LEDIG DAG

Godmorgon allihopa! Har ätit supergott hembakat bröd till frukost som jag bakade igår (recept härifrån) och läst tidningen.. Hittade en bild på mig själv från gårdagens tävling med bildtexten "Snabbstämpling" Hehhe ;P Idag har jag inte så mycket på programmet, så vi får se vad jag hittar på. Ska ikväll ialla fall på maanantairasti :)
 
 

CONVERSE <3

Har verkligen haft en otursdag idag.. Började med att det åskade i natt så att man inte kunde sova -.- På förmiddagen var det dags för Ok Botnias nationella och just före min start blev jag stucken av en geting i benet!! Gissa om man var fokuserad att springa iväg då hela benet bara brännde och bultade... Detta ledde ju såklart till att jag bommade 14 minuter till en kontroll och sprang förbi en som var min rakt in i ett grönt område.. Då vi åkte hem visade termometern +27grader, Suck vad varmt! Skulle sedan på eftermiddagen sköta om hönsen då jag blev överfallen av vår tupp och gick sedan rakt med huvudet i en hjärnstång -.- Otur?
Bra med dagen:
  • Hade bästa mellantiderna till nästan alla kontroller förutom de 2 jag bommade på :)
  • Åt supergod lax i ugn + nypotatis då jag kom hem
  • Har bakat bröd 
 
 
Här kom i alla fall bilder på mina converse som jag köpte då vi var i Seinäjoki. Snygga va? ;D

+28 GRADER

Började dagen med att vara ute på länk.. Trodde man skulle bli förvandlad till en kokt kräfta i den gassande solen -.- På eftermiddagen åkte jag med pappa till stan och handlade mat + en 50-års pressent, och nu har vi grillat och jag har klippt gräsmattan.. Blir ännu ikväll att kanske åka och simma ;)
 
Imorgon är det äntligen dags igen! Har inte varit på en tävling på snart 2 veckor men imorgon ska jag på Ok Botnias nationella. E suupertaggad!! ;) Åker dessutom om en vecka på FM läger och innan det ska jag även hinna på Kvarkenträffens alla 3 tävlingar.. :D
 
© Självporträtt från midsommaren/ Fotograf: Linnea

GRATTIS MAMMA

Idag fyllde mamma år och vi har spenderat hela halva dagen vi Powerpark.. Vädret var perfekt och kul hade vi det :) Bäst var nog frittfall och Booster.. Nu ikväll har vi varit ute på en cykeltur och firat mamma med kinuskitårta! 

BILDLÖST

Är vekligen duktig på att hålla bloggen uppdaterad, eller så inte.. Har i alla fall haft fullt upp de senaste dagarna.. Igår på kvällen kom vi hem med tåg från Seinäjoki.. Hade verkligen en superrolig liten shoppingresa med mamma, Nea å Rosa :)) Gick runt i en massa butiker och åt good mat, hihhi ;P Hittade en randig topp från Jill och Jill, lite underkläder och sist men inte minst ett par låga converse <3 (bilder kommer senare)..
Idag har jag mest tagit det lungt och njutit av sommarvärmen och nu ikväll har jag varit och orienterat.. Kändes som att det gick ovanligt lätt fastän solen gassade :)
 
 

GODMORGON!

Godmorgon! Har just ätit frukost och om några timmar åker vi iväg med tåg mot Seinäjoki.. Kommer att bli superkul med shopping resten av kvällen och hela morgondagen ;)) Hoppas hitta lite nytt till garderoben inför skolstaren.. Hör av mig mera sedan ikväll då vi är på hotellet!
 
