Hejdå 2012!

Är i dag visst sista dagen detta år.. 2012 har varit ett mycket händelserikt år för min del med en massa fina framgångar men också några svåra motgångar.. 
 
Har under året hunnit med bl.a. att:
 
Vinna FM guld(i orientering) i distansen ultralång + 3 FM(finska mästerskapen) plaketter ¦
Begett mig ut i skogen närmare 100ggr ¦ Varit med mina underbara vänner ♥ ¦ Stött i mitt knä oräkneliga gånger ¦ Blivit konfirmerad ¦ Lagat en kokbok ¦ Varit på prao 3veckor ¦ Fyllt 15 ¦ Lärt känna en massa härliga nya männsikor ¦ 
...och såklart bommat en hel del kontroller också! ;P
 
 
 
Årets höjdpunkt -  Finsk mästare! :D
 
Med detta inlägg avrundar jag nu detta år på bloggen och önskar alla ett
Gott Nytt År!
 
 

28.12.2012

Har inte hunnit blogga på flera dagar nu och lusten har inte heller funnits där, eftersom jag är ganska slut av min j*v la fökylning som aldrig ger med sig.. :/
 
Åkte igår ialla fall med tåget ner till södra finland och hälsade på moffa en stund. Ganska tungt att åka knappa 1000km med tåg på en dag..! Nåja det gick nog ändå helt bra och moffa blev glad då vi hälsade på honom! :)
 
Idag hade föreningen endagsläger för orienterare som innehöll skid-ol. och styrketräning. Jag hoppade om utomhusträningen som var på förmiddagen p.g.a. min förkylning och hjälpte istället mamma och pappa med att koka några kilo makaronilåda till alla hungriga orienterare/skidare.. Var sedan med på eftermiddagsträningen som bestod av cirkelträning varvat med kontrollavstånds-val i hög puls.. :) Verkligen bra träning med tanke på kartläsningen!
 
 Är med i en fototävling hos amandafoto och tävlar med denna bild.
Klicka här för att vara med du också!

MERRY CHRISTMAS

 
 
 
God jul allihopa! Har haft en helt underbar julafton med familjen ♥ Har bl.a. Ätit supergott, varit på julbön till kyrkan, varit julbock med pappa, fått en massa fina julklappar och haft det allmänt mysigt tillsammans.. Hade dessutom världen roligaste julgubbe iår; han hade nämligen med sig musik och dansade i takt med gangnamstyle:P
Men nu ska jag inte sitta mera på datorn för ikväll, utan berättar istället mera imorgon.. Gonatt!
 
 
 
 
 
 

JULSTÖK

Är i dag redan 23 december!! Hjälp vad hela månaden gått snabbt :D Dagens program består av att laga klart julklapparna, städa, föra julblommor åt några släktingar och ikväll blir det att åka till Karleby och lyssna på jultablån(brukar höja julstäminingen till 110%)
Så nu är det väl bara att sätta i gång så jag ska hinna med allt..
 
 
Blir att dricka massor med varm glögg idag och försöka få bort min dumma förkylning som inte vill släppa taget.. :/ Well, hör väl vintern till..

FINALLY JULLOV

Hade julfest på morgonen och fick bara sitta och njuta i publiken eftersom åttorna stod för programmet.. Då jag kom hem julstädade jag mitt rum och har nu ikväll varit på en sista julfest och uppträtt med vårt luciaprogram..
Sitter nu och ser på Svenska hjältar och blir om en stund och gå å lägga sig i hopp om att min förkylning som åter kommit tillbaka ska försvinna.. 
 
 
 
 
 
Dagens själporträtt - ©ellensenannorlundablogg.blogg.se

innebandymatch mot lärarna

Sista skoldagen är nu avklarad och endast julfesten i morgon återstår innan vi får jullov :D  
På förmiddagen hade vi (9:orna) innebandymatch mot lärarna och vi losade totalt :P .. Fast kul hade vi :) Sedan hade vi lite pepparkakschill med klassen och fick sluta redan klockan ett..
 
Har nu ätit mellanmål och funderar om jag ska fara ut och träna en stund fast vädret är ganska kallt.. Well, tror det får bli en lugn runda ändå.. :) Har sedan inte så mycket planer för kvällen, ska kanske till stan en stund and that´s it.. Ha en bra kväll allihop!
 

Snart e det jul igen

Blev positivt överraskad idag då jag kom hem. Min pulsklocka hade nämligen äntligen kommit tillbaka från reparationen och mamma hade hem den från stan.. Den hade dock inte gått att reparera så de bytte ut hela den s.ka. klockdelen mot en nyare version(denna gång t3d).. 
 
Nåja annars har väl dagen varit ganska trist i sig.. Har varit supertrött de senaste dagarna och börjar faktiskt tycka att det skulle vara aktuellt med lite jullov snart.. Gäller bara att orka 2 dagar till och sedan är det ääntligen jullov, jippie :) 
 
 
©ellensenannorlundablogg.blogg.se
 
 

-->Träning

Kändes extremt tungt att stiga upp ur sängen i morse, vilket nog berodde på allt lussande.. Nåja, det gick nog helt bra då jag sedan kom igång och skoldagen rullade på ganska snabbt.. Då jag kom hem vilade jag en stund och lyssnade på musik och har nu just ätit middag. Blir senare ikväll att åka på måndgsträningarna (skidning+styrke).. Ha en bra måndagskväll!
 
Här kommer några bilder från då jag fotade Nea för några dagar sen:
 
 
©ellensenannorlundablogg.blogg.se

8 dagar kvar till julafton

Nu är nästan allt lussande avklarat(bara en julfest kvar).. Rösten började nog ge upp på de sista ställerna idag men vi klarade det :D
Har spenderat kvällen med att mest slappa och läst ut en bok till modda som skulle vara klar tills imorgon.. Blir snart att gå och lägga sig så man orkar upp till skolan imorgon.. Ha de gött!
 
