En helg i augusti

Helgen har minst sagt varit hektisk. Åkte tidigt på fredagsmorgonen iväg till Tammerfors med en del av vörågänget på skol-FM, alltså KLL. Terrängen var typisk stadsskogsterräng med en massa små krokiga stigar överallt. Jag gjorde inga direkt bommar men däremot två jättestora vägvalsmissar på de längsta avstånden som blev och kosta flera minuter. Stannade slutligen på en åttonde plakettplats vilket ändå var rätt så okej med tanke på de extra minuterna. Beslutade att inte stanna på prisutdelningen utan startade istället hemmåt direkt efter att alla kommit i mål och hunnit vara i duschen. Bilresan hemåt var minst sagt jobbig. Trött, besviken och oändligt lång. 
Kom tillslut ändå hem runt niotiden på kvällen.
Lördagsmorgonen därpå gällde det åter att vara på hugget eftersom stafett-DM avgjordes några hundra meter bort hemmifrån. Jag och Nea hade ställt in oss på att springa med ett halvfullt lag men i sista sekund fick vi en sista tredje löpare till laget. Gick så bra att vi tog hem segern i D21(!) Kom imål på ankarsträckan lite före klockan två och fick sedan en aning bråttom hem för att duscha och äta innan jag skulle vara hos massören halv tre. 
På kvällen åkte vi sedan till Larsmo och firade Venetziansk med några bekanta. Så vackert och fridfullt med alla raketer och facklor som blänkte i sjön.
 
 
Bilderna på vår kll outfit kommer så fort Sonja kommit till Vörå med sin kamera xP 
 
 

...

 
weheartit i brist på annat..
Följ→→→ellen97
 

Stolen dance - Milky Way

En händelserik vecka har passerat med både tävling och läger. På onsdagen var det sprint DM som stod på schemat. Regnet bara spillde ner medan solen sken när vi kom fram till Malax. Alla var vi taggade till 110% inför starten. Vissa med tröttare ben än andra. Banan var i alla fall skrattretande lätt och efter elva minuter var jag redan imål. Borde ha pressat lite hårdare men är överlag riktigt nöjd med min andra placering och ett DM guld därtill på köpet. Heh, hemresan tillbaka till Vörå blev smått galen. Torsdagen bestod av tidig väckning och traditionell långlänk runt Boberget. 
 
På fredagen drog vi sedan iväg mot Jyväskylä på FM läger med IR gänget. Terrängen var minsann......Annorlunda, men föll mig ändå relativt bra i smaken. Hann med fyra bra träningar och en massa annat skoj däremellan. Bl.a. bastubad, kortspel,  å en spontan roddtur med Hanne å I-M.
Är alltid lika kul att återförenas med alla saknade orienteringsvänner man inte sett på ett tag. Var dock denna gång en aning för busiga och fick en och annan utskällning. Opsan hejsan!
 
 
 

BACK IN BUSINESS

Första veckan i Vörå börjar lida mot sitt slut och om några timmar bär det hem igen mot Kronoby. Nästan tur med en första och sista hemmahelg nu innan alla läger och FM tävlingar tar fart på allvar. Är helt dödstrött efter en vecka med nya rutiner och inte minst av att behöva sitta stilla i skolbänken igen och försöka koncentrera sig på vad läraren säger. 
Andra året här i Vörå har i alla fall börjat riktigt bra och jag känner redan på mig att detta kommer bli ett toppenår bara jag får hållas frisk :) Träningarna denna vecka har bl.a. bestått av lite cirkel och -styrketräning, långlänk och orienteringsdrag. Kändes som att jag äntligen fick in lite mera flyt på orienteringen sedan helgen vilket är skönt.
Förutom att ha tränat har vi också hunnit med en massa annat kul här på internatet. Började den första kvällen med att smita ut på taket och satt sedan där och åt kvällsmat tills det började regna. Hihi. Ett glassbesök med Sonja och Ida-Marie till Vörås bästa glasskiosk har också gjorts mellan allt friidrotts-EM nördande.
Hasta la vista!
 