Har förresten skaffat instagram.. Synd nog har jag ingen iphone, men det gick ju att skaffa det på Neas ipad, hehhe ;P Om ni vill följa mig så heter jag ellenmyrskog.
Har dock inte hunnit lägga in några bilder ännu, men jag lovar att det kommer att dyka upp under dagens gång :)

TANKAR


 
 
 
 
Här kom lite bilder från då vi var på utfärd till Tankar för några dagar sen.. Åkte dit med en liten färja och då vi kom fram åt vi laxsoppa med världens godaste bröd; någon slags fillimppa.. Å äppelkaka med vaniljsås till efterrätt ;P Sedan gick vi runt en naturstig å jag fotade så mycket jag bara hann :) ..Men nu orkar jag inte skriva mera, Gonatt allihopa!
 
 

MED I TÄVLING

Är med i en fototävling i sammarbete med veckorevyn här. Temat är en "frukostbild" och man kan vinna en årsförbrukning av Kellogg's Special K. Skulle bli jätte glad om ni röstade på mig! :) Klicka i så fall här
 
©ellensenannorlundablogg / Mitt tävlingsbidrag
 
 
 
 
 
 

TORKADE JORDGUBBAR

Började dagen med en morgonlänk ink. några backdrag.. Då jag kom hem och vi ätit lunch åkte vi iväg till stan på något europeiskt mattorg som det stått om i tidningen flera dagar nu.. Var verkligen en häftig upplevelse; fanns en massa stånd med bl.a. nybakta baguetter, croissanter, oliver, fudge, nougat, choklad, crepes, korv osv.. inspirerat från bl.a. frankrike å italien :) Köpte torkade jordgubbar och en stor banan/chokladfudge ;D Nu ikväll har jag gjort årets största bomm; 45minuter :P Ledde banan ända tills då.. Men som tur var det juh ingen "riktig tävling" utan endast en Torsdagsbom..
 
 
 
 
 
-Before I die bilder-
(från google)

NYPOTATIS

Hade tänkt åka på utflykt till Tankar idag och då vi kom fram till färjan var den redan överfull av 3 busslast pensionärer -.- Suck! Nåja pappa beställde biljetter till fredagen, så då åker vi i stället :) Åt i dag nypotatis från vårt egna land för första gången iår.. Nypotatis tillsammans med sill, dill, skinka å smör måste vara bland det godaste som finns, hehe ;D Vet inte vad jag ska hitta på nu, har nämligen vilodag så jag kan inte åtminstone fara ut på länk..
 
©ellensenannorlundablogg.blogg.se

TISDAG

Har idag inte gjort typ något vettigt förutom hjälpt pappa att plocka ved och lagat kålgryta, muums! Vet inte alls vad jag ska hitta på nu -.- Kanske cykla till byn å låna sista twilightboken eller ta och hoppa på trampolinen? Ikväll ska jag i alla fall och orientera :)) Tänkte så småningom dra igång en fototävling på bloggen. Vad skulle ni vilja ha för tema?
 
©ellensenannorlundablogg.blogg.se 
 
 
 
 

SUMMER SUMMER AND SUN

Har idag hunnit med ganska mycket; varit på morgonlänk, klippt gräset, rensat jordgubbar, varit på maanantairasti, simmat, målat lekstugan osv.. Åt till lunch grönsallad med tonfisk + röstipotatis (ngt ni måste testa! - Supergott en varm sommardag då man inte vill ha så mycket..;)
Hade världens beslutångest om vilket orienteringsläger jag skulle åka på om några veckor, men valde till sist ändå FM lägret; känns som om det är lite mera aktuellt nu :) Synd bara att måsta stå över storlägret iår..
 
Bild av mig från midsommaren/ © Fotograf: Linnea

HÄRLIG FREDAGSKVÄLL OCH LÅNGLÄNK

Har inte hunnit uppdatera bloggen det senaste dygnet eftersom jag haft fullt upp.. Igår på kvällen kom Becka, Emelie och Heidi hit :)) Vi grillade grönskasspett med kyckling, marshmallows och tyngde i oss en massa chips osv.. :P Gick helt bra att sova i lusthuset, fastän lite kallt blev det.. Tack tjejer för en härlig kväll(/natt)!! :D <3
 
 
 
© ellensenannorlundablogg.blogg.se
 
På eftermiddagen for jag ut på långlänk.. Sprang i lite över en och en halv timme; blev väl runt 15km :) Å nu sitter jag och kollar på VM i orientering i tv.. Synd att inte Minna Kauppi kunde vara med iår :/..

