var är snön?

Började skoldagen med gudstjänst och sedan glögg med klassen.. Dagen fortsatte med vanliga lektioner och på rasterna sjöng vi julsånger för fulla muggar ;) Efter skolan åkte jag med Becka, Emmi å Heidi till stan och sökte tyg till våra kånken väskor och gick sedan hem till Beckas på s.k. filmkväll.. :D =Äkta fredagsmyys i detta ruskväder!
 
Imorgon är det lillajul vilket ska firas med julgröt och luciaövning på eftermiddagen.. :)  Ha r e gott!
 
©ellensenannorlundablogg.blogg.se

Onsdag 28.11.

Fick i dag riktig julstämning eftersom det snöade på morgonen och i skolan lyssnade vi på julsånger... På textilpassen fixade jag, becka å heidi klart mönstren till våra kånken väskor, så nästa vecka blir det att börja sy :D
På förmiddagen var jag också en sväng till läkaren och kollade upp min förkylning, fick nog en penicilinkur + någå andra piller(?) ..Så nu får vi hoppas jag blir frisk igen superdupersnabbt ;)
 
 
Idag fyller förresten min söta pantflaska Becka år! Massor med GRATTTISAR till dig! ♥
 
 
©ellensenannorlundablogg.blogg.se
 
 

Förkyld till 110%

Hade ingen röst på idag på morgonen och huvudet värkte så in i norden, men jag tvingade mig ändå iväg till skolan idag också.. Dagen gick förväntansvärt fort fastän vi bara hade "tråkiga" ämnen.. 
 
Har nu ikväll försökt få liv i min pulsklocka som plötsligt dog då jag var i Vuokatti på skid-ol. lägret i helgen, men den har tydligen helt gett upp, så det blir väl att önska sig en ny av jultomten nudå... Suck! :´// ..Så många härliga träningminnen jag har med denna lilla pryl <3
 
Tips på en prisvänlig pulsklocka med inbyggd GPS? Kommentera gärna isåfall :)
 
© Old picture

Förkylning med i bagaget

Kom igår hem från Vuokattilägret med en förkylning värre än någonsin i bagaget.. Nämen lägret var ytterst roligt fastän det var stenfinskt :P Lärde känna en massa nya människor, hade ett x-antal bra träningar och fick godgod mat.. Kan de bli bättre?
Idag kämppade jag mig dock ur sängen och funderade länge på om det ens var värt att åka till skolan... Men envis som jag är åkte jag endå, eftersom det kändes som en evighet sen jag sist såg alla tjejjerna :))
Nu sitter jag som bäst och dricker mammas honungstee, det brukar ha bra verkan då det känns som om en igelkottsfamilj flyttat ner i halsen.. Suck!! ;P
 
 
 
 
 
 

önskepackning på g

Åkte idag till skolan trots att förkylningen nog ännu sitter i.. Har inte kunnat bestämma mig om jag ska avstå från skidorienteringslägret eller inte, men nu håller jag ialla fall i högsta hugg på och packar väskan och så får vi se imorgon på morgonen ifall det bär iväg mot Vuokatti eller ifall jag blir hemma och istället åker till skolan... Hoppas verkligen på det bästa och att inte febern stiger nu till kvällen... Hatar verkligen att göra såna här beslut! Vill juh superduper mycket på lägret men inte är det ju kul om man blir ännu sjukare och inte vill man ju heller riskera att t.ex. få lunginflammation... Well, we will se tomorrow...
 
 
 

:(

Kände igår att förkylningen var på väg och då jag vaknadeimorse kände jag mig som en kokt fisk. Halsen brände så inn i något och jag hade feber.. Blev att stanna hemma från skolan och göra allt för att bli frisk till torsdagen.. Börjar dock tvivla på att jag ska kunna åka till Vuokatti i övermorgon på träningsläger då jag är i denna form :// Men inget är slutfattat ännu!
Ska nu ta och kippa i lite honungstee och halspastiller.. Hoppas ni har det bättre!
 
 
gammal bild - ©ellensenannorlundablogg.blogg.se
 

Don´t you worry child

Måndag igen. Kändes ganska konstigt att vara tillbaka i skolan efter 2:veckors prao.. Fick också betygen, och det visades sig att jag hade varit ganska så effektiv denna periord :D Hade höjt mitt meldetal från 8,9 till 9,3!! Nu gäller det bara att orka hålla det resten av året.. :) 
 
Har nu ikväll börjat packa lite till Vuokatti-lägret och börjar känna av någon j`´kla förkylning.. Har försökt få bukt på den med mammas honungste, halspastiller och ett x-antal havtornsbär.. Hoppas verkligen att det hjälper!
 
