Thursday

Har idag varit en helt okej och bra dag, i bildkonst blev vår grupp äntligen klara med ett grupparbete och som lunch fick vi ärtsoppa :)
Ikväll har jag inte gjort nåt speciellt förutom varit ute på en tung länk och nu sitter jag och smaskar i mig nypressad appelsinjuice, muums.. Ska ännu ikväll baka ngt, kanske semlor?


Effektiv onsdag

Sitter på datorn och lyssnar på musik, kan det bli bättre efter en dag med nästan sex timmars träning? Klockan åtta hade vi stafettkarnevalsträning till kl. 9, sedan hade vi 2h gymnastik i skolan och nu ikväll har jag cyklat till och från redskapsgymnatikträningarna som var 2h..
Nu ska jag bara ta det lungt och kanske stretcha lite och så ska jag se på Sveriges mästerkock :)


Tisdag

Usch vad jag har varit trött hela dagen, tänkte nästan somna på hissa; beror säkert på att det för några dagar sedan bytte till sommartid och att man nu ännu inte har hunnit vänja sig..

Ska ikväll inte göra så mycket speciellt, kanske fara ut på en liten länk om magen tillåter det, annars ska jag väl sy vidare på min konfirmationsklänning :)

(google bild)

Ungefär så här kommer klänningen att se ut, bara att den istället är champange/beige färgad..

Syster fotografering Del 1

Här kommer lite bilder från dagens fotografering. Fotade Linnea med rött läppstift och Rosa med lilla my frisyr ;P
Orkar inte lägga upp fler foton, så de kommer imorgon. :)
Foto:Ellen(Jag) Kamera:Nikon D3100/18mm-50mm/reflexskärm guld
©www.ellensenannorlundablogg.blogg.se FÖRBJUDET ATT KOPIERA!
Foto:Ellen(Jag) Kamera:Nikon D3100/18mm-50mm/reflexskärm guld
©www.ellensenannorlundablogg.blogg.se FÖRBJUDET ATT KOPIERA!
Foto:Linnea Kamera:Nikon D3100/18mm-50mm/reflexskärm guld
©www.ellensenannorlundablogg.blogg.se FÖRBJUDET ATT KOPIERA!

Dagens program

Har i dag inte gjort så mycket förutom sytt på min konfirmationsklänning och varit ute och fotat Rosa och Linnea(lägger in bilder om en stund då jag kommer hem från cyklingen med pappa.)
Men nu hinner jag inte skriva mer för jag ska ut och cykla! Tjolahopp ;)

Frukost

Vakande för en stund sedan och har just ätit frukost. Ska snart iväg till stan och köpa tyg till min konfirmationsklänning som mamma ska sy och till intersport och kolla(de har rea ;). Vi hörs!




Yellow Spring

Har idag inte hänt så mycket, först var det skola och sedan fort jag ut på länk i det fina vårvädret...
Och nu har vår dator( som jag har alla bilder på) igen fått något fel, det går inte att fara in på nätet. Alltså kan jag inte ladda upp några bilder på bloggen för tillfället :(


Verkat bli gula trender i vår, vilket jag själv tycker är helt amazing, vad tycker ni?

Nybakat bröd, yammi :D

Kom just hem cyklande från kvällens gymnastikträningar. Kommer nog känna mig som en död fisk i morgon då jag vaknar, eftersom vi hade rejäl styrketräningar 100mag 100rygg 100arm ;)
Sitter nu och dricker pappas bärsoppa+Gertruds nybakade bröd som vi fick idag. Är hur gott som helst :DD Hur kan den äldre generationen vara så bra på att baka goda bröd?? ;P
Nu ska jag ialla fall fixa om min design lite och försöka få ett bildspel som header:)

I skolan

Är för tillfället på skrivklubben och skriver på min kokbok, jääsp! ;P
By the way, jag fick igår äntligen en praoplats :D
Nåja nu hinner jag inte skriva mera eftersom lektionerna snart börjar...

Hur svårt kan det vara att hitta en praoplats?