SOMMAREN E KORT DET MESTA REGNAR BORT

Hade ju idag tänkt reparera mina bommar från tisdagens fin5, men så blev det inte. Bommade på tvåan och lite på  några andra också före jag fick flyt på det hela.. Men då var det ju redan tidsmässigt&placeringsmässigt för sent :/
Bilresan hem kändes som en evighet, kanske för att jag halvsov å slumrade till då och då..? Stannade och åt vid Närpes; kyckling å mos, Yey!
 
Då jag äntligen kom hem hade det slutat regna och jag kunde förståss inte avstå från att fara på torsdagsbommen.. Gick helt bommfritt och jag vann B-banan med 6min.. Hehe ;P
Då vi kom hem hoppade jag i en varm dusch och sedan åt vi grillade köttbullar, korv ft. god sallad i lusthuset :)
 
"Sommaren är kort det mesta regnar bort, men nu är den här ♥"

ONSDAG

Har idag regnat precis hela dagen och jag har typ inte gjort något vettigt.. Suttit framför tv:n, lagat jordgubbssylt och varit med pappa till skogen och kollat om det kommer några hjortron iår, men nej :'/..
 
Imorgon blir det väckning redan kl. 7, för ca. åtta tiden åker jag iväg på Fin5 med Ida å Alle.. :) Hoppas det går bättre denna gång :D Gonatt!
 
 
Dagens kvällsmål bestående av JORDGUBBAR, naturell yoghurt, all bran å smörgås!

REGNIG TÄVLINGSDAG

Dagens Fin5 gick helt åt skogen.. Gjorde en massa små bommar här och där i början av banan och sedan bommade jag rejält på 6:an, var hela tiden på exakt rätt ställe, men kunde inte hitta kontrollen som var ordentligt gömd under ett stup... Var liksom inte heller så lätt att komunicera med en annan som också sökte kontrollen, då hon talade ryska!! Haha:P 
Då vi kom hem åt vi risgrynsgröt med hjortronsylt å pappas limppa, suupergott! :) Och så ringde vi och efteranmälde mig till torsdagens fin5 :D så då får jag reda upp mina gropar.. Yee!
 
(bild från årets jukola)

Fin5

Sitter på ett hotell någonstans i seinäjoki.. Dagens fin5 gick nog ganska så bra, blev 2: dra, 6 sek. Från ettan.. Lite så harmt ://  men imorgon tänker jag ta hem vinsten! Då vi tävlat klart och de sytt ihop pappas ben som han rivit upp, åkte vi och åt på någon mysig liten restaurang här i närheten.. Jag, Alle å Nea testade på någon kokhet pasta :)) ?.Nu blir det snart att gå och lägga så man orkar imorgon, gonatt!
 
 

LIMPPA OCH PRESSENTKORT

Good morning! Var ju igår på Krombisprint i det härliga vädret. Var så hett så man trodde man skulle ramla ihop då man sprang, men jag kämppade till det sista å vann min klass :D Dock var det bara 1 annan med :P Prisutdelningen ägde rum på Krombidaan och som pris fick jag en limppa å 20e pressentkort till intersport :D Då prisutdelningen var klar vandrade jag runt lite och njöt av stämningen och allt som fanns att se på och sedan gick vi och köpte glass och sedan cyklade jag hem.. På kvällen åkte vi och simmade och sedan till Fäboda på mat :)Åt lövbiff med klyftpotatis å bearneisås, yaammi! 
 
