Tisdag är det väl?

Steg upp klockan sju i morse och läste sedan på hälsoprovet en stund innan det var dags att skriva det.. Frågorna var få men desto mera måste förklaras.. Skrev i nästan två timmar och tyckte jag fick med det viktigaste så nu är det bara att hoppas att det gick bra! Har nu hålpass och försöker vila upp mig lite inför mina kommande tre mattetimmar, usch! Ikväll blir det att sjukna ner i modersmålets trevliga värld! Älskarverkligendethärmedprovveckor..
 
                          
 
Många undrar hur jag mår och jag kan väl säga att läget är ganska oförändrat, känns ännu som att en igelkott bor i halsen men känner mig piggare än förra veckan! Ska troligen i slutet av veckan och ta nya leverprov och får hoppas att de börjar fara åt rätt väg. Börjar verkligen känna av behovet av att fara och träna, men inte ett löpsteg innan jag vet att det är okej! :)

..it´s just another lonely sunday

Igår var det föreningens orienteringsavslutning som gällde. En riktigt bra eftermiddag med bra mat och sällskap trots att jag inte kunde vara med och kriga om vinsten i årets klubbmästerskap.. Fick med mig hem ett par nya orienteringsskor som belöning för mina FM-framgångar och ett pressentkort till intersport som lär räcka en hyffsat lång tid frammöver.. TACK för en bra sässong allihopa!
 
Idag är det söndag vilket betyder avfärdsdag till vörå.. Får inte glömma att packa ner grötkastrullen i väskan denna gång ;) Men nu måste jag fortsätta läsa läxor eftersom vi har förhör i morgon och prov i övermorgon.. Hörses!
 
Sommarminnen!
 

Tröttare än trött

For på onsdagkväll till Vörå trots allt. Kändes konstit att vara tillbaka i skolan efter två veckor hemma. Har ändå varit skönt att vara tillbaka fast det varit jättetungt; hahha tror aldrig jag varit så slut som efter torsdagen fast jag bara hade två(!!) lektioner :P Idag hade vi konst på förrmiddagen och på eftermiddagen någon slags workshop om självkänsla osv.. Helt kul övningar! Efter skolan for jag direkt hem och har nu följt med live-resultaten från Junior EM.. Skulle ha varit sjukt kul att vara med!
 
Glad fredag gott folk!
 

NY DESIGN

Denna dag har varit extremt lång och började dessutom på sämsta sätt. Vaknade tidigt för att åka till hälsocentralen och ta leverprov(tydligen någon rutinåtgärd då man har körtelfeber?) Hade såna magsmärtor och mådde så dåligt att jag knappt kunde sitta i väntrummet som en normal människa -.- Nåja fick ändå taget proven och for sedan hem tillbaka.. Magen blev bara värre och efter en stund åkte vi tillbaka till hälsocentralen där jag sedan fick någon värkmedicin och fick ligga under uppsikt i någon timme.. Fick veta att såna här smärtor hör till då man har körtelfeber eftersom levern och mjälten tillfälligt blir påverkade. Så nu vet jag vad jag ska stå ut med de kommande veckorna. Ushfyblä..
 
Men nu till lite roligare saker.. När jag satt i bilen och väntade på att mamma skulle ha gjort klart apoteksärendena knackade det plötsligt på bilrutan och där står inga mindre än Becka OCH Emmi!! ♥ Åååh vad jag blev glad, minns inte enns när jag senast såg Emmi.. Vi måste så säkert hitta på något kul snart!! :))
 
 
Har idag fixat på designen hit och dit för att få den och se lite ny och fräsh ut.. Börjar i stort sett vara klar, bara lite småfixeringar kvar! Vad tycker ni, var den förra bättre?
 
