Photoshoot part 1

Var igår sent på kvällen ute och fotograferade lite i kvällssolen med Nea. Blir verkligen alltför sällan nuförtiden men har liksom tappat motivationen då jag oftast bara fotograferar samma människor. Hah. Så om nån känner sig ivrig att stå modell är det bara att hoijta till! ;) 
 
 
Mera bilder kommer så fort jag orkat redigera dem..(kan ta några dar)
 


Dagens: Blev väckt långt före åtta av pappa. Skulle gärna ha sovt några timmar till men eftersom föreningen hade träningsdag behövdes ett antal kontroller föras ut i skogen. Cyklade till Tössbacken och förde ut kontrollerna innan första träningen började. Blev en intressant sprintbetonad träning som bl.a. innehöll labyrintintervaller. Löjligt lätt men ändå knepigt. Åt sedan lunch i klubbstugan innan eftermiddgens träning började. För min egna del blev det ingen orientering utan istället en dryg timmes styrka. Akillessenorna har bråkat i flera veckor nu och blir bara sämre för varje gång jag springer på dem. Äsch! .. Så istället kör jag på mycket styrka och lite cykling. Kommer minsann att bli biffig om inte foten snart börjar hålla igen. Haha ;)
En klok tjej glömde sedan bort tiden och fick bara liite bråttom att hinna i duschen och cykla till jobbet som började kl. 15. Hoppsan..
 

En het dag i Juli

Dagarna bara flyger iväg och skolstarten närmar sig med stormsteg. Skäms nästan över att säga det men längtar faktiskt otroligt mycket tillbaka till Vörå. Inte p.g.a. de jobbiga lektionerna och högarna av läxor utan längtar främst tillbaka till internatslivet, alla härliga typer jag mer eller minder sett under hela sommaren och såklart all träning. Ska bli så härligt att få träffa alla igen! :) 
 
Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Det återstår ännu några veckor av sommarlovet och de ska jag minsann ta vara på och njuta fullt ut av!! Imorgon kommer Matilda och Sonja hit och på torsdag har vi biljetter till Daniel Adams Rays konsert. Woopwoop! Nästa vecka har föreningen träningsdag och inplananderad mosafotboll. Däremellan ska jag jobba lite och förhoppningsvis kunna träna på ordentligt utan att behöva fundera på foten som bråkat lite de senaste veckorna. Drar sedan veckan därpå iväg till Borgå som föreningsledare på FSO-lägret och strax därefter avgörs FSOM i samma trakter.
 
Gårdagen blev hursomhelst riktigt najjs. Steg upp lite tidigare än vanligt för att hinna ut och träna innan det blev allt för hett. Blev en två timmars långlänk men denna gång i form av cykling. När jag kom hem och hunnit duscha åt vi en somrig lunch i lusthuset. På eftermiddagen for jag en sväng till stan och hann träffa Becka en stund. Vi gick mest runt och pratade mellan klädhängarna och gick sedan till glasskiosken för att smaka på den nya obligatoriska "kaksmets"-smaken. Gottgott! Kvällen spenderandes sedan utomhus i solen. Först chillandes och sedan träning nr 2 för dagen som bestod av lite blandad styrka och stabilitet. 
 
 
 
 
 

Sky falls, you feel like it´s a beautiful day..

En trött men glad tjej anlände idag hem från Kvarkenträffen. Min tävlingsinsats blev långt ifrån en fullträff men kul var det ändå. Hade inte så stora krav på mig själv, utan tod det hela mest som en kul grej: Trodde ju inte enns först det skulle vara möjligt att springa. Foten höll alla tre dagarna, vädret var perfekt och allt annat likaså. Stannade efter gårdagens deltävling i Vasa över natten för att inte behöva köra hem emellan. Blev en ovanligt sen kväll ute i stan med fint sällskap ;) Sköna  och sena sommarkvällar som dessa är nog bland det bästa med sommaren ♥

 
Så himla vackert!
J:s bild
 
 
 
 
 
 
 
 

Sky falls, you feel like it´s a beautiful day..

