Everytime you turn into a diva
DATUM & TID: 2013-10-15 - 16:15:00
KATEGORI: Recept/Tips
Kommentarer
KATEGORI: Recept/Tips
Istället för att klaga på förkylningen som inte ger med sig tänkte jag istället dagen till ära dela med mig av ett guddomligt gott recept jag nyligen testade! Definitivt värt att testa!!

MÖRDEGSBOTTEN:
125g margarin - 3/4dl florsocker - 3dl vetemjöl - 1 äggula
KOLAFYLLNING:
2dl vispgrädde - 2dl ljus sirap - 2dl farinsocker - 1tsk vaniljsocker - 100g smör - 3-4dl salta jordnötter
GLASYR:
300g mörk chokla - 2msk smör -2msk ljus sirap
1:Mördeg: Hacka snabbt samman alla ingredienser till en deg. 2.Klä en bakform, ca.22x22cm med bakplåtspapper. Tryck ut mördegen jämt i bottnen och låt stå kylskåpskallt i minst 30min. 3.Sätt ugnen på 200grader.Gräddda bottnen i nedre delen av ugnen tills den fått svagt gyllenebrun färg(ca.10-12min). Låt därefter kallna. 4.Kolafyllning: Mät upp vispgrädde, sirap, farinsocker och vaniljsocker i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt därefter koka i ca. 20min tills den klarat "kulprovet".Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret klickvis under omrörning till en slät smet. 5. Strö ut jordnötterna jämt över den kalla mördegsbottnen. Häll över kolasmeten. Ställ kylskåpskallt för att stelna, ca. 1h. 6.Glasyr: Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en bunke med sirap och smör. Smält på svag värme över varmt vattenbad eller i micron. Rör om till en slät glasyr och bre ut jämt över kakan. Låt stå kallt en stund så att glasyren stelnar 7.Skär upp den kalla kakan i bitar vid servering 8. ÄT OCH NJUT! - (Receptet är taget ur allers nr 42 2013)
Kommentarer
Trackback