  
 

limppor på löpande band

Har idag varit en ganska så lugn och tråkig söndag utan extra program. Vädret har dessutom varit uselt så man inte kunnat vara ute speciellt mycket... Håller nu på och bakar limppor med pappsen och senare ikväll blir det att se på solsidan.. Ha de bra! :)
 
 
Varför kommer aldrig snön? Snart är det juh första December..

Speedcross med speed?

Åkte idag på förmiddagen till stan med pappa. Köpte nu äntligen ett par speedcross för en del av pressentkortet jag fick på avslutningen.. Skulle kanske ha behövt vänta tills de skulle ha haft -20%, men det var bäst att köpa dem nu så att jag hinner nöta in dem lite före Vuokatti-lägret.. :) Så gissa vem som nu har lite skoskav? Nåja, inga nya skor är väl bekväma?
Har idag också hunnit spela pingis med Nea och Rosa i uthuset och fått riktigt julstämning så vi bestämde oss att baka pepparkakor och koka risgrynsgröt.. Har liksom blivit frälst i risgrynsgröt+pappas limppa på sistone, kunde nog äta det året om ;P <33

googlebild
 
 
 
 
 
 
 
 
 

praoveckan slut + massage

Nejnejnej.. Idag var det sista dagen på prao:n och nästa vecka återgår man till skolrutinerna.. Denna vecka har absolut varit den lärorikaste. Jag har fått se och uppleva en massa och möta ett x-antal nya människor. Fysioterapeuten har dessutom varit himla trevlig och är superduktig på sitt yrke. Han har inte bara kommit med tips om fysioterapin utan också gett mig en mäng med praktiska tips angående min egna träning osv.. Fick i idag dessutom idrottsmassage i lite över en timme då det var sista dagen.. Superskönt fast det kändes riktigt ordentligt.. Han konstaterade bl.a. att mina yttre lårmuskler(quadriceps) är ytters spända vilket inte är så bra.. Tror faktisk jag ska börja med detta lite nu som då när det är tuffa träningsperiorder för att minimera skadorisken och få musklerna att återhämta sig bättre :))
 
 
 
 

bildlöst

Jaha, sitter nu här och ännu en praodag har gått. Åkte som vanligt till J:stad på morgonen och besökte denna gång tre klienter på en skola. Åt sedan lunch och åkte vidare till simhallen, där en klient hade vattenjumppa. Snäll handledare som man har, så fick jag köra ett eget simpass.. :D Kändes faktiskt oväntat bra med tanke på att jag senast simmade någon gång mitt på sommaren..
Nu blir det lite städning i rummet innan jag ska kolla på tv.. Ha de gött!
 
 

halva praoveckan redan över

Ännu en bra praodag är avklarad. Startade samma tid och åkte till J:stad, där vi besökte tre klienter. Gick sedan och åt supergod mat på en vietnamesisk restaurang och gick runt på stan en stund och gjorde några ärenden innan vi åkte vidare till den sista klienten. Åkte på hemvägen via ett hembageri och köpte nybakat bröd. Hehe, snacka om chill på praon ;) Imorgon blir det dessutom bassängträning på eftermiddagen, och då fick jag lov att köra ett eget simpass ifall jag vill :D Då jag kom hem idag snörade jag på mig skorna och drog ut på en härlig länk, gick faktisk oväntat bra :)
 
svartvit
©ellensenannorlundablogg.blogg.se

Mellanmålsmuffins + mjölk = gött!

Vaknade idag klockan 6.45 och klädde snabbt på mig och gick ner och åt frukost. Praodagen var ganska så lång och vi hann varva 6st. av hans kunder/patienter.. Kan bara konstatera att man inte ska gnälla över minsta lilla sak då de finns de som verkligen kämppar hårt! Kom hem lite över kl. 5 och har nu ikväll bakat mellanmålsmuffins med banan och russin. Rekomenderas verkligen! (receptet kommer härifrån
 
 
Fail - (Kissen ville visst också vara med ;)

Monday

Första dagen avklarad på praovecka nr. 2. Vaknade runt kl. 8 och gjorde mig i ordning innan jag cyklade iväg till mottagningen. Märkte nästa direkt då jag kom dit att denna vecka skulle gå allt för snabbt.. Fick mestadels sitta och se på då fysioterapeuten jobbade med kunderna, men han var duktigt och förklarade en massa interssant åt mig på samma gång.. :)) Fick sluta ganska så tidigt idag, men imorgon blir det desto längre dag med tidig väckning.. Men nu hinner jag inte skriva mera eftersom råmjölkspannkakan snart e klar, muums! ;D
 
                                  
 
↑ Inte lite nice va? Har försökt hitta på nätet men det är nästan omöjligt. Tror julgubben istället får fixa det ;P

11-11-2012

Är i dag farsdag och vi har firat papsen med kaffe på sängen och frusen marrängtårta med hjortron dagen till ära :) Grattis på din dag! ♥ Har också varit ute i farten nu på eftermiddagen och rensat luften.. Får se vad jag hittar på ikväll..
 