 
 
 
 
 

20:58

Denna dag har i stort sett spenderats framför matteboken med en tom hjärna :P Varför i all sin da tog jag långmatte? Okej, brukar gå bättre då jag är i form och inte varit borta från ett x-antal mattelektioner..
Är imorgon måndag men höstlovet fortsätter ända till onsdag för min del, eftersom jag inte åker med till Piispala på läger nu då jag gått och fått körtelfeber och inte kan träna :/ 
 
Men nu gott folk ska alla stänga av datorerna och förflytta sig till soffan och se på SOLSIDANS nya sässong!! :D Något som man omöjligen får missa xP
 
VM-Minnen♥
 

What doesn´t kill you makes you stronger

Fasen. Fasen. Fasen.. Fick idag veta att anginaprovet var negativt, vilket borde ha varit en lättnad men denna gång faktist tvärtom.. Åkte på morgonen till hälsocentralen och tog flera blodprov därav bl.a. också prov för körtelfeber. Åkte sedan en snabbis med mamma till stan och köpte(läses:använde av pressentkortet) en nya peak huppari från intersport som var på hyffsat bra rabatt. For sedan till HH cafe och lunchade och handlade mat innan vi for hem.. 
 
Fick några timmar senare veta dagens provsvar och det värsta som kunde ske har nu skett; jag har körtelfeber!! :´(( Detta är ett virus vilket betyder att det inte finns någon medicin mot det utan man måste helt enkelt vänta ut skiten, vilket kan ta från några veckor upp till månader!! Och under denna tid är det total stopp från träningen eftersom det kan ska levern.. :/ Varförvarförvarför?? Det ända positiva är att tävlingssässongen tog slut förra helgen och att jag inte kommer missa något desto viktigare!.. :)
 
Dagens räddare i nöden ;)

Nature


Tro det eller ej, idag då jag vaknade var det snö på marken!!! Blev ivrig och gick ut en snabbis och fotade lite trots att förkylningen eller vad det nu är fortfarande sitter i.. Hoppas ni håller er friska!
©
..Men nu ska jag förflytta mig till soffan och fortsätta nörda serier!
 
 
 

WARNING

Sjukt deprimerande text..
Vaknade. Ännu sjuk. Om inte värre. Åkte till läkaren. För högt infektionsvärde. Troligen angina eller i värsta fall sköldkörtelfeber(!!). Antibiotika igen. Vaför sjutton ska jag alltid bli sjuk? :S
Men nu till det roliga; fick idag veta att jag sluppit med i AV-gruppen, inte dirket någon överraskning med tanke på hur bra testen gick men ändå alltid kul :)
 
 
 

Everytime you turn into a diva

Istället för att klaga på förkylningen som inte ger med sig tänkte jag istället dagen till ära dela med mig av ett guddomligt gott recept jag nyligen testade! Definitivt värt att testa!!
 
 
MÖRDEGSBOTTEN:
125g margarin - 3/4dl florsocker - 3dl vetemjöl - 1 äggula
KOLAFYLLNING:
2dl vispgrädde - 2dl ljus sirap - 2dl farinsocker - 1tsk vaniljsocker - 100g smör - 3-4dl salta jordnötter
GLASYR:
300g mörk chokla - 2msk smör -2msk ljus sirap
 
1:Mördeg: Hacka snabbt samman alla ingredienser till en deg. 2.Klä en bakform, ca.22x22cm med bakplåtspapper. Tryck ut mördegen jämt i bottnen och låt stå kylskåpskallt i minst 30min. 3.Sätt ugnen på 200grader.Gräddda bottnen i nedre delen av ugnen tills den fått svagt gyllenebrun färg(ca.10-12min). Låt därefter kallna. 4.Kolafyllning: Mät upp vispgrädde, sirap, farinsocker och vaniljsocker i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt därefter koka i ca. 20min tills den klarat "kulprovet".Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret klickvis under omrörning till en slät smet. 5. Strö ut jordnötterna jämt över den kalla mördegsbottnen. Häll över kolasmeten. Ställ kylskåpskallt för att stelna, ca. 1h. 6.Glasyr: Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en bunke med sirap och smör. Smält på svag värme över varmt vattenbad eller i micron. Rör om till en slät glasyr och bre ut jämt över kakan. Låt stå kallt en stund så att glasyren stelnar 7.Skär upp den kalla kakan i bitar vid servering 8. ÄT OCH NJUT! - (Receptet är taget ur allers nr 42 2013)
 
 
 
 

HEMMA

Denhär veckan blev lite annorlunda än planerat; fick nämligen plötsligt 39 graders feber igår så jag for inte till Vörå dessa två dagar före höstlovet utan tar istället höstlov redan nu! Tur att tävlingarna åtminstone var över!
 