 
 
 
 

FSOM 14

FSOM veckan kom och gick i racerfart. Åkte på tisdagen ner med tåget tillsammans med systrarna till Hesa och sen vidare till Borgå på storläger. Lägert var riktigt chill fastän det inte blev så hemskt mycket träning. Kanske lika så bra med tanke på att fötterna bråkat alltför mycket den senaste tiden. Vädret vart i alla fall perfekt och det lilla sällskapet som fanns går ju inte heller att klaga på.
Efter att lägret slutat på fredagen åkte vi till hotellet och några timmar senare var det dags för FSOM-sprinten som gick i Kokonområdet. Farten fanns minsann där men redan till tvåan råkade jag av någon dum anledning bomma bort mig mellan en massa parkbänkar. Tiden bara rann iväg medan jag hysteriskt försökte reda opp det jag orsakat. När jag sedan hittade kontrollen efter dryga minuten var jag mer än förbannad. Visste redan att allt var kört och hon som startat efter mig var ikapp. Sprang vidare utan desto större entusiasm att pressa. Slutdelen av banan gick i skogen och påväg till tian kom en till bom. Mest för att jag redan var så arg att jag knappt orkade se på kartan så ofta jag bordat. 
Lördagens långdistanstävling gick lite bättre. Startade som första man och skogen var totaltom på folk. Ganska så skönt att bara få fokusera på sin egna orientering. Höll på och få till tidernas bästa lopp när jag plötsligt bommade 4:an närmare fyra minuter. Just i den stunden skulle det ha varit trevligt med lite folk i skogen. Vet inte riktigt vad som hände men läste tydligen de små bergsklackarna fel. Så himla harmt när att annat gick som på räls. Blev slutligen trea, bara en och en halv minut efter Sanna som vann. Jag vet att jag borde vara nöjd med en tredje placering men jag vet också att jag skulle ha haft kapacitet till ett mycket bättre lopp och just därför kändes det en aning surt. Perfektionist
Lördagskvällen spenderades sedan tillsammans med Herr anonym. Spelade frisbeegolf och chillade sen mest runtom i stan medan kvällssolen for ner. ..TrevligtTrevligt! ;)
På söndagen stod stafetten på schemat. Vi sprang med vårt vanliga "elitlag" i klassen D15-18. Hade såklart siktat in oss på att försvara guldet från förra året men iår drog tyvärr ändå Femman det längsta strået. Kampen var dock jämn och jag for ut endast 30 sek efter. Skulle bra ha kunnat fixa det hela eftersom jag var opp dem två gånger men gjorde sedan världens mest idiotiska antagande på slutet vilket kom att kosta guldet. Synd. Jag måste verkligen sluta opp med dessa eviga onödiga bommar som alltid kommer när det går som bäst. Silvret smakade dock också riktit bra! :) 
 
 
 
 
 
 
 

Stadshäng

Blev en riktigt bra dag på stan idag tillsammans med denna häliga Såkaflicko. Vi gick runt i timmotal och prövade kläder innan vi begav oss iväg mot stranden. Satt sedan där i några timmar till och pratade av oss medans solen gjorde sitt. Fint slut på en av de sista sommarlovsdagarna hemma ♥ 
 
 
 

1 AUGUST

Gårdagskvällen spenderades tillsammans med finaste Becka. Vi var ute och fotograferade i kvällssolen medans vi pratade om allt mellan himmel och jord. Sedan dök åter glassfantasterna upp och åt denna gång halvt ihjäl oss på nån ny rocky road-glass. Hihi. Tack för en fin och välbehövlig kväll hördu! ♥
 
Några av alla 100 bilder vi fotade under vår lilla promenad
 

Den första augusti kom och gick i farten. Började dagen med en dryga två timmars cykel-långlänk. Måste säga att jag blev mäktigt förvånad när jag kom hem och upptäckte att jag hade fått världens tydligaste shortsrand, trots att det regnade halva vägen och var mulet 99,9% av tiden xP Var på eftermiddagen en sväng och plockade hallon med pappa och har nu ikväll varit och tävlat på botnias nationella. Jag hade tänkt stå över och spara på fötterna men konstaterade sedan i sista sekund att det är lika bra att ändå fara och springa den knappa 3km korta banan. Dels för att testa om den är i löpbart skick och dels för att jag inte kunde hålla mig(Galna typ!). Att tävla är bland det bästa jag vet och att ständigt behöva stå över p.g.a. skador och sjukdom är inte alls kul, det drar minsann ner på humöret. Går inte alltid att ta det säkra före det osäkra, ibland måste man chansa. Lär ju få se om jag ångrar mitt beslut....
Jag tog i alla fall tävlingen mer som en träning; sprang inte det hårdaste och läste inte kartan så noga som jag kanske bordat. Några små krokar kom men kan ändå inte klaga destomer eftersom jag tog hem segern med sjutton minuter. Woop!
 
Imorgon blir det heldag på stan tillsammans med Matilda. Har planerat att steka på stranden och inhandla lite myskläder och det sista inför skolstarten.
 
 


RSS 2.0