Fick idag praopappren i skolan, så hela dagen har alla varit helt tokiga och ringt runt till en massa ställen.. Jag hade tänkt fara till tandläkaren men hon jobbade bara 3dagar den vecka då vi skulle ha prao, så då ringde jag till en frissa och hon jobbade bara 2 dagar.. Sen ringde jag till en till frissa, fröskolan och tillsist ringde jag och Becka till ett daghem å de skulle ringa upp imorgon.. Är inte alls intresserad av dagis å sånt, men då inget annat finns måste man väl försöka.. Ska nu ännu idag googla runt lite och se om jag endå inte skulle hitta något annat, som t.ex. någon fysioterapaut eller liknande.. well ska nu snart gå och äta något och sedan fara på länk :)

Fota macro utan objektiv

Måste man ha ett dyrt macroobjektiv för att fota macro? Svaret är nej! Det enda du behöver är en systemkamera och ett vanligt objektiv. Så här gör du:
-Lossa objektivet från kameran och sväng det fel väg( nu går det ju inte att fästa vid kameran så du måste med ena handen hålla fast det mot kameran.
- På objektivets "aviga" sida ska du nu söka efter en liten metallpigg som går att trycka åt sida. Denna metallpigg måste du ha intryckt då du fotar annars blir allting svart!
-Nu är det bara att börja fota! (OBS! Du måste vara i ett exakt avstånd från föremålet du ska fota, annars blir det bara sudd. Sök dig sakta fram till det skarpa avståndet och fota sedan. (ca. 3-4cm ifrån)
-(Då du fotar måste du ha kameran riktigt stilla så det är nästa bästa att använda stativ!)


Foto:Ellen(Jag) Kamera:Nikon D3100/18mm-50mm(svängt fel väg!)
©www.ellensenannorlundablogg.blogg.se FÖRBJUDET ATT KOPIERA!

Tick Tock

Har inte riktigt hunnit uppdatera bloggen idag, eftersom jag haft så mycket annat för mig och tiden gått ganska så fort.
I dag på förmiddagen var jag på årets första och sista skidtävling som gick helt okej, om man tänker att jag inte direkt tränat så mycket i vinter. Blev 4/5 :) Då vi kom hem åt vi lax(=muums! ;P) och jag gjorde glace au four till efterrätt. Då vi hade ätit for vi ut på en cykeltur i det vackra vädret och nu ikväll har jag städat mitt rum...
Imorgon är det väl en helt vanlig skoldag och på kvällen måndagsträningar... Hjälp vad tiden går fort! ;P

 

Motiv: Emelies snygga väckarklocka ;P
Foto:Ellen(Jag) Kamera:Nikon D3100/18mm-50mm
©www.ellensenannorlundablogg.blogg.se FÖRBJUDET ATT KOPIERA!


Hos Emelies

Sov juh inatt över hos Emelie tillsammans med Becka och Heidi :) Vi bakade bl.a. pizza med marshmallows (de blev helt supergoda:D ). Kollade också på 2 filmer; I taket lyser stjärnorna och P.S I love you(såg inte rikitgt hela filmen eftersom jag, Emelie å Becka somnade i slutet ;P). Måste bara säga att vi hade det super och att ni e bäst <33 :D


Lite bilder från pizzabakandet. (Sorry Becka, men jag hittade ingen seriös bild på dig ;P)


Nåja nu ska jag inte skriva mera utan istället fara ut på en liten länk i det vackra vädret och sedan ikväll kanske fara och skida lite..

Längtar tills imorgon!

Kommer att bli superkul imorgon, far nämligen direkt efter skolan till Emelies med Becka och Heidi, kan även hända att några andra flickor från klassen kommer.. Det var från början tänkt att hela klassen skulle komma med alla pojkar fegade ur :/
Måste ta och packa nu och så får vi hoppas att jag får med allt, ska bl.a. ta med kameran <3 ;D

FSGM bilder del 1


Happy

Var i dag och rännde slalom hela skoldagen, det var nog riktigt kul och fint väder dessutom :) Då jag kom hem var jag på länk och jag blev helt superglad, för en gångs skull fick jag inte sjukt i magen då jag sprang :DD
Nu hinner jag inte skriva mycket mer eftersom jag ska gå i duschen och sedan på rippilektioner..