Här kommer lite bilder från då jag var och fotade i morgondimman för några veckor sen. Blev för en gångs skull riktigt nöjd med färgerna ;)
 
 
©ellensenannorlundablogg.blogg.se
 

Friday morning

   
Hallojsan, sitter nu i mammas skola och väntar på att hon ska sluta undervisa och för mig till praon :) Är fredag idag vilket betyder sista praodagen på intersport :/ Kommer knappast att sakna att packa upp varor dagarna till ända men nog de roliga försäljarna.. Ha de bra!
 
 
 
 

christmas feelings

Vakande runt halv åtta och kollade som vanligt ut genom fönstret och yes det snöade ;) Praodagen gick förväntansvärt fort och på lunchpausen fick jag verkligen öva min finska till 100%. Det kom nämligen två stenfinska/kinesiska tjejer och satte sig mitt emot mig som visst också var på prao. Pratade nästan oavbrutet, så de måste juh trots allt ha förstått min finska någotsånär..  Får se om jag får trevligt lunchsällskap imorgon också ;)
 
Har ikväll varit ute och haft snöbollskrig med Nea och Rosa och inlett glöggsässongen ;) Blir om en stund att se på kalla fakta förrän jag kryper till sängs.. Ha de bra!
 
glögg♥
 
 
 
 
 
 

Just keep running, pain is nothing compared to what it feels like to quit

Var idag redan dags för andra praodagen och den gick nästan för fort. Tog paus runt 12 tiden och gick och lunchade tillsammans med sötaste Becka; tack för en trevlig pratstund! <3  
Då jag kom hem åt jag ett rejält mellanmål före jag for ut på en länk i mörkret. Fy bubblan vad konditionen försvunnit då jag inte fått träna på så länge:// Nåja, kändes ialla fall lite bättre nu än då jag var förra gången.. :)
 
 
 
 
(bilder kommer om en stund) 

"blood, sweat and tears, thats all it takes"

Vaknade lite tidigare än vanligt i morse och åkte sedan iväg med mamma till hennes jobb, sitter nu här och försöker fördriva tiden framför datorn förrän det om ca. en timme blir dags att fara till prao:n till Intersport. Hehe lite nervöst faktiskt.. ;P
 
Igår var det juh orienteringsavslutning i föreningen och det blev en helt mysig kväll, fastän det var ganska lite folk. Jag kom hem med 2 stipendier + att jag fick hem ett par sprillans nya orienteringsskor för mitt Ultralång-FM guld :D Happy! :) Kvällen avslutades med saft + tårta, yummie ;)
 
"Lite bilder från årets höjdpunkter"
 

"fall down seven times get up eight"

Vaknade nyss och har nu ätit en rejäl frukost. Vädret är helt grått och trist men det gör inte så mycket eftersom jag har en massa "inomhus"program jag tänkt hinna med, ska bl.a. ikväll på föreningens orienteringsavslutning och så ska jag dekorera en tårta som också ska dit.
 
Googlade runt på fotoväskor, eftersom jag kanske tänkt önska mig en ny och större till julklapp. Hittade då denna, en kånken med photo insert. Visste e den inte söt?

I dag är det alla helgons dag och på förmiddagen var vi till gravgården och tände ljus på bl.a. fammos grav. Då vi kom hem tillbaka lagade vi lunch och nu på eftermiddagen har jag verkligen varit i farten; for nämligen på min första länk igen efter kanske 2mån(?) uppehåll. Kändes verkligen av i benen och andningen ville inte riktigt fungera men nog ska det väl bli bra :) Har ju knappa tre veckor på mig att komma lite tillbaka förrän det blir dags för vol-skidorienteringsläger i Vuokatti :D
Ikväll blir det att fara på besök till fasters och imorgon äntligen orienteringsavslutning! :)
 
 
 
 
 

2 November

Yees äntligen! Har nu alla prov undanstökade och nästa vecka börjar vår 2 veckors långa prao. Känns nästan som om man fått jullov, hehhe :) Ska ikväll bara njuta av att inte behöva plugga och ha lite fredagsmyys framför tv:n med x-factor.
 
Tumblr_ltu62hkgf41qgjhr2o1_500_large
 
Tumblr_ltmxizstmf1qc4obho1_500_large
 
Tumblr_mcmi3nvnjf1ry3usto1_500_large
from.weheartit
 
 


RSS 2.0