 
 

HAPPY BIRTHDAY SISTER

Godmorgon! Vad tycker ni om min nya design? Blev ganska så ljus så jag undrar om ni nog ser allt?..
Har just laddat upp med gröt och smörgås och ska om en knapp timme cykla iväg till byn på en sprint-orienteringstävling som ordnas i samband med Krombidaan :) Hoppas verkligen benen orkar bättre än de gjort de senaste dagarna :)
 
 
Idag fyller Nea 13, hehhe nybliven tonåring :P Så GRATTIS!
 
SVAR PÅ KOMMENTAR:
Super fin blogg! :) Orienterar du och friidrottar? ;) Vad tävlar du i för grenar och hur länge har du friidrottat?
Tack! :) Joo jag orienterar för fullt, men friidrottar ej(brukar bara ställa upp i långa stafetterna ifall det behövs) ;)

SOL VIND OCH VATTEN

Var igår med becka till stranden och chillade.. Vattnet såg iskallt ut så vi solade bara och tyngde i oss en massa tuckkex, aprikoser och glass ;P På kvällen då jag kom hem åkte vi iväg på torsdagsbommen och termometern i bilen visade 29grader.. Gissa hur kul det var att springa i den värmen -.- Då vi sedan kom hem genomsvettiga åkte vi till sandgrävnarna på ett litet dopp.. Supervarmt å skönt vatten! <3
 
 
 
 
 
 

Soligt

Goodmorning! Känslan då man vaknar en solig sommarlovsmorgon och får ligga å dra sig i sängen hur länge man vill och sedan stiger upp å äter morgonmål måste vara obeskrivlig! ♥ I dag ska jag med Becka ut till någon strand å chilla å kameran får följa med så troligen dyker det upp lite sommarbilder senare ;) 
 
 
4kornsgröt ft. hallon å blåbär.. Kan man få en bättre start på dagen? :)
 
 
 
 
 
 

KESO

Godmorgon! Har just vaknat och ätit morgonmål; hallonyoghurt + sesamknäckebröd med skinka, gurka, gräslök å keso, naam! ;P Igår var jag ju på stafett DM i Smedsby HELA kvällen, om vi skulle ha vetat att jag första startade 20 före 10 på kvällen kunde mamma ha skjutsat mig å jag skulle inte ha behövt åka med bussen redan kvart före 3 på eftermiddagen -.- Nåja då jag väl fick springa kändes det helt skönt. Sprang 3:dje sträckan på 4x800m och vårt lag blev andra, Bra tjejjer! ;))
 
Har idag fullt upp hela dagen, ska nu först ut å springa och sedan på eftermiddagen ska jag å mamma och köpa jordgubbar och baka å städa till Neas kalas som är ikväll:)
 

Frozen joghurt

Tjenare! Har idag varit till stan med mamma och handlat pressenter tills Nea fyller år. Gick sedan till Arnolds för att smaka på någon konstig nyhet; frozen yoghurt(med jordgubbsås)!.. Såg ut som en sofits, men smakade liksom helt annorlunda.. Föredrar nog faktiskt helt vanlig glass :) Har nu ikväll varit på maanantairasti i de soliga vädret.. Sprang A-banan som var 6km på 41min :D Då vi sedan skulle åka hem från orienteringen blev vi helt snåla, och åkte via en butik å köpte färska jorgubbar <33 Kommer smaka utmärkt till kvällsmål tillsammans med naturell joghurt och lite allbran :P Soliga hälsningar!
 
 
 
 

Sunday

Kändes ganska så ovant att vakna i sin egna säng efter en vecka borta på IR-läger :)) Började dagen med att koka gröt och tog det sedan lungt och blev liksom lite rastlös :P På kvällen var jag på orienteringsträning och orkade verkligen över mina förväntningar, bara hjärnan också skulle ha hängt med lite bättre -.- Nu har jag bakat scones som vi just åt till kvällsmål i lusthuset, muums! Men nu ska jag kila iväg å se på en film.. Gonatt! :)
 
© Bild från midsommaren /Fotograf Linnea 
 
 


RSS 2.0