Förkyld igen :(

Lämnade idag hemma från skolan eftersom jag hade lite feber och en massa huvudvärk, blir nog riktigt sur på den här dumma förkylningen som bara kommer tillbaka hela tiden :/ Tycker det kunde bli sommar nu så skulle alla små förkylningar försvinna... Nåja jag har ju nog ialla fall inte fått långtråkigt idag. Håller ju på och skriver klart min kokbok, så idag har jag bakat en massa och fotat en massa bakverk;P
Hoppas vara riktigt frisk till imorgon för då ska vi och ränna slalom med skolan och på kvällen har vi rippilektioner..

Monday again

Ännu en måndag avklarad, känns nästa som att veckorna springer iväg och snart är det redan sommarlov :)
Har just bakat kycklingrisotto(=Muums! ;P) och ska nu snart fara på måndagsträningarna..
Skriver kanske lite till då sen ikväll :)

Hittade världens sötaste bilder på google idag. Weheartit har någon gång haft som tema Before I die, så om man klickar in det på google finner man hur mycket träffar som helst, visste e de söta?

(google bilder)

FSGM

Hmm jåå, dagens redskapsgymnastiktävlingar gick ju nu som de gick.. Har på senaste tiden inte gått så värst bra på träningarna och har lite funderat på att sluta tävla och bara träna för att det är kul ;) Nåja kan ju åtminstone vara nöjd med insatsen på bommen; bryggan bak gick galant, tyvärr tappade jag balansen efter spagathoppet och föll(men det är ju nu inte hela världen för nästa alla trilla nog från bommen 1gång per tävln.) ;PP ...
Är nu på ett hotell i Vasa som vi ska övernatta på, eftersom Linnea ska tävla imorgon så vi inte kunde åka hem direkt idag.. Kan bara berätta att Jag(ellen) diggar hotell eftersom man kan gå hur långt som helst på händerna i de långa korridorerna ;D
(PS.Lägger in bilder imorgon då jag kommer hem)
Gonatt!

Årets andra betyg

Fick idag ut betygen och jag är nog riktigt nöjd med mina två nya 10:or :D I dag på elevhandledning pratade vi en del om PRAO och om framtida yrken.. Kretsar nu runt dessa; Läkare, tandläkare och fotograf. Nu på våren har vi en praovecka och jag tänker då försöka få plats hos någon tandläkare ;)
By the way, Imorgon bär det av till Vasa på FSGM , på eftermiddagen tävlar jag och sedan på kvällen ska vi på lite shopping och sånt :)

Nybakad kokosruta + varm mjölk

Kom för en stund hem från träningarna och sitter som bäst och mumsar på en varm nybakad kokosruta tillsammans med mjölk, yamii ;D Träningarna gick inte så värst bra eftersom det bara hela tiden rev till i magen, och så har vi ju tävlingar på lördagen så jag vet inte alls om jag enns kan vara med! ://

Fototävlingen är avslutad!

Min fototväling har idag avslutats och jag kan glatt meddela vem som vann!
Grattis till Julia för ett härligt tävlingsbidrag. Valde denna bild eftersom jag tyckte den var unik och fotad i precis rätt ögonblick :)
Tack till alla andra som också deltog med fina bidrag! :D

(Här kommer 1,2 o. 3:ans bilder:)

1.


2.  3. 

-> Top Model Sverige

Håller ju på och skriver en kokbok eller snarare bakverksbok i skolan som ska vara klar om någar veckor och det börjar bli lite bråttom. Har idag bl.a. suttit och klistrat in en massa bilder på bakverken. Men nu ska jag inte skriva mera utan kila iväg och se på sveriges top model.. Kram

Foto:Ellen(Jag) Kamera:Nikon D3100/18mm-50mm/reflexskärm
©www.ellensenannorlundablogg.blogg.se FÖRBJUDET ATT KOPIERA!

