När hände detta?

Gjorde igår ett av mina livs klokaste men samtidigt tråkigaste beslut; nämligen att stå över AV-träningslägret som skulle hållas i Åbo denna helg. Sen när har jag blivit så stor och klok att jag kan välja att stå över ett läger? Har denna vecka kunna börja träna lite mera och tyckt det gått riktigt bra, ända fram tills intervallträningen i Botniahallen igår. Vi sprang 300meters intervaller och jag hade fått order om att hålla nere på farten, dock blev det ändå riktigt tungt.. Pulsen steg och jag fick inte alls andningen att fungera.., benen var inte heller särskillt pigga.. Visst, jag har inte kunnat träna på ungerfär två månader, men aldrig i livet trodde jag att konditionen skulle ha svikit såhär mycket.. :S Till följ av detta beslutade jag att bli hemma i helgen. Lägret skulle ha bestått till 3/4delar av tävlingar och då inte formen är i skick känns det helt onödigt att delta och riskera att dra på sig ytterligare förkylningar.. Bättre att i lugn och ro börja bygga upp allt igen! Istället blir det nu en hemmahelg med bl.a. julgrötsjippo, inomhusorientering och julkonsert på programmet! Inte helt illa det heller :)
 
 
Untitled

SNÖN ÄR HÄR!

Var på söndagen till Jeppis såg på bio med Ewe. Filmen hette catching fire och rekommenderas verkligen! Förkylningen jag drog på mig förra veckan är så gott som borta, så de senaste dagarna har jag kunnat träna lite smått. Var idag och styrketränade på förrmiddagen och hann sedan ha två lektioner innan jag slutade skolan klockan ett xp Vissa dagar är bara för härliga! (OBS! Nämnde dock inget om att jag inte har en miljontals läxor att göra ikväll... ) 
 
 
För övringt har jag inte så mycket att berätta förrutom att julfeelisen är på topp! Snön har kommit och vi har satt upp lite julbelysning här i lägenhet nr7. Det är ingen tvivlan om att december är den myysigaste månaden på året! 
 
Men nu ska jag kila iväg till butiken och handla innan den stänger.. Ha de gött!
 
 

Polar vs. Garmin?

Ibland älskar jag såå livet. Eller rent utsagt tvärtom.. Ännu en förkylning och ett bakslag.. Hann göra två träningar och så var jag tillbaka i den gamla vanliga banan igen.. Började jag träna för snabbt eller var det bara den vanliga höstflunssan som angrep mig? Vad fan vet jag..
For igår ialla fall hem från Vörå för att vila opp mig och kanske vara i form till nästa vecka. Vågar dock inte hoppas..
Har hursom helst tillbringat största delen av dagen i soffan kollandes på pll. Försöker också på metoden att dricka bort förkylningen, så de senaste dygnen har jag druckit ofantilga mängder vatten.. Verkar dock inte hjälpa mot förkylningen, men däremot vessabesöken..
 
MEN nu till andra samtalsämen.. Ska skaffa en ny pulsklocka så småningom(eller kanske kommer tomten med en? ;) Men nu är frågan vilken? Hade nästan tänkt beställa efter en polar rc3, men så plötsligt lanserar garmin två nya modeller(har främst kollat på forerunner 220).. Frågan är nu; vilken lämppar sig bäst till en orienterare? Båda har inbyggd gps, men verkar annars vara ganska olika funktionsmässigt.. Polar verkar ha satsat mer på olika löpfunktioner och uppföljning av fysisk utveckling, medan garmin alltid har legat steget före med gps-användning.. Så vilken rekommenderar NI?
 
          
                          
                           
 

The man who can´t be moved

Idag är det tisdag och för min del är skoldagen redan över. Fick också betyg idag och jag är nog helt nöjd :) Blir nu att chilla några timmar innan det är dags för intensiven..
Fick igår reda på mykoplasmaprovet och jag har inte diagnostiserad mykoplasma, dock är det ena värdet lite för högt vilket trogligen beror på att jag kan ha haft mykoplasma tidigare, men inte nu längre..
 
För övrigt vet jag inte om det finns så mycket att berätta, dagarna flyter på och snart är det redan jul ;P nästan iaf..
 
 Telefonkvalitée när den är som bäst

Varför måst rubriker finnas?

Har nog aldrig varit så rädd att taket skulle blåsa bort som jag var inatt. Hahha. Vaknade lite över klockan ett och fick sedan inte sömnen före klockan fem på morgonen.. Strömmen gick konstant och man borde ha haft öronprobbar för att ens få lite lugn och ro från den massiva stormen.. 
Har i helgen kännt mig i relativt bra form och börjat öka på träningen lite. Hoppas denna vecka kunna börja springa igen och klara mig utan några återfall av allt halsont.
Ikväll bär det av mot Vörå än en gång, vet inte riktigt när jag kommer hem nästa gång, förhoppningsvis först om tre veckor p.g.a läger, beror som sagt på formen.. ;P 
 
Drömmer mig tillbaka..- (FM-sprint, brons)
 
 
 

TORSTAI

Gjorde idag första "träningen" på över en månad. Trettio minuter promenad med gångstavarna. Trots att det låter fånigt lätt märkte man direkt att det var ett tag sedan man sist rörde på sig. Blev snorig direkt och pulsen steg i varje lilla minsta uppförsbacke. Men som Sanna saa; Det bilr nog bra tills jag gifter mig! ;D Skoldagen flöt på riktigt bra och efter skolan for jag på stretchning. Har också ikväll hunnit vara till halpa-halli med tjejjerna och ätit kaffe och pepparkakor :)  Nu blir det att ta itu med matteläxan....
 
