en hel del träning(!). Bl.a. inomhusorientering och skidning stod på schemat.
På tisdagen firade vi Ida-Maries födelsedag såhär lite i efterskott och igår hade jag och V filmkväll. Livet är trots allt inte så illa♥
  
 
Min balklänning kom dessutom idag. Måste erkänna att den såg bättre ut på nätet. Tyvärr. Dessutom var den närmare en meter för lång(oskämtat). Får se vad jag gör, kan ju alltid sy om den eller också skickar jag tillbaka den och använder den jag tänkte ta till Idrottsgalan. Trodde det var obligatoriskt med långklänning men tydligen inte nulängre.. ..Whatever, jag hinner ännu fundera på saken... NU ska jag ialla fall fortsätta att njuta av den lugna fredagskvällen. 

Lördag

Efter en kortare bloggpaus är jag nu tillbaka på spåret igen. Jag har egentligen inte så mycket att berätta men jag tänkte ändå försöka få ihop ett kort inlägg bara för att visa att jag nog fortfarande lever och mår. Relativt bra.
Skolan har åter börjat och jag har som omväxlings skull en mycket lugn period. Nästan allt för lugn med tanke på att det inte går åt så mycket tid till träningen just nu. Kanske lika så bra med tanke på att de senaste perioderna har varit desto mera hestiska. Nu har jag mera tid för annat och behöver inte känna den ständiga stressen av att man inte hinner man allt man skulle vilja och bör få gjort.
Den första skolveckan började riktigt bra. Det känns riktigt skönt att vara tillbaka i Vörå med alla nära och kära igen. Onsdagskvällen till ära var det teorilektion. Huh, endast två stycken kvar nudå. På torsdagen däremot var jag och Ronja och cruisa några timmar i Vasa. Föredrar konstigt nog att sitta bakom ratten istället för att sitta på teorilektionerna..
 
Vad händer idag då? Tja, hittills har jag bara tagit det lungt och sett några avsnitt av Orange is the new black. Om en stund ska jag dra mig ut på en liten skidtur och senare ikväll ska jag träffa Becka. Börjar bli piinsamt länge sedan vi senast sågs så det ska verkligen bli kul! Trevlig fortsatt lördag allihopa!
 
Lite syskonkärlek fastspikad på bild
 
 
 
 
 

Yellow flicker beat

Gårdagen bestod kortfattat av sovmorgon, hoppträning med Nea och söndagssleepover hos Matilda. Vi kollade film och funderade över livet. Somnade allt för sent med tanke på att vi måste vakna klockan 6(!!) i morse. Åkte med henne till gymnasiet och var där i några timmar innan jag hade läkartid. Surprise, surprise så blev det en tredje punktering av bihålorna. Det har nu gått så långt att en operation börjar bli aktuell. Blev ordinerad en kortisonkur och tid till både magnetröngten och lungpolikliniken så ska först se vad de har och komma med. En operation skulle man ju helst vilja undvika så långt det bara går.
Försöker ofta intala mig själv att dethär bara är en slags parentens. Några suddiga månader hit eller dit spelar ingen som helst roll i mitt 17-åriga liv. Jag kommer inte alltid att vara sjuk, utan jag kommer förr eller senare komma tillbaka starkare än någonsin, med desto mera erfarenhet och viljestyrka. Kanske inte helt till nästa säsong men säkert till säsongen därefter. 
 
 
Men nu ska jag krypa tillbaka ner under filten i soffan och fortsätta att titta på serier medan jag väntar på att bedövningen ska försvinna ur huvudet. Känner mig en aning dåsig. Skönt med en mysdag såhär på slutet av lovet. Sköt om er!
 
