FREDAG

Var just måndag och nu är det redan fredag, jisses vad veckan gått snabbt.. Har idag varit i skolan och nu ikväll tagit det ganska så lungt.. Passade bra med en s.k. vilodag med lite stabilitet och styrke efter 3 dagar med orientering/löpning :) Imorgon blir det dags för Ik Falkens Nationella(DM långa) så då får vi hoppas på vinst ;P
Nämen nu ska jag packa klart och sedan ta och lägga mig så jag orkar stiga upp imorgon bitti, Gonatt! 
 

Nygräddad råmjölkspannkaka med jordgubbsmos ♥ - Kan fredagsmyyset bli bättre?

PLÄTTKALAS MED DE BÄSTA

Började skoldagen med handarbete de 2 första passen och sydde vidare på min ärmlösa skjorta, hade sedan resten av dagen helt vanliga lektioner och efter skolan åkte jag med bussen till Heidis. Becka å Emmi kom sedan dit cyklande i regnet och vi stekte en massa stora plättar som vi sedan göttade i oss tillsammans med hemmagjordsylt och grädde ::D Tack tjejjer för en superkul kväll!! <3 
 
Då jag kom hem for jag på en snabb länk till byn och cyklade sedan hem min cykel som lämnat vid skolan och har nu som bäst ätit kvällsmål i lusthuset tillsammans med resten av familjen(=Suupermyysigt en mörk höstkväll)
 
Lite svartvitt p.ga. det tråkiga höstvädret
Gonatt!

HAPPY

Har idag varit en helt bra dag, skoldagen gick ganska snabbt och då jag kom hem tog jag en tupplur och åt mat innan jag åkte iväg på torsdagsbommen.. Tog en lite längre bana än vanligt eftersom det var sista träningen före långa FM som är nu i helgen.. Kändes lätt att springa då förkylningen äntligen har släppt:) 
Nu håller jag förtillfället på att packa klart för imorgon efter skolan åker vi ner med bilen mot Tavastehus och på lördag är det dags för FM kval... Wish me luck! ;)
 
 

FÖRKYLNING PÅ G

Har verkligen inte haft tid, ork och lust med bloggen den sista tiden.. Skolan har kommit igång och jag har blivit helt genomförkyld :// Fick stå över paddlingen idag och istället bara sitta i skolan och läsa twilight, hehe ;) Gick direkt efter skolan till frissan och klippte mig. Blev faktiskt oväntat kort, men det är juh kul med lite variation :D Då jag kom hem lagade jag vispgröt på svarta vinbär(som blev supersmarrig) och åkte sedan till stan med Nea och mamma och shoppade lite.. Hittade en stickad tröja från JC + en 3€ bikini från HM.. Nu ska jag bara ta det lungt och se lite på tv före jag går och lägger mig.. Ha de bra!
 
Stickade tröjor - Älskar verkligen höstens trender ♥

SILVER GULD SILVER

Här kommer nu bilder samt lite text om den gångna helgen..
 
På fredagsmorgonen åkte vi iväg med bussen mot Tenala.. Kom fram på eftermiddagen och då var det dags för FSOM sprinten.. Var helt rädd att jag inte ens skulle kunna springa eftersom mitt ena knä helt gett upp på torsdagens träning.. Löstes dock med r-taiping och en burana :) Mitt lopp gick nog helt bra förutom en liten bomm på ca. 13sek. och där rök guldet :/ Slutade 6sek. från segern..
På kvällen gick vi sedan ut och åt på en mysig restaurang tillsammans med resten av föreningen :) Åt någon kyckling å klyftpotatis..(?)
På lördagen var det dags för FSOM långdistans. Alla hade sagt åt mig att ta det lugnt och bara njuta av den fina terrängen och det gjorde jag också, vilket tydligen ledde till en första placering; 4,5minuter till tvåan!! Kunde inte sluta le då jag kom imål och hörde att jag vann :DD Fick en silvia tumkompass till pris(inte helt illa, hahha :P)
Söndagens stafett som den gick, då jag sprang ut på ankarsträckan var vi andra ca. 4/5minuter från första laget.. Märktes nästan direkt i benen att man tävlat 2 dagar i sträck och huvudet orkade inte alls med, vilket ledde till en massa små onödiga bommar -.- Behöll dock 2plac. så vårt lag slutade 2:dra :D Bra sprunget Alle och Nea! ;D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© ellensenannorlundablogg.blogg.se