En trött men glad tjej anlände idag hem från Kvarkenträffen. Min tävlingsinsats blev långt ifrån en fullträff men kul var det ändå. Hade inte så stora krav på mig själv, utan tog det hela mest som en kul grej, trodde ju inte enns först det skulle vara möjligt att springa. Foten höll alla tre dagarna, vädret var perfekt och allt annat likaså. Stannade efter gårdagens deltävling i Vasa över natten för att inte behöva köra hem emellan. Blev en ovanligt sen kväll ute i stan med fint sällskap ;) Sköna  och sena sommarkvällar som dessa är nog bland det bästa med sommaren ♥

 
Så himla vackert!
J:s bild
 
 
 
 
 
 
 
 

BARA ALLERGI?

Gårdagen blev minst sagt hestisk och snabb i svängarna. Vaknade med halsen sjukare än någonsin plus att det smått blödde(?) från den. Fick remiss till en halsspecialist men hamnade och vänta i flera timmar innan jag slapp in. Togs en massa prover och allt visade negativt. Ingen infektion eller liknande i halsen. Allt såg prima ut! Istället var läkaren bombsäker på att det tydde på någon slags pollenallergi. Jag har hela våren/sommaren kämppat med sjuk hals från och till och konstant sprungit till olika läkare. Har testat astmamediciner och dittan och dattan men inget har riktigt hjälpt. Allergi har tagits upp några gånger men jag har aldrig liksom trott att det varit något sånt. Hade ingen aning om att man kan få så slemmig och sjuk hals av bara nån fånig allergi. Fick nu i alla fall utskrivet flera olika allergimediciner jag ska testa en tid framöver. Frågade hur det är med att träna och tävla och läkaren sa att det bara är att köra på så länge det känns okej. 
Efter att ha kommit hem från sjukhuset började jag överväga att ändå fara på kvällens tävling. Finns ju inga nackdelar med att springa ifall det bara tyder på allergi. Packade orienteringsväskan i sista stund och åkte sedan iväg till Vörå på kvarkenträffens första deltävling. Vädret var svinhett och redan vid starten rann svetten överallt. Jag försökte att hitta in i tävlingsrutinerna och fokuset men det var liksom en aning omöjligt när jag förberett mig på att inte alls springa. Bommade ettan, tvåan och trean. Resten av banan gick sedan helt godkänt. Förlorade i mål bara tretton sekunder till vinnaren vilket inte var så mycket med tanke på bommarna. 
...
Sitter nu igen i bilen påväg mot den andra deltävlingen. Terrängen är densamma som FSOM förra året och jag startar åtta minuter över 6 om jag inte minns helt fel. Åker efter tävlingen in till vasa där vi övernattar. Jaktstarten sker sedan tidigt på lörda morgon vid Öjberget (?). Nu taggar vi!☆★☆

Success is walking from failure to failure with no loss of enthusiasm

Back to reality. Ännu en förkylningssväng. Och denna gång en riktig hård en. Mådde igår ännu helt okej men kände mig extra trött efter jobbet. Idag är i alla fall helvetet löst; halsen bränner som aldrig förr och jag känner mig febrig. Börjar bli så jäkla trött på att ständigt vara förkyld. Råkar dessutom alltid komma då det inte kunde bli mera olämpligt. Hade så sett fram emot att imorgon fara på kvarkenträffen och umgås med Sonja däremellan. Skulle ha blivit tre superroliga dagar i Vasa men nu måste jag istället stanna hemma för att kurera mig. Why? 
 
 

En solig vecka i Fin5:s tecken

Årets Fin5 orienteringsvecka i Ruka var minst sagt super. Kunde skriva en hel bok om veckan men ska försöka dra ihop på det hela lite..
 