 
 
 
 

ÅRSRESUME 2015

Mitt 2014 har varit som en berg och dalbana. Ingenting har riktigt gått som jag planerat och tänkt mig men ändå har det mesta i slutändan rett upp sig. Inför årets början hade jag som mål att hållas friskare än året innan så jag skulle kunna träna mera osvosv.. Detta sket sig totalt. Speciellt här på slutet. Under året har jag lidit av oräkneliga bihåleinflammationer. Har ätit antibiotika, allergimediciner och andra piller till överflöd men inget har riktigt hjälpt. Råkade ut för en svårare järnbrist på våren och tänkte stryka med totalt. Strax efter den fick jag åter problem med akillessenorna och måste avstå/anpassa träningen en tid. Direkt efter sista tävlingen på hösten fick jag åter en bihåleinflammation som inte ville ge med sig. Konstaterades att jag har kronisk bihåleinflammation och vad jag nu förstår så kommer det ta en god tid innan jag är tillbaka på banan igen. Alla dessa motgångar har såklart för med sig mycket bra också. Jag har lärt mig att ta vara på nuet och njuta medan man får vara frisk. Det är som sagt ingen garanti på en god hälsa. Jag har också lärt mig att man måste kunna vara flexibel och inte förespå hur saker och ting kommer att gå. Det går mer än väl att knipa FM medaljer fast man haft ett mindre bra träningsår och träningstimmarna är få. Man måste bara tro på sig själv.

Om man ser tillbaka på året ur tävlings och -prestationsperspektiv får jag vara mer än nöjd. Trots alla hinder på vägen har jag lyckats ta hem ett FM silver(stafett) och ett FM guld(ultralångdistans). Jag har även lyckats få till flera "flow-lopp" än åren innan, varav långdistansen på Baltic Junior Cup i Polen var ett av de bästa. Jag känner att min orientering har blivit säkrare och att jag numera får till mera jämna lopp. Visst har det kommit ett ofantligt tal småbommar och missar under året men inga större saker. Jag har placerat mig inom sjätte bästa inom alla FM tävlingar och blev på totalen femte på Fin5. Jag förbättrade även 3000 meters testet med närmare 15 sekunder fastän jag var sliten mellan alla tävlingar.

Ett flertal helgläger har jag deltagit i runtom i landet och några långläger. I februari åkte vi med vörå:s orienterare till Portugal för att få orientera på barmark. Lägret kom att bli det bästa under året. Terrängen, sällskapet, vädret, jaa precis allting var perfekt. Det ända negativa var taggbuskarna.. Strax efter midsommaren åkte vi med IR gruppen till Estland på långläger. Terrängen var inte den bästa och inte heller vädret men oj så kul vi hade.

Umgänget under året går inte heller att klaga på. Trots att mina vänner är ganska utspridda nuförtiden har det fungerat riktigt bra. Jag har lärt känna en hel del nya underbara personer, vissa chokladsnålare än andra, hehe ;) Har spenderat flera helger tillsammans med min fd. appartmentfamily, det vill säga Matilda och Sonja.

Jag kunde fortsätta att berätta hur mycket som helst om det gångna året men tänkte avrunda det hela här. Jag hoppas och är säker på att 2015 kommer att bli minst lika så bra!

 
 
 
 
 
 

Nyår 14/15

Åkte igår runt tolvtiden till stan för att möta upp Fanny och Matilda. Efter att vi handlat klart allt till kvällens trerätters middag åkte vi hem till Fannys. Spelade monopol i flera timmar och åt mat innan vi hämtade Sonja från bussen. Också Alina kom. Vi började förbereda maten och gjorde oss sedan i ordning. Kvällen blev riktig lyckad; maten var pörfekt likaså sällskapet! Kunde inte ha avslutat året på mycket bättre sätt! Runt två tiden kom mamma efter mig och Sonja. Vi somnade sedan direkt när vi kom hem. Vad vi hittade på idag behövs inte nämnas här på bloggen. Vi skulle helt klart klassificeras som fysiknördar nr 1 och 2. En tur med sparkstöttingarna i solen låter mera vettigt. Sonja åkte för några timmar sedan hem och allt sedan dess har jag bara chillat och lyssnat på musik. Måste erkänna att jag varit piggare. Gott Nytt År ännu en gång allihopa!
 
Några bilder från igår ikväll
 


RSS 2.0