SOMMARLOVETS SISTA DAGAR

Vad gör man en sån här regnig dag i slutet av sommaren? Har krånglat med ipoden hela halva dan, men nu fungerar den och är fylld med ny musik <3 Har också bakat en plåt STORA örfilar och läst ut en tråkig bok.. Imorgon blir det att packa väskan igen för på fredagen bär det av mot årets "höjdpunkt" FSOM :D Tävlar på fredagkvällen i sprint och sedan på lördagen är det medeldistans och på söndagen avgörs stafetten.. :)
 
 
Att njuta av världens godaste blåbärspaj med marrängtäcke är inte helt fel fastän vädret suger.. :)
OBS! Bilderna är inte tagna idag, vilket kanske märks :P 
© ellensenannorlundablogg.blogg.se

FM-LÄGER

Kom igår hem från FM-läget som var någonstans i Tavastehus.. Lägret var ganska kort men rätt så intensivt och lärorikt ändå :) Förutom att springa runt i skogen och sökt kontroller har vi också hunnit med en massa annat kul.. Bl.a. stekt kantareller, x antal skrattattacker och ätit 1/3 dels Frödinge mudcake på var ft. grädde och blåbär till kvällsmål.. Tack för ett superbra läger bästa stugkompisar!! ;))
 
 
 
/Hann inte fota så mycket men kameran fick åtminstone komma fram då vi åt vårt goooda kvällsmål!
 
 
Idag ska jag ta det lugnt och bara vila och låta kroppen återhämta sig för på fredamorgon bär det juh sedan iväg på FSOM till Teuva :))

KVARKENTRÄFFEN 1,2 & 3

Har inte hunnit eller orkat blogga de senaste dagarna så här kommer en liten genomgång..
 
Torsdag: Kvarkenträffens första deltävling i Malax; bommade ca.2min på andra kontrollen men annars gick det helt galant :) Blev 2:dra 51sek. från vinsten.. Stannade och åt winerschnitsel på hemvägen, vilket var supergott då man varit ute i det ruskiga regnvädret hela kvällen :) 
 
Fredag: Kvarkenträffens andra deltävling: Regnet spillde ner men orienteringen gick nog endå helt bra.. Bara en liten bom till 5an(?) och flera efterföljare hela banan.. Nöjd med en 2:dra plac. :)
 
 
 
Lördag: Kvarkenträffens sista tävling i ÖSREGN!!.. Gick totalt åt skogen; hade jaktstart och jag ledde med 18sek. vilket betydde att jag fick ett väldigt litet försprång.. Bommade på andra och tredje kontrollen rejält och föll sedan och slog i knäet så hårt i berget så att jag tappade fokus till 110%.. Tittade knappt på kartan efter det utan fokuserade bara på att inte släppa iväg klungan jag sprang med.. I slutet gick det lite bättre och till nästsista kontrollen tog jag kommandot och sprang om klungan, vilket ledde till att jag slutligen blev andra totalt :) Fick som pris 20e pressentkort till keltamäki och vöråbröd + svettband :) Stannade på hemvägen och drack världens godaste varm kakao och handlade sedan en fryst grönsakspåse som jag fick sitta och hålla på knäet resten av bilresan :P
Har nu ikväll bara tagit det lugnt, chillat och ätit lite extra gott, nämligen tortillas:))
Nu ska jag ialla fall börja packa för imorgon åker jag iväg på FM-läger till Tavastehus och är där tills tisdagen.. Hoppas knäet blir bättre tills imorgon för just nu kan jag knappt gå upp för trapporna till övrevåningen :// Well, nog ska det väl funka bara jag packar med några meter r-taping tejp, hehhe :P
 

50 ÅRS KALAS

 
 
Sommarbilder från juni/juli månad
 
Har idag inte gjort så mycket förutom varit och cyklat runt 20km och varit på 50års kalas.. "Födelsedagsbarnet" har oxar så vi fick njuta av världens godaste oxkalopps med potatis å sallad ink. mint/chokladmoussé till efterrätt och tårta å saft.. Gissa en gång om man nu är proppmätt? :O
Imorgon blir det dags för kvarkenträffens första deltävling, som avgörs i Malax.. Hoppas på ett bommfritt lopp :) På fredagen avgörs 2:dra deltävlingen i Vasa(?) och på lördagen den sista med jaktstart i Vörå.. Sedan blir det att packa väskan för på söndagen åker jag iväg med tåg på FM-läger till Tavastehus..LOVLEY med alla höstens tävlingar som nu äntligen börjar ta fart <3
 


RSS 2.0