Anlände på söndagen efter en lång och varm bilresa till Ruka där vi hittade vår stuga. Stugan var bland den mysigaste jag bott i och det vara bara några hundra meter till slalombacken. På måndagen var det dags för den första deltävlingen. Kändes som att jag inte hittade något flyt alls i skogen och det kom en hel del extra minuter. Kom ändå oväntat högt upp så resultatlistan. Under den andra deltävlingen dagen därpå hittade jag minsann flytet och farten var det inte heller nåt fel på. Kom imål som trea, vilket jag fick vara mer än nöjd med med tanke på motståndet :P Den tredje deltävlingen som löptes på onsdagen gick också riktit bra ända tills jag påväg till fjärde sista kontrollen ramlade i en backe, slog några volter och landade på huvudet.. Därefter snurrade hela världen och jag tappade fokusen totalt och bommade i princip på alla återstående kontroller. Klant! x,P.. Jag hade ändå tur i oturen, kunde ha skadat mig riktigt ordentligt.
Sprinttävlingen blev för min del den sämsta prestationen under veckan. Har inte sprungit en sprint sedan länge tillbaka och var allt för ovan att läsa kartan i hög fart vilket ledde till små misstag och krokar i princip hela banan igenom.
Inför jaktstarten sista dagen låg jag totalt femma men med folk tätt intill mig bakifrån. Hade fasat för den sista dagen i flera dygn sedan jag insåg att vi hade en otroligt lång banan i otroligt tung slalombacks-terräng. Spänningen släppte dock vid starten och jag påbörjade min orientering. Ettan gick lite kraggligt och hon som startat 20 sekunder efter mig var såklart då redan fast mig. Sedan hittade jag plötsligt flowet och drog sakta men säkert ifrån den bakomstartande konkurrenten + en del andra orienterare. Fastän det var stekhett och få drickakontroller orkade jag ända till slutet och behöll min femte placering i totala slutresultatet! En instats jag får vara riktigt nöjd med! De bästa från landet var med och vissa nästan två år äldre.
 
Förutom att ha svettats i skogen har vi också gjort en massa annat kul. Mestadels av den lediga tiden har spenderats tillsammans med andra orienteringsglada vänner. Bl.a. kortspel i värmen, frisbeegolf, simturer i bättre och sämre sjöar, långvandring, x-antal varv upp på fjället, mändger av glass, måsafotboll och annat har hunnits med under veckans gång.
Veckan gick allt för snabbt men roligt har det minsann varit och det sved att packa ihop allt och åka hem. Inget man glömmer i första hand inte! :)
 
 
 
 
 
 
 

Direkt från trappan

Sommaren har äntligen återvänt och om några timmar åker vi iväg mot Kuusamo på Fin5. Kan liksom livet bli bättre? Är där i en dryg vecka och fem tävlingar står på schemat. Ska bo i en stuga tillsammans med resten av familjen ink. Sonja. Dessutom bor tydligen de flesta andra orienteringsvännerna riktigt nära, vilket ju e super! :) Minns förra årets Kainuun med glädje och slår vad om att denna vecka kommer bli minst lika bra.. OM inte till och med bättre! 
 
 
Gårdagen var inte heller så illa. Började dagen med en lugn träning och på eftermiddagen kom Becka hit. Var allt för länge sedan vi senast sågs! Cyklade till byn och satt i gräset och åt glass medans vi pratade om allt och inget.
 
 

ESTLAND 2014

Jag är nu tillbaka ur min bloggdvala. Nämnde det säkert tidigare någon gång men om någon missade det så har jag varit på en dryg veckas orienteringsläger i Estland tillsammans med FSO:s andra orienterare och kom idag hem. 
Under veckans gång har vi ur träningssynvinkeln fått smaka på den estniska terrängen (som enligt de flesta inte var någon höjdare), varit på vandring i ösregnet, orienterat i Lettisk drömterräng, fastnat i x-antal brännässelsnår, varit på en lite längre cykellänk med mindre bra cyklar, dragit backträning som heter duga, styrketränat, hopptränat osv.osv.. Träningen gick oväntat bra för min egna del trots att formen är långt ifrån sin topp. Jag orkade hela lägret till slut och drog pepparpeppar inte på mig några desto större skador. 
Förutom att vi hunnit träna en bra bit över tjugo timmar under veckans gång har vi såklart också hunnit med en massa annat skoj. Till de dagliga rutinerna hörde förutom all träning också bastubad, kortspel och allmänt chillande och lite dassboksdiktning. Några timmar spenderades också i solen på vollybollsplanen och i Otepää centrum. Ett x-antal hyss och andra skrattattacker har också blivit gjorda, vilka inte desto närmare bör nämnas på bloggen ;) 
Sällskapet går inte heller att klaga på, kunde minsann inte ha varit bättre!,TACK alla för ett helt amazing läger! NU taggar vi Fin5 som nästa! ;D
 
 
Extremt få bilder blev tagna under lägret, hade så kul så glömde helt enkelt bort det. Hoppas inte nån tar illa upp ifall de råkat hamna med på nån av de ovanstående bilderna, säg i så fall till så ta jag bort dem :)
 


RSS 2.0