©Arkiv//Måste nog gå ut och fota lite nya höstbilder nån dag..
 
 

WEEKEND

Vet inte när jag senast varit hemma en hel helg men nu är jag hursomhelst hemma :) Var igår på vasa teater och såg på fighting star.. Gick sedan en stund i stan med Sanna och fikade på ett mysikt café .. Åh guud va det blev piinsamt då jag klåpade mig och fällde smörgåsen å allt på golvet, hahha!! Kul hade vi i alla fall! :D Sedan kom mamma och Nea och hämtade hem mig.. 
 
Idag ska jag på orienteringsträning till Kokkola och sedan direkt efteråt och hälsa på min pantflaska Becka♥ Kulkul lördag med andra ord! 
 
 
©Hittade lite bilder från vår ena photoshoot förra hösten!
 
 
 

BALTIC 2013

Sässongen är nu slut. Men slutade bättre än väntat. Inga stora bommar och totala kartsläpp denhär helgen inte!
På fredagen sprang jag skolmästerskapen i Tammerfors och terrängen var riktigt bra, detaljrik och lättframkomlig! I skogen kändes det som om jag hela tiden hade allt under kontroll borsett från en liten bomm i slutet av banan. Vann med knappa fem minuter vilket kändes helt superskönt med tanke på hur dålit allt gått det senaste veckorna :) På lördagen var det dags för Baltic Junior Cup som denna gång hölls i finland. Det var då långdistans och långa kontrollavstånd som gällde. Tog det lungt i skogen och det hela flöt på helt bra.. Dock gjorde jag värdens konstigaste misstag(!?) till sexan och förlorade där 4-5minuter -.- Blev slutligen ändå fyra vilket var helt bra med tanke på bommen och alla lettniskor, litauiskor, svenskar, polskor osv. vi sprang mot.. På söndagen var det extrem tidigt väckning och stafett som gällde.. Vårt lag blev tyvärr diskat men hursomhelt så var det kul att springa! :) Fast två av fso:s lag blev diskade så vi blev vi ändå tredje i slutresultatet!!! (Vilket tydligen var första gången i historien, JEJJEE!! :P) En helt superbra sista orienteringshelg med andra ord!! 
 
©Kort eller någå? xP/ Prisutdelning på fredagen
 
 
 
 
 
 
 

ONE LAST TIME

Packar nu orienteringsväskan för sista gången det här året, för imorgon lite över kl. 6(!!) bär det av mot Tammerfors på skolmästerskapen och sedan vidare mot Baltic Cup där resten av hegen tillbringas :) Kan inte fatta att sässongen redan nästan är slut men samtidigt är det nog bra med en viloperiod nu eftersom det blivit lite väl mycket för huvudet på sista tiden.. Orkar inte nåmera fokusera så mycket som man borde för att undvika bommarna.. -.- Ska hursomhelst bli superkul med en sista helg fylld till bredden med orientering och vänner!
 
Hade igår vilodag och kvällen till ära for jag, Sonja å Matilda med Carro till Vasa stad.. Fanns hur mycket fina kläder som helst så man nästan blev galen! Xp Tack för en trevli kväll hörni!♥
 
Finally we found our dreamtops :DD 
 

BAD DAYS COME AND GO

Var i helgen på Natt-FM och en sprinttävling i Tammerfors.. Nattorienteringen är helt onödig att nämna desto mera  eftersom det gick åt skogen :// Slog dessutom i låret och visste inte om jag enns skulle kunna springa sprinten på söndag, men det gick ändå helt bra med några lager kylsalva på  xP Var riktigt kul att springa en sprinttävling nu på hösten, men man märkte dock att man var en anning ovan och det kom en del onödiga småbommar och krokar..xd ... 
 
Slutade igår redan klockan tolv och for sedan ut och fotade lite med Sanna. Blev riktigt fina och en del oseriösa höstbilder! :) 
 
Lägger in fler bilder nån dag då ja har tid..
 
 
 


RSS 2.0