© Isosyöte
 
 

Where we belong

(Gårdagens deppinlägg som jag aldrig hann publicera)                                                                         Vissa dagar skulle man bara vilja kasta täcket över huvudet och sova. Detta är precis en sådan dag. Inte för att jag är trött utan för att allt känns helt hopplöst. Har varit sjuk från och till hela hösten(redan förra vintern) och fick för ungefär en månad sen dessutom körtelfeber.. Vad som dock aldrig har slagit mig före igår var att det finns något som heter mykoplasma och som drabbar en del idrottare. Just nu verkar det dessutom vara någon slags "mykolplasma-epidemi". Listan på alla som har/har haft viruset kunde göras lång.... Hursomhelst var jag idag till skolhälsovårdaren och hon var väldigt säker på sin sak, enligt henne har jag till 99% säkerhet mykoplasma och hon tyckte jag skulle påbörja antibiotika mot det nu på direkten, innan jag ens tagit något prov och vet om jag har det!!!?? Gick inte med på att börja äta någon medicin innan jag tagit provet och fått svar ifall jag ens har det jäkla viruset..... Det här kanske låter helt överdrivet, men för en som brinner för att träna och ta ut sig till det sista är detta en mardröm. Tanken på att inte kunna träna hårt på en lång tid framöver går inte ens att tänka sig.

 

DAGENS: Vaknade runt sju och gick före skolan ÄN en gång till hälsocentralen, men denna gång för att ta mycoplasmaprovet och med Mathilda som sällskap.. Fick svar på gårdagens leverprov och värderna är nu helt normala och bra igen, så nu kan jag sakta men säkert börja träna igen!! :) =Glad tjej här!!.. Vet dock inte hur det blir efter att jag fått redan på mycoplamaprovet, men vi ska nu hoppas det inte visar något extra..

 

 
 
 

GRATTIS PAPPA!

Ännu en helg har gått och ikväll bär det av mot Vörå igen.. Denna vecka är det ny period som gäller och dessutom kommer Ida-Marie + en kompis på prao och ska bo hos oss.. Kulkul :)
För övrig vet jag inte om det finns så mycket att berätta, veckorna bara rullar förbi medans jag hoppas på att kunna börja få träna igen, men snartsnart binder jag på mig länkskorna igen. Förhoppningsvis redan nästa vecka :)
 
weheartit.com
 
Har totalförälskat mig i dynorna på bilden ovan och desperat sökt runt på nätet efter dem helahalva helgen.. Nån som vet var de finns att köpas?? Annars får jag helt enkelt ta till symaskinen..
 
 
 

Some pics

                       
©e.m.
Har försökt ladda upp bilder på bloggen typ ända sedan helgen, men blogg.se har bara krånglat. Fast nu gott folk fungerar allt igen, så här kom nu några bilder från helgens photoshoot med Nea..
 
Orkar inte skriva några långa haranger idag, så för omväxlings skull får det bli i punktform.
 
+Har  bara två lektioner idag
++Ikväll kommer Sanna hit på skräckfilms-sleepover
+Tror vi får gröt idag
+Snart är det helg
+++Fick igår ut matteprovet och det hade gått MER än bra! :)
 +-Hade på måndagskvällen "besök" av våra hemliga beundrare (Om ni råkar läsa detta så vänta gärna vid dörren nästa gång så lovar vi nog att vi släpper in er!)
- - - Får int träna ännu
-Klättrar nästan upp längs väggarna
 
Och nu en fråga till ER! Har funderat på att börja skriva en del inlägg på finska för att få öva på skrivandet(det är liksom mer än välbehövligt..) Vad tycker ni, är idéen bra eller fullständigt korkad? Ole kiltti ja kommentoi, tarvitsen teidän vastaukset..
 
 

Lite allt möjligt

Hela gårdagen gick i princip ut på att öva till matteprovet.. Var också en sväng till stan och ut och gå med mamma och pappa.. For på kvällen till Vörå och direkt då vi alla kommit började den eviga flytten.. Böt sängar, klädskåp, skrivbord osv...Så nu känner man sig helt ny och blåst till 97%.. Hittade knappt till rätt klädskåp imorse, hahha!
Skrev då alltså matteprovet i dag och det gick väl rätt så okej. De sista uppgifterna var allt knepiga, men jag kom ändå fram till någotsålunda realistiska svar, så nu e det bara att hoppas att de är rätt! 
 
Fick också idag reda på provsvaren och de hade börjat gå åt rätt håll.. Det ena levervärdet var rätt så ok, medan det andra ännu var en aning för högt. Läkaren tyckte jag skulle vänta nån vecka med träningen ännu, och ta nya prov nästa vecka.. :) Bara att hålla ut Ellen..

 
 
 

Första november

Älskade fredag! Efter en vecka fullspäckad med prov, förhör och bokpressentation finns det inge bättre än att få komma hem och bara ta det lungt.. Proven har hursom helst gått riktigt bra och jag börjar suprisesuprise känna mig på bättringsvägen; är inte alls lika trött nåmera, igelkottarna har flyttat ut ur halsen och ingen stegring.. Var idag före skolan och tog nya blodprov och hoppas de börjar fara rätt väg. Får svaret på måndag..
Det ända jag skulle vilja just nu är att bli frisk så att jag kan börja träna och bygga upp konditionen på nytt och få en bra grund till nästa års sässong.. Fattar inte hur mycket man redan(!) kan sakna förra årets tävlingssässong; alla läger, tävlingar, långa bilresor, vänner, och allt kul däremellan.. Lääängtar såååå mycket till nästa sommar!
 
 
 
 
 


RSS 2.0