AV-TEST

Bom efter bom efter bom.. Åhh!! Har hamnat i någon slags ond cirkel att bomma ettans kontroll och har nu precis varje natträning sen FM bommat så jag skäms..:´( Mitt självförtroende angående orienteringen är på botten och om tre dagar är det natt-FM!!! Well, lämnar nu alla bommar bakom mig och fokuserar istället på att minnas att jag har orienterat i snart 9 år och visst kan detta!
Hade igår skolfoto och har ingen anning om hur bilderna blev, dock kan de bara bli bättre från förra året så det är ju positivt;)
 
Idag hade vi orienterare AV-terrängtest vid Boberget och det kändes helt okej, hade inget gammalt resultat att jämföra med men är ialla fall nöjd med resultatet och det känns nu riktigt skönt att ha det överstökat! 
 
©

AUTUMN

Idag började vår andra period och jag slutade redan efter maten och satt sedan och skrev klart en modda-uppsats.. På eftermiddagen hade vi disskussionsmöte kring helgens FM och de tävlingar som återstår innan årets tävlingssässong är slut.. Konstaterade att jag endast har 6(!!) tävlingar kvar detta år.. :/ Shit vad året gått snabbt..
 
Kvällens program blir att fara å handla, chilla och senare ikväll fara och nattorientera i vöråskogen! Borde kanske gå och lägga lampan på laddning?
weheartit-autumn        
 
Am I Wrong-ENVY 
And We danced-Macklemore
So Good-B.o.B
I See You-Juttu Ranx
Dear Darlin-Olly Murs
Remeber the Name-Fort Minor
This is What it feels like-Armin van Buuren
Demons-Imagine Dragons
From Yesterday-30 Seconds to MARS
 
 

WHAT`S WRONG?

Var i helgen på medel-FM till Äänenkoski och vill helst bara glömma allt.. Sprang kvalet på förrmiddagen och det gick helt bommfritt med bra flyt och jag vann min kvalgrupp, vilket betydde att ja fick starta nästsist i finalen, jejje! :) Blev sedan att ladda med en massa mat och vila, innan det var dags för finalen.. Startade lite över klockan två och redan till första kontrollen hände det värsta som kunde hända; sprang helt snett och bommade knappa 6 minuter.. Visste att allt var kört, men hittade ändå fokus och sprang faktiskt resten av banan helt godkänt!.. Förlorade i mål +5minuter till täten, så om inte bommen skulle ha varit med skulle det kanske varit medalj..:/ Fattar inte vad jag fått för fel, men har nu sabbat hela två FM tävlingar i rad p.g.a. att jag bommat ettan!!? Ska banne mig GÅ till ettan nästa helg då det är Natt-FM så att jag inte bommar den!!.. 
 
Blev tyvärr inga bra bilder i helgen pg.a. vädret, så här kommer istället en från fsom..
 
 
 
 

TAGGA TAGGA FM

Jejje! Min första gymnasieperiod är nu avklarad och alla fyra prov har skrivits och fåtts ut.. Kan berätta att jag inte alls trodde det skulle gå så bra, haha! :) 
Håller som bäst på och packar för om några timmar kommer pappa hit och hämtar oss och sedan bär det vidare av mot medel-FM.. Kvalet är morgon kl. 9 och finalen någon gång på eftermiddagen runt två tiden! Wish me luck!
 
 
I see you - Jutty Ranx

FROM YESTERDAY

Dagarna bara rullar på och snart är ännu en vecka här i vörå förbi.. Hade igår finskaprv och tyckte det nästa var för lätt(återstår dock att se då jag får ut det). Förutom all provläsning har vi också hunnit med en del träning, bla. kurvträning och tjeckiskt stafett; superbra teknikträning till helgens FM! Börjar idag skolan först om en knapp timme och har idag redan hunnit vara och "puntta" lite med Sanna.. Kvällens program blir att läsa till matteprov och backintervaller.. Ha de bäst!
 
Arkvibild i brist på annat..
 
 

FROM YESTERDAY

Dagarna bara rullar på och snart är ännu en vecka här i vörå förbi.. Hade igår finskaprv och tyckte det nästa var för lätt(återstår dock att se då jag får ut det). Förutom all provläsning har vi också hunnit med en del träning, bla. kurvträning och tjeckiskt stafett; superbra teknikträning till helgens FM! Börjar idag skolan först om en knapp timme och har idag redan hunnit vara och "puntta" lite med Sanna.. Kvällens program blir att läsa till matteprov och backintervaller.. Ha de bäst!
 
Arkvibild i brist på annat..
 
 

LAZY SATURDAY

Var igår på Natt-DM till kaustby och det gick väl helt okej, tog hem vinsten fast det bara var två med xP Föredrar nog att springa på ljusa dagen, men nattorientering är nog ett måste om man vill få höstkänslor till 110%. Dessutom känns det ju som att man springer extra hårt då det är mörkt, haha..
Vaknade runt åtta tiden i morse och kollade några avsnitt av pll. Ska idag till stan och luncha med Becka och Emmi och senare ikväll på välbehövlig massage.. Skön lördag med andra ord!
 
Måsta bara testa att göra en gif ;P
 

 
 

5:te plac.