Mitt tävlingsbidrag

Är med i en fototävling hos fotogeniguee och tävlar om en valfri produkt för 20euro(alltså 200kronor) från tvspelsweb.com. Om jag skulle vinna skulle jag vilje ha detta
http://www.tvspelsweb.se/macroset-3st-mellanringar-nikon-p-2243.html, alltså mellanringar. För er som inte vet fungerar de ungefär som ett macroobjektiv, de förstorar upp det man vill fota..
Tävlingens tema är ljus, och i denna tävlingsbild ville jag framhäva det vita ljuset och ljuset mellan fingrarna.
Så nu är det bara att hoppas på vinnartur och hålla tummarna ;D

©www.ellensenannorlundablogg.blogg.se FÖRBJUDET ATT KOPIERA!

Vårväder

Hönsen ink. tuppen fick igår vara ute i solen en stund, visst e han söt? ;P
Foto:EllenKamera:NikonD3100/18mm-50mm©www.ellensenannorlundablogg.blogg.se


Skoldagen har idag varit helt normal, vi hade ny periord och gymppa 2 pass :) Nu ikväll har jag varit och skidat och nu blir det att fara i duschen och sedan kolla på familjen annorlunda ;D Imorgon har vi väl sedan rippilektioner efter skolan för oss som missade en del av lägret..

Med i tävling

Är med och tävlar hos mira om ett valfritt close-up filter. För er som inte vet förstorar ett close-up filter upp det man ska fota och har ungefär likadan effekt som ett macroobjektiv.

Detta är alltså min tävlingsbild! Man skulle egentilgen välja den allra bästa bilden man fotat, men jag visste inte vilken som jag tyckte var bäst så jag tog nu bara en av dom som jag tyckte var bäst. Denna har jag fotat i vinter och jag ville framhäva det "kalla ljuset" i bilden:)
Om jag vinner skulje jag vilja ha detta: http://www.tvspelsweb.se/closeup10-filter-o52-p-2254.html så nu är det bara att hålla tummarna! ;D

Foto:Ellen(Jag) Kamera:Nikon D3100/18mm-50mm/reflexskärm
©www.ellensenannorlundablogg.blogg.se FÖRBJUDET ATT KOPIERA!

Äntligen ett guld!

Dagens tävlingar kunde väl inte gå bättre, bommade inte någonstans och föret på skidorna var super :) Vann med 3sek. från 2:an och blev sammanlagt 2:dra i "sammanfattningen" av båda tävlingarna å fick 20e pressentkort till keltamäki + 2 DM medaljer :D Hade verkligen inte trott att det skulle gå så bra eftersom jag varit så förkyld och hade stegring igår fast jag tävlade... Well imorgon börjar skolan igen, men som tur har vi ny periord, vilket betyder en del nya ämnen :)

Tävlingar trots stegring

Var idag på skidorienterings DM i Alajärvi, trots att jag på morgonen kände mig helt slut och troligen hade stegring..
Tävlingen gick helt super ända till 5:te kontrollen(ledde tills dess), men sedan mittiallt till 6:an och 7:an sket det sig och jag tappade ca. 3min till vinnaren :(( Nåja jag fick ju endå DM silver fast jag blev 5:te i själva tävlingen..
Men imr tänker jag inte rådda bort mig något, utan istället ta vinst! Hoppas bara att jag orkar iväg och inte är helt febrig ;/

Gårdagens shopping


Foto:Ellen(Jag) Kamera:Nikon D3100/18mm-50mm
©www.ellensenannorlundablogg.blogg.se FÖRBJUDET ATT KOPIERA!
Var igår hela dagen och shoppade med Becka till Vasa, hittade nog lite ett och annat:
gröna jeans från HM 19,90;
mörkgrön, ihålig, "blommig" topp från gina tricot 14,90;
svart minitopp el. vad den nu hette från gina tricot 6,90;
ett par pieces 5,95;


RSS 2.0