 
 
       we heart it inspiration - december

Sankta lucia, ljusklara hägring sprid i din vinternatt glans av din fägring...

Blev som sagt ingen sovmorgon för min del idag, utan jag vaknade lite före nio och gjorde mig sedan i ordning för dagens luciauppdrag.. Vi åkte runt och spred glädje till en massa människor och hos vissa kom t.o.m tårarna fram.. Känns verkligen häftigt att kunna glädja andra med så lite som några minuters sång.. :)
 
Nåja, nu ikväll blir det nog att ta det ganska lugnt och gå och lägga sig tidigt så man orkar med en likadan dag imorgon :)
 
 
©ellensenannorlundablogg.blogg.se
 
 

10 dagar kvar till jul

Har idag varit en s.ka. helt vanlig skoldag bortsett från att vi dansade bugg på gymnastiken:P Då jag kom hem åt jag snabbt mellanmål innan jag for ut och tränade i det härliga vintervädret. Kom för en stund sen hem och har nu duschat och ätit köttsöppa.. Blir väl att ta det ganska lugnt och packa in lite julklappar ikväll å så ska jag se om jag hittar någon bra film att se på :) Imorgon blir det sedan att åka runt och lussa från kl.10 sent på eftermiddagen... 
 
webcamerakvalitét-sucks!

julshopping

Hände idag inte så mycket speciellt i skolan förutom att jag hade textil de första passen och fortsatte med min kånken-ryggsäck. Då jag kom hem åkte jag och mamma på julshopping till stan :D Hittade några julklappar och ett par ljuvliga jeans åt mig själv som var på -40% Nu blir det att laga läxorna och plugga lite på luciasångerna för imorgon smäller det! Är redan lite smått nervös hur det ska gå för oss..(har liksom inte tränat så jättemycket :P..)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
♥♥♥

fullspäckad måndag

Vaknade 7.45 och åt en stadig frukost innan jag åkte iväg till skolan.. Dagen gick ganska så snabbt eftersom vi hade husliga halv dan ;P Då jag kom hem kollade jag igenom dagens avsnitt av julkalendern innan jag åkte iväg på luciaövning i Samlingshuset.. Förstår inte riktigt hur vi ska hinna få in programmet till torsdagen..?! :O Då jag sedan
kom hem åt vi och sedan åkte jag iväg på mångadsträningarna.. Känns så himla skönt att igen få börja träna lite smått efter en paus på snart 3mån.. Men nu: Gonatt!

fotografering del 1

 
© Modell: Jag - Fotogfr. Nea
/Kamera: Nikon d3100/Tamron: 70-300
 
 
 
 

en lördag i december

Blev ingen dirket sovmorgon idag fastän det är helg. Åkte istället med mamma och Nea till julhuset och sålde pepparkakor m.m. Hittade ett par söta tovade vantar som jag köpte och åt risgrynsgröt innan jag åkte hem.. 
Då jag kom hem blev det en stunds vila framför tv:n med dagens avsnitt av julkalendern och därefter for jag ut på en lite längre länk i det härliga vintervädret <3
 
(sorry för bildlöst inlägg, men jag ska försöka hinna ut och fota imorgon ;)
 
 
Kommentar av Elvira:
Åh vad skönt, jag har inte kunnat träna ute på flera dagar, och absolut inte orientering. :( 
Hur mycket snö har ni och hur kallt är det? :)
 
SV: Har nog ganska så lite snö här ännu ialla fall.. Vilket jag tycker e bra ;) Var som kallast för några dagar sen då det var runt -19 men nu är det runt -5 :) 

"vårt land, vårt land, vårt kalla land.."

Sitter nu med en varm kopp kakao gainomax i handen och mumsar på en banan efter att ha varit ute på en skön skogslänk.(läses: iskall länk!) Har nog aldrig varit så skönt att komma in genom dörren och hoppa i en varm dusch som idag.. :P Har annars varit ledig hela dagen eftersom det är Finlands självständighetsdag :) Började dagen med att åka på luciaövning till byn och nu blir det att baka lite julstjärnor och sedan ikväll kl. 6 bänkka sig framför tv:n och se på pressidentbalen.. Ha en bra kväll allihopa!
 
©ellensenannorlundablogg.blogg.se

cold winterland

Sprang idag ut från bussen och rusade in i huset.. Letade sedan blixtsnabbt reda på kameran och drog hastigt på mig lite varmare kläder innan jag sprang ut i den bitande kylan och fotade några kalla vinerbilder. Hann få några som jag blev helt nöjd med innan skymningen kom... Gaah denna kalla vinter!!
 
 
 
©ellensenannorlundablogg.blogg.se /(hann inte redigera den sista ordentligt..)
 

3 december

Måndag igen då. Skoldagen gick ganska så fort fastän man frös som en gris. Fattar inte varför skolan ska spara genom att dra ner på värmen?? 
 
 
 
 
Nu ikväll blir det att åk åka till skolan igen. Är nämligen infokväll för niorna om gymnasievalet mm... Ha en bra

"I dreaming of a white christmas"

Och så var det visst första december då. Vaknade lite senare än vanligt och åkte sedan runt 11 tiden iväg på den traditionella lillajulsgröten vid byskolan här i närheten.. Efter detta åkte jag med mamma en snabbis till stan och efter det hade vi luciaövning.. Har nu fått in en lillajulsgran i huset och ikväll blir det att sätta ut önskelistorna och julpynta lite till.. Älskar juletider ♥
 
Ha en bra lillajul allihopa!


RSS 2.0