Nu kommer inlägget ni alla väntat på; nämligen om förra helgens FM i Isosyötä.. På lördagen var det dags för kval och jag tog det hela ganska lungt, hade fått order att hålla nere farten, eftersom jag nyligen varit sjuk och inte alls tränat på två veckor. Banan var riktigt intressant och jag gjorde inga dessvärre missar förutom missade mig på en myrstack! Fick hursomhelst en helt bra startplats till finalen, vilket alltid är bra! Resten av kvällen blev det att vila, för att orka med söndagens TUNGA finalbana.. På söndagsmorgonen packade vi ihop vårt stuff och lämnade stugan. For sedan iväg till tävlingscentralen och vandrade vidare till starttröskeln.. Blev sedan ett x-antal långa timmar nervöst liggandes i gräset med konkurenterna(xP), innan det äntligen var dags för min start! Startade nedanför slalombacken och gjorde världens miss redan till ettan; började springa rakt opp för backen, fast man kunde ha rundat.. Dit for både en massa tid och krafter.. Loppet fortsatte hyfsat och jag gjorde inga bommar förrutom på fyran, dit det for någon knapp minut.. Kom helt slutkörd till sista kontrollen och gav allt i slutspurtten(oppför).. Huhhu, kan lungt säga att detta var den tyngsta tävlingsbanan jag nånsin sprungit(typ 2och ett halvt varv opp för pikkusyöte, men superkul va de;)!! Blev slutligen en 5:te placering endast knappa tre minuter efter ettan, vilket man måste vara riktigt nöjd med, med tanke på att jag inte enns visste om jag skulle kunna tävla pg.a. formen! Toppen veckoslut i toppenterräng med andra ord!
 
 
 Love y bananagirls ♥

DAGENS:
Äntligen fredag! Den här veckan har varit helt galet tung med hur mycket läsande som helst.. Men nu är ialla fall två prov avklarade och bara två kvar nästa vecka nudå.. Förutom allt läsande har det också blivit en hel del tränande+test.. Benen är helt slutkörda, men som tur fick jag massagetid redan till imorgon, vilket borde underlätta det hela.. Inledde igår sent på kvällen nattorienteringssässongen med Jonas som stressmoment och ska ikväll på natt-DM till Kaustby.. Håller tummarna och tårna för att lamppan int slocknar! ;) Hörses!

BACK ON TRACK

Var i helgen på FM och skriver ett skillt inlägg om det då jag hunnit föra över bilderna till datorn... Ännu en ny vecka har tagit fart i vörå och jag har äntligen kunnat börja träna igen, eftersom förkylningen försvunnit!! :)) Var igår på ÅH och hade kurvträning på kvällen med 24948479200 älgflugor -.- Har idag skrivit geografiprov och efter skolan hade vi 3000meters test.. Hade gått och varit smått nervös över det hela dagen, men då jag väl fick springa iväg kändes det helt bra! Med tiden 11.43 får man väl vara helt nöjd som orienterare? Har resten av kvällen läst på kemiprov och dessutom haft "medaljkaffe" med Sanna  i form av Ben&Jerrys.. Grattis än en gång till medaljen!!! ♥ (men nästa gång ska ja se till så att jag får välja smak, thihhi ;)
 
Saknar dej bussyster!
 

OFF TO FM

Har funderat hit och dit hela veckan ifall det lönar sig att fara på FM trots förkylningen och beslutade igår tillsammans med Sabsa att jag åker till Isosyötä och sedan på lördagsmorgonen beslutar om jag ska tävla eller inte utgående från dagsformen.. Hursomhelst kommer kvalet springas/joggas med ordentlig broms så att jag inte gör det hela värre.. 
 
Skoldagen igår gick extremt trögt och när skolan var slut gick vi en sväng till butiken.. Blev sedan en stund vila under täcket med vattenflaskan enligt rekomendationerna, vilket var väl behövligt! Gick sedan och åt middag och satte sedan igång med vårt stora plättkalas. Tyvärr råkade hälften av smeten rinna ut bakom spisen, vilket ledde till att vårt megasats blev en aning mindre än väntat :P Hahha skills..
 

 Mår mycket bättre idag och känner mig taggad för att springa imorgon! Började skolan redan klockan åtta imorse och hade sedan redskapsgymnastik på gymppan, vilket var helt kul ;D Har nu packat klart och ska en stund och och äta lunch + vara i skolan några timmar också innan pappa kommer och hämtar oss, och vi far vidare till isosyötä!
 
 
..Hm joo, is inte ta bilderna så seriöst!
 
 
 

...

Förkylningen bara sitter i och trycket i huvudet blir bara större och större.. For igår till läkaren och kollade upp bihålorna och fick en antibiotikakur.. Dock är det bara fyra dagar kvar till FM och jag kommer inte att hinna ta klart kuren innan tävlinarna -.-..Så nu är liksom mitt humör på topp!! :( ..Vet inte hur jag ännu gör med tävlingarna.. Lönar det sig att fara och tävla fast den fysiska formen inte alls är i topp och kanske sviker? Hursomhelst måste jag nog konstarera att jag isåfall inte kan sikta på toppplaceringarna om jag nu inte gör ett helt bomfritt lopp.. Nåja vi får se hur det blir..
 
 

1 SEPTEMBER

Vaknade för nån timme sen och har ätit frukost och sitter nu och redigerar lite bilder från igår.. Är galet ivrig att dra på mig sportkläderna och springa ut till skogs i det härliga höstvädret, men tyvärr måste jag nog bara inse fakta att jag ännu är förkyld och måste ta det lungt några dar till om jag vill bli frisk till FM som är redan nästa helg(!!).. Dagens program blir istället att göra lite läxor och annat vikigt+ att packa väskan, för ikväll bär det av mot Vörå pånytt då.. Ska dessutom kanske träffa en kompis idag ifall jag hinner :)
      
      
©Fotogf: Nea
Jejje, hade helt glömt bort att jag hade en mysig pippitröjjja i garderoben:P
 